Overblik: Medlemmer i medierne

Medlemmer i Kreds Midtjylland optræder ofte i medierne. På denne side kan du få et overblik over de historier, hvor medlemmer fra kredsen medvirker.

DSR Kreds Midtjylland i medierne:

Sygeplejerskerne er eftertragtede af både lokale, regionale og nationale medier. I DSR Kreds Midtjylland har vi en offensiv og åben kommunikationsstrategi. Både vores politisk valgte, tillidsvalgte og menige medlemmer optræder ofte i medierne. Vi tror på, at det er ved at være åbne og imødekommende overfor medierne, at vi kæmper vores kampe bedst. Vi stiller op, når medierne ringer, hvis det giver mening. Det gør det heldigvis oftest. Men vi ringer også selv til medierne, når vi gerne vil have sat vores agendaer i mediernes fokus.

Kredsens kommunikationskonsulent Per Colstrup Vinkel håndterer pressekontant og hjælper medierne videre med deres historier. Præcis som han hjælper politisk valgte, tillidsvalgte og menige medlemmer med at forberede deres optræden i medierne. Har du brug for råd og vejledning, så kontakt endelig Per. 

I en tid med mange informationsstrømme og forskellige medieforbrugsvaner, kan historier hurtigt forsvinde. Derfor har vi i DSR, Kreds Midtjylland oprettet denne side, hvor vi samler alle nyheder, hvor kredsens medlemmer medvirker. Del linket med kollegaer. Det er her i altid kan se, høre og genlæse nyheder, hvor kredsen medvirker. Bemærk at der fra tid til anden vil være nyheder, der gemmer sig bag en betalingsmur. 

Vil du have det landsdækkende medieoverlbik med omtale af sygeplejersker, så skal du klikke her. 

 

Medieoverblik:

23.3.2023

JP Horsens

Med udgangspunkt i tal om et stort vikarforbrug på Regionshospitalet i Horsens skriver avisen en række indsigtsfulde artikler om, hvilken betydning det har, når der mangler sygeplejersker. 

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE15344492/der-findes-en-loesning-paa-tre-bogstaver-tillidsmand-reagerer-paa-eksploderende-udgifter-til-overarbejde/

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE14742634/paa-akutafdeling-er-alle-stillinger-besat-her-er-ikke-forskel-paa-overlaegen-og-serviceassistenten/

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE15007272/chefsygeplejerske-i-intern-mail-der-er-en-stor-bekymring-for-patientsikkerhed-og-patientkvalitet/

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE15029733/loen-for-overarbejde-eksploderer-det-er-en-stoerre-bekymring-for-mig-at-vi-mangler-medarbejdere/

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE15313065/julie-oestergaard-reffstrup-kender-ikke-til-en-hverdag-uden-overarbejde-lige-nu-kan-jeg-ikke-se-anden-loesning-end-at-vi-daekker-ind-for-hinanden/

https://jyllands-posten.dk/jplokal/jphorsens/ECE15318846/derfor-goer-de-det-personale-moeder-ind-paa-fridage-for-at-gennemfoere-2500-ekstra-undersoegelser/

 

2.3.2023

Herning Folkeblad

Sygeplejersker er skeptiske i forhold til, om en akutplan til to milliarder kroner vil kunne fjerne ventelisterne. Kredsnæstformand Bente Alkærsig Rasmussen medvirker i denne artikel med ovenstående budskab.

27.2.2023

Randers Amts Avis

 - Jeg skal være sygeplejerske. 

Så enkelt lyder overskriften i en artikel, der sætter spot på unges valg af uddannelse. Læs det inspirerende portæt af en ung kvinder med direkte kurs mod faget her.

24.2.2023

Viborg Stifts Folkeblad

I en leder undrede chefredaktør Lars Norup sig over, hvor fagforeninger som Dansk Sygeplejeråd er i den offentlige debat, når der sættes spot på kritiske forhold på kommunalt plan. Det gav anledning til et svar fra den lokale FTR og kredsnæstformand Hanne Holst Long. Læs svaret her. 

23.2.2023

Danmarks Radio

I TV Avisen medvirker sygeplejerske på AUH, Charlotte Jæger, og fortæller om hendes syn på den akutpakke politikerne tror kan løse en del af udfordringerne i sundhedsvæsenet. 

I P4 Østjylland medvirker Vibeke Bak, FTR på AUH, i et liveinterview om samme emne. 

TV Midtvest

TV-stationen har fulgt tre sygeplejersker i deres første år i faget. Både på det "rigtige arbejdsmarked" og på studiet. Tanker og refleksioner om deres valg af fag, samt årsagen til netop at vælge sygeplejefaget. 

20.2.2023

Midtjylland Avis og Danmarks Radio

Begge medier har haft fokus på "Supercare" projektet på Regionshospitalet i Silkeborg. Et koncept udviklet af blandt andre sygeplejerske for at tage ekstra hensyn til særlige grupper af patienter, der har særlige behov. Læs mere via artiklen på DR eller på MJA. 

