OK21 - Vi står midt i en mærkelig situation

Anja2020_200x170_s.jpg

OK21 - Vi står midt i en mærkelig situation

Der er nu gået tre uger siden afstemningen om overenskomsten blev afsluttet og et nej til OK21 blev officielt. Det er en mærkelig situation at være i og det kan se ud som om der ikke sker noget. Men der sker rigtig meget på nuværende tidspunkt. Indtil videre har vi sygeplejersker sammen med radiograferne sagt nej til overenskomsten. Andre organisationer har sagt ja, herunder BUPLs medlemmer.

De øvrige organisationer afslutter deres afstemninger blandt medlemmerne i næste uge, og vi afventer resultatet heraf i forhold til det videre forhandlingsforløb Næste skridt kan tages, når det samlede resultat for alle organisationer er klart. Det er dog på ingen måde det samme som vi sidder på vores hænder og venter. Tværtimod.

Vi holder hyppige møder i hovedbestyrelsen, kredsbestyrelsen samt med FTR og TR-kollegaerne rundt omkring på arbejdspladserne. I hovedbestyrelsen er fokus på, hvordan vi bedst muligt kommer videre i arbejdet med at lande en overenskomst man som sygeplejerske kan se sig selv i. Der er mange overvejelser og betragtninger på bordet. Alle er de med øje på at få den bedst mulige aftale forhandlet hjem. I det arbejde spiller såvel kredsbestyrelsen som de tillidsvalgte en central rolle. Det er vigtigt at vi er i tæt dialog og hører stemningerne fra arbejdspladserne.

Derfor har vi også mødtes flere gange virtuelt med både med de tillidsvalgte og bestyrelsen. For selvom forhandlingerne foregår centralt, så er det vigtigt hele tiden at have dialogen med de tillidsvalgte ude på arbejdspladserne. På den måde inddrages budskaber fra medlemmerne direkte i det videre forhandlingsforløb.

Sideløbende med kampen for en bedre OK21 aftale har vi også fokus på ligelønskampen. Her mærker jeg en enorm energi. Så sent som i dag bød sygeplejersker på AUH ind på en aktivitet som synliggør budskabet om opgør med tjenestemandsreformen. I går blev jeg interviewet af TV Midtvest om samme emne. Fordi en skarp tillidsrepræsentant ved middagsbordet snakkede tjenestemandsreform med datteren. Datteren blev så frustreret, at hun har skrevet til statsminister Mette Frederiksen. Et dejligt eksempel på, hvordan vi sammen kan hjælpe hinanden i kampen for at få opgøret med tjenestemandsreformen til at blive en del af samfundsdebatten. Indslaget kan I se på TV Midtvest søndag aften kl.19.30. Jeg bliver så stolt over, hvor engageret og motiveret en organisation vi har fyldt med passionerede medlemmer og det er fantastisk at se iderigdommen af initiativer om synliggørelse af vores uretfærdige lønefterslæb. Også selvom vi står midt i en svær tid, er det godt. Vi kæmper sammen.

Bliv klogere på OK21 på det store temasite fra Dansk Sygeplejeråd