Covid-19 i Midtjylland

En pandemi har i 2020 sat sit markante aftryk på midtjyske sygeplejerskers arbejdsliv. Læs nyheder og find mere viden.

"I løbet af meget kort tid har situationen i vores sundhedsvæsen ændret sig voldsomt. Samtidig med at alle de vanlige opgaver hos borgere og patienter skal løses af dig og dine kolleger, står vi nu i en helt usædvanlig situation med Covid-19 pandemien." Sådan lød budskabet fra kredsformand Anja Laursen til alle medlemmer, da Covid-19 for alvor begyndte sit indtog i Danmark i marts 2020.

Hilsner fra kredsen til medlemmer

 

Kom i kontakt med Kreds Midtjylland

Husk din tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant
Har du spørgsmål relateret til din arbejdsplads, så kontakt i første omgang din tillidsrepræsentant/fællestillidsrepræsentant. Vedrørende spørgsmål særligt om arbejdsmlijø kontakt også din arbejdsmiljørepræsentant.

Arbejder du på Aarhus Universitetshospital?

Du kan få kontakt til din lokale fællestillidsrepræsentant fra klokken 8.00-16.00 alle hverdage på telefonnummer: 7846 4819

Styrelsen for Patientsikkerheds har etableret en hotline for personale på sundheds- og ældreområdet

Telefon: 70 20 02 66

Arbejdstilsynet: Inddrag medarbejdere i at forebygge coronasmitte

Du kan kontakte kredsen via:

Telefonnummer: 4695 4600 
Mail: midtjylland@dsr.dk 

Telefontid: 
Mandag: kl. 10.00-15.00 
Tirsdag:  kl. 10.00-15.00
Onsdag:  kl. 13.00-15.00
Torsdag: kl. 10.00-15.00 
Fredag:   kl. 10.00-12.30 

Personlig fremmøde i medlemshuset og på lokalkontorer

dsr_kreds_midtjyllands_medlemshus_12

Det er igen muligt at gæste Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands medlemshus i Silkeborg og lokalkontorerne i Holstebro og Aarhus. Dog skal du sikre dig at have en forudgående aftale.

Af hensyn til risikominimering overholder vi naturligvis alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer.  

 

 

 

 

beretninger_fra_fire_midtjyder_350x150

Midtjyder beretter om hverdag med Covid-19

- Fire sygeplejersker (fotos tv.) giver et indblik i, hvad Covid-19 har haft af betydning for deres arbejdsliv - og arbejdsmiljø.
 

- Læs flere beretninger fra sygeplejersker i Kreds Midtjylland
 

- Læs "Et fremtidigt Covid-beredskab giver frustrationer," artikel bragt i Fagbladet Sygeplejersken, juli 2020.
 

Tip os gerne, hvis du har en god eller lærerig fortælling

Kredsen vil gerne løfte fortællinger om sygeplejerskes hverdage i sundhedsvæsenet i denne Covid-19-tid frem til gensidig inspiration og for at synliggøre den enorme arbejdsindsats sygeplejersker og tillidsvalgte samt arbejdsmiljørepræsentanter yder. 
Send en mail med få stikord eller bed kredsens kommunikationsteam ringe dig op; Ditte Scharnberg: midt-ds@dsr.dk og Marie Adelstorp: ma@dsr.dk. På forhånd tak!

Video: "De mange roser skal omsættes til konkrete forbedringer" 

laila_garsdal_under_1_maj_fra_fh_2020

”Alle roser os i øjeblikket, og det er vi naturligvis dybt taknemmelige for, men nu skal vi også kæmpe for, at vi bliver husket både ift. sundhedsvæsenet fremadrettet, og for at de mange roser omsættes til konkrete forbedringer for sygeplejerskerne.”
Sådan sagde fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på hospitalerne i Herning og Holstebro, Laila Garsdal Petersen, da hun deltog i Fagbevægelsens Hovedorganisations online 1. maj-begivenhed.
- Se indslag 

lasse_madsen_i_tv2_echo

Sygeplejerske Lasse Holm Sloth Madsen fra Aarhus Universitetshospital fortæller til TV2 Echo, hvordan han og kolleger oplever at arbejde og blive anerkendt i en historisk tid. Han håber dog på sigt, at anerkendelsen udmønter sig i forbedrede arbejdsforhold og højere løn til sundhedsfaglige.

Se videoindslag fra TV2 Echo

PengeAftale om fremadrettet Covid-19-beredskab

Region Midtjylland har indgået en aftale bl.a. med Sundhedskartellet om honorering af sygeplejersker, der fremover indgår i Covid-19-beredskab

Læs mere

 


Aftale om over- og merarbejde

Kredsen har med Region Midtjylland indgået aftale om mulighed for udbetaling af over- og merarbejde. Aftalen er gældende fra 12. marts og frem til 30. april 2020.

Læs nyhed
Aftale om udbetaling af over- og merarbejde  
Læs rammeaftale for fleksibilitetsaftaler