15.2.2023

Danmarks Radio

Fra 1. april skal nyansatte sygeplejersker på landets hospitaler tilbydes en introduktionsstilling. En aftale mellem Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd skal sikre, at flere nye sygeplejersker oplever en mere blid overgang til arbejdslivet. DR har været med Martin Harmann Morell på job. Han er ansat i en sådan stilling på Regionshospitalet Horsens og oplever, hvordan stillingen har gjort en forskel. Læs artikel her. Se Indslag fra TV Avisen her. (starter 19:10 inde i udsendelsen). 

14.2.2023 

TV Midtvest

Hvordan opleves en dagvagt som sygeplejerske på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup? Det og mange andre indsigtsfulde oplevelser besvaret i en minidokumentar produceret af TV Midtvest. Her følger vi blandt andre sygeplejerske Martin Dons Boysen. 

8.2.2023

TV Midtvest

Hvis arbejdsgiver var mere fleksible overfor sygeplejersker, der af forskellige årsager ikke kan arbejde fuld tid, så ville der være flere sygeplejersker til rådighed. Sådan lyder det i et indslag i TV Midtvest, hvor en nyuddannet sygeplejerske medvirker. Hun er kronisk smertepatient og kan ikke arbejde i vagter på otte timer, derfor har hun fået 14 afslag på jobs. Se hele indslaget her. 

7.2.2023

TV2, DR m.fl. 

En række medier sætter spot på, hvordan man sikrer sygeplejersker en god start på arbejdslivet. Fokus er på et sarmarbejde mellem VIA i Holstebro og Regionshospitalet i Gødstrup. Ingrid Villadsen Kristensen  er lektor på VIA og forskningsansvarlig sygeplejerske på Gødstrup. Hun er med til at bygge bro og gøre overgangen fra studerende til sygeplejerske mindre voldsom. Det fortæller hun om i en række medier, blandt andet TV2 og på Danmarks Radio

4.2.2023

TV Midtvest

Selvom der i længere tid har været kritik af arbejdsforhold på Akutafdelingen Regionshospitalet i Gødstrup, så har kun 15 procent af afdelings sygeplejersker svaret på APV-undersøgelsen. Det viser tal TV Midtvest har fået fat på. Det handler om det alt for voldsomme arbejdspres, hvor patienter bliver prioriteret over administrativt arbejde, lyder det fra Kredsnæstformand, Bente Rasmussen, DSR Kreds Midt. 

2.2.2023

TV Midtvest og TV2 Østjylland

10.000 danske sygeplejersker har autorisation i Norge. Det sætter de to medier fokus på, samt hvad der skal til for at sygeplejerskerne i stedet tog arbejde i Danmark, hvor der i den grad er brug for dem. Kredsformand Anja Laursen medvirker og udtrykker forståelse for, at de rejser til Norge. Løn er afgørende, hvis man vil have dem til at arbejde i stedet. Læs og se artiklerne via links , herher, her og her. 

27.1.2023

TV Midtvest/TV2/DR/Herning Folkeblad

Alle medier har fokus på det bekymringsbrev 95 sygeplejersker fra akutafdelingen på Regionshospitalet i Gødstrup har skrevet til hospitalets ledelse. 

P4 Midt/Vest. Du kan høre indslaget her. (starter 1:11:30 inde i udsendelsen). 

TV Midtvest og TV2 har også haft fokus på den bekymring, de 95 sygeplejersker giver udtryk for. 

Det samme har Herning Folkeblad. 

24.1.2023

Sundhedsmonitor

Kredsnæstformand i DSR, Kreds Midtjylland har skrevet et debatindlæg i mediet Sundhedsmonitor. Her er fokus på vigtigheden af, at det kommunale og nære område af sundhedsvæsenet ikke glemmes, når der skal udarbejdes en ny Sundhedsreform. Du kan læse hele debatindlægget her. 

21.1.2023

DR P4 Østjylland og Midt/Vest

Kredsformand Anja Laursen medvirker og udtaler sig om den droppede målsætning om 1000 flere sygeplejersker. At det er fint nok, hvis ambitionerne er endnu højere og lønnen hæves. Læs mere og lyt til indslagene her. 

20.1.2023

Herning Folkeblad

I en artikel sætter avisen spot på Akutteamet i Herning kommune. Et team med 14 sygeplejersker, der er med til at forebygge og forhindre indlæggelser på hospitalet. Noget af der der endnu mere fokus på i regeringens akutplan, påpeger DSR formand Grete Christensen. Læs artiklen her. 

19.1.2023

Dagbladet Holstebro/Struer

Det er aldrig for sent at blive sygeplejersker. Under den overskrift fortæller 52-årige ??? om det at blive uddannet sygeplejerske i en sen alder. Og om, hvordan hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet der venter på hospitalet i Gødstrup. Læs artiklen her. 

18.1.2023

Berlingske

Avisen har fokus på de pressede akutafdelinger efter lægernes bekymringsbrev om konsekvenserne for patienterne. Kredsnæstformand Bente Rasmussen fortæller om en hverdag, hvor sygeplejersker ikke har tid til pauser og der mangler kollegaer.  

17.1.2023

TV2 Østjylland

Fællestillidsmand og sygeplejerske på regionshospitalet i Randers, Tina Stenholt Kristensen, fortæller om patienter på gange og en bekymring hos personalet for patientsikkerheden. 

Herning Folkeblad

Sygeplejerske og tillidsmