- Du skal overveje, hvad din fritid er værd - vi skal presse arbejdsgiver

Kredsformand Anja Laursen har fokus på ekstravagter og merarbejde under strejken i nyhedsbrevet fra Kreds Midtjylland.

Anja_Laursen_1_MidtNyt_mobile.jpg

Du skal overveje, hvad din fritid er værd – vi skal presse arbejdsgiver

Vi er nu tolv dage inde i konflikten og der er ingen forhandling mellem arbejdsgiver og DSR. Regeringen har indtil videre sagt, at den ikke blander sig i en lovlig varslet konflikt.

På flere af de regionale områder er der stort pres på. Der meldes om overbelægning og at medicinske patienter placeres i det kirurgiske områder. Derudover er der fortællinger om stor aktivitet på det kirurgiske områder, hvor man ikke er varslet i konflikt. For de strejkende sygeplejersker kan det virke besynderligt, at vi som Dansk Sygeplejeråd fortsat har fleksibilitetsaftaler på afsnit, hvor der IKKE er varslet konflikt. Rigtig mange steder i regionen, samt i nogle kommuner, har vi fleksibilitetsaftaler/frivilligt ekstra arbejdsaftaler. Det er der mange forskellige årsager til. Nogle steder skyldes det pukkelafvikling som følge af ventelister på baggrund af Covid, andre steder er årsagen mangel på sygeplejersker. Grundlæggende viser aftalerne, at der er en uoverensstemmelse mellem det antal sygeplejersker der er ansat, og det antal vagter der udbydes.

Når Silkeborg Kommune måtte udtages af konflikten, selvom de ellers var udtaget, var det netop et tydeligt bevis på at dagligdagen alene hænger sammen på baggrund af vikarer og ekstraarbejde. Derfor er solidaritet med de strejkende sygeplejersker lige nu vigtig. Hvis ikke man ikke arbejder mere end det, man er ansat til, så vil arbejdsgiver hurtigt indse, at der ikke er tilstrækkeligt med sygeplejersker ansat. Derfor skal du som sygeplejerske overveje, hvad din fritid er værd. Et stressende arbejdsliv risikerer at smitte af på privatlivet og ens generelle trivsel. Derfor opfordringen herfra til hver enkelt af jer om at vurdere, hvor meget jeres fritid er værd. Gad vide hvordan vores sundhedsvæsen ville se ud, hvis alle sygeplejersker alene arbejdede det man var ansat til? Husk det er dig, der altid skal overveje, hvad din fritid er værd. Og husk på, du ikke er ansat til at arbejde mere end din ansættelsesbrøk. Ledelsen kan pålægge dig overarbejde i akutte tilfælde. Mængden af pålæg vil efterfølgende vise manglen på sygeplejersker, hvilket vi kan bruge i vores videre kamp for bedre vilkår.

Massivt mediefokus

Den første tid af strejken har der været mange og flotte arrangementer i hele kredsen. Det har fået rigtig flot dækning af såvel TV, radio, aviser og på sociale medier. Vi har samlet et overblik lige her. Da der ikke sker noget forhandlingsmæssigt, vil vi alle opleve, at mediernes interesse for vores konflikt er dalende. Det skærper kravene til os. Vi skal være kreative for at få opmærksomhed. Her er det afgørende, at vi alle står sammen. Ikke kun de 10 procent der strejker, der skal også være massiv opbakning fra de 90 procent, der stadig passer deres arbejde. Husk også at følge kredsen på de sociale medier, facebook og instagram. Her kan du få inspiration og indblik i de mange aktiviteter kredsen og medlemmerne dagligt arrangerer. 

Fællesevent i Virklund 9. juli

Fredag den 9. juli 16-18 holder kredsen fællesevent i Virklund. Alle er velkomne. Kredsen byder på lidt at spise og drikke, der vil være musik og taler. Vi håber en samlende begivenhed kan give ekstra energi og fællesskab til den videre kamp i strejken. Derudover vil jeg opfordre til at gå på kredsens særlige OK21-hjemmeside. Her kan du blive inspireret af kreative aktiviteter som loppemarkeder, stenmalerevents og menneskekæder, præcis som du kan finde informationer om konfliktcafeer. I Cafeerne kan du og dine kollegaer mødes og planlægge events. Husk også på, at vi fra kredsens side gerne understøtter aktiviteterne, så brug os endelig. Det uanset om det handler om flere bøllehatte eller at få medieopmærksomhed til begivenheden.

Vi skal holde ved

Det er vigtigt, at vi fortsat viser sygeplejerskers betydning for sundhedsvæsenet. Derfor skal vi stå sammen, komme på de gode og kreative ideer, der skal fastholde opbakningen i befolkningen. Det viser meningsmålingerne vi har, den skal vi holde fast i. For det er med til at signalere styrke, at vi står sammen, er aktionerende og har massiv folkelig opbakning. Det er benhårdt arbejde at være i konflikt. Om meget kort tid, vil de der ikke er i konflikt kunne drage på ferie, mens de der konflikter må vente med at afholde deres. Når de der konflikter engang skal holde ferie, så vil det ramme arbejdsgiver, der igen vil mangle personale. Så det rammer dobbelt hårdt. Lige nu er det ekstremt vigtigt, at vi alle bakker op om de 10 procent der er i konflikt. De tager i den grad en kamp for holdet, det må de 90 procent ikke glemme. Vi står sammen i den her kamp, det kan ikke understreges nok. Jeg glæder mig til at møde mange af jer til demonstrationer rundt om i kredsen de kommende dage.

Anja Laursen, Kredsformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland.

 

Følg kredsen på facebook og instagram

Få seneste nyt og inspiration til strejken

Under strejken bruger vi kredsens facebook og instagram til at give inspiration og indblik på tværs af de mange grupper, der arrangerer events. Så følg os og få på den måde inspiration til den videre kamp under strejken.

Følg os på Instagram

Læs det seneste kredsmagasin

I det nyeste kredsblad fra Kreds Midtjylland kan du komme med på vaccinationsklinik og så kan du møde en politisk leder, der tror opgøret med Tjenestemandsreformen fra 1969 venter lige om hjørnet.

> Læs mere hele medlemsbladet her.