Forny DSR - Nye medlemstilbud - Dialog med politikere

Anja_Laursen_1_MidtNyt_mobile.jpg

Et nyt år i vente

Med årets sidste nyhedsbrev vil formandsgruppen og jeg gerne ønske alle glædelig jul og godt nytår. I nyhedsbrevet kan du læse både om nogle af årets sidste begivenheder i kredsen – og om dem der venter i det nye år.

> Læs mere

NYT FRA KREDSEN

SAMMEN_OM_DSR_200x170.jpg

Vær med til at forny DSR

Dansk Sygeplejeråd skal ses efter i sømmene. Du kan være med til at sikre, at din fagforening arbejder med en høj grad af medlemsdemokrati og involvering. Arbejdet er gået i gang under overskriften ’SAMMEN OM DSR’, hvor der også er brug for din mening.

 

Rekordstor generalforsamling lagde kursen for fremtiden

Humøret var højt og debatlysten stor, da 389 midtjyske sygeplejersker deltog i årets generalforsamling i Kreds Midtjylland. Bliv klogere på, hvad de forsamlede sygeplejersker besluttede undervejs.

> Læs mere

Del din lærerige sygeplejefaglige historie - det nytter!

På generalforsamlingen i DSR, Kreds Midtjylland den 25. oktober 2016 vedtog generalforsamlingen kredsbestyrelsens beslutningsforslag: ’Der er brug for dine og kollegers sygeplejefaglige historier’. Læs eksempler på, hvorfor det nytter at dele de lærerige historier - og bidrag selv.

Situationen kræver handling - snarest!

Kredsens største TR-kollegie fra Aarhus Universitetshospital advarer mod besparelser i et åbent brev til Regionsrådets politikere. Brevet er offentliggjort i JP Aarhus. Læs også sygeplejerske og TR, Susanne Irene Dieners debatindlæg fra Århus Stiftstidende: 'Medicinpriser æder os op indefra.'

> Læs åbent brev og debatindlæg

I dialog med politikere

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, og Anders Kühnau, 1. næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland, debatterede det nære sundhedsvæsen med kredsbestyrelsen under seminar den 28.-29. november i kredsens medlemshus.

> Læs mere

Sygeplejerske ansat som boligsocial vicevært

Kim Henriksen arbejder opsøgende blandt ensomme og udsatte i Viby Syd, Aarhus Kommune. Læs om dette arbejde i den seneste udgave af de midtjyske sygeplejerskers medlemsmagasin, DSR midt. Her kan du også læse om tilbuddene til beboere i de socialt udfordrede boligområder.

> DSR midt nr. 4, 2016

Har du balance i dit arbejdsliv?

Kredsen tilbyder løbende forløb med fokus på håndtering af stress og på redskaber til at skabe balance i livet. Underviser er kredsens arbejdsmiljøkonsulent, Jette Wied Hatting, der er uddannet både som sygeplejerske og psykolog. Du har allerede nu mulighed for at tilmelde dig forløb i 2017.

> Læs mere

Ny faglig konsulent - og ny kredsnæstformand

Nuværende kredsnæstformand Susanne Lindberg tiltræder pr. 1/1 2017 som faglig konsulent i DSR, Kreds Midtjylland. Kredsens bestyrelse konstituerer derfor ny kredsnæstformand blandt bestyrelsesmedlemmerne under næste bestyrelsesmøde den 13. december 2016.

> Læs mere

TILBUD TIL MEDLEMMER

Hjælp til håndtering af patientklager

Som sygeplejerske risikerer du, at en patient klager til Patientombuddet eller Disciplinærnævnet over den behandling og pleje, du har givet patienten. Men hvordan og ud fra hvilke kriterier bliver du vurderet i nævnet? Hvad kan du selv gøre, og hvordan kan Dansk Sygeplejeråd hjælpe?

> Læs mere (se d. 7. og 23. februar 2017) Cronic_200x170.jpg

Kredsen tilbyder gratis biograffilm

Se filmen 'Chronic' og hør oplæg af hospicesygeplejerske og forfatter, Helle Thorsted, fire steder i kredsen.

> Der åbnes for tilmelding d. 5/12 kl. 10.00

Kender du din økonomi - også i fremtiden?

Kom og få viden om økonomi og pensionsordninger og få råd fra en advokat om klassiske familiesituationer, skilsmisser, dødsfald og ikke mindst - få svar på dine spørgsmål. m.v. . Du er velkommen til at tage en ledsager med!

> Læs program og tilmeld dig Paaskeliljer_200x170.jpg

En påske i chokoladens tegn

Kom i ægte påskehumør enten den 3., 4. eller 5. april 2017 fra kl. 17.00-21.00, hvor Teknisk Skole i Silkeborg lægger lokaler til, når op mod 50 sygeplejersker ad gangen fremstiller påskelækkerier i stor stil. Prisen er 275 kroner per deltager. Du er garanteret en aften med latter og lækkerier.

> Der åbnes for tilmelding d. 5/12 kl. 10.00

Fest og glade dage i medlemshuset

Over fire aftener har Kreds Midtjylland fejret jubilarer i Dansk Sygeplejeråd. Årets sidste festaften havde bl.a. 99årige Helga Eriksen med som gæst. I år har hun 70års jubilæum som sygeplejerske.

> Læs mere

SÆRLIGT FOR TR OG AMiR

Har du tilmeldt dig Kreds Midt Træf?

Programmet for dagen er på plads, og tilmeldingen er åben. Deltag i Kreds Midt Træf 2017 hvor din rolle i ’DSR og sundhedsvæsenet i forandring’ kommer under lup. Kom og oplev faglige oplæg, workshops og få redskaber, som kan anvendes, når du skal håndtere forskellige udfordringer som TR og AMIR. Kreds Midt Træf foregår i Silkeborg Sportscenter d. 17. januar 2017.

> Læs mere

Nyt år - nye tilbud fra kredsen

Allerede nu kan du få en fornemmelse af, hvad kredsen planlægger af møder i 2017 for dig som (fælles)tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant.

> Læs mere

SÆRLIGT FOR SENIORER

Region_Midtjylland_1_MidtNyt_mobile.jpg

Tilbud til seniorer

Som senior i Kreds Midtjylland kan du deltage i arrangementer tilrettelagt af de tre lokale Seniorsammenslutninger. Læs allerede nu om de første arrangementer i 2017. Den nye sygeplejeuddannelse debatteres i Holstebro. I Viborg kan du møde en afghansk flygtning og høre fortælling om "De røde Barakker" i Hald Ege. I Aarhus er der foredrag med sundheds- og omsorgschef, Kirstine Markvorsen, samt oplæg af musikterapeut Annette Majlund.

> Læs forårsprogram m.v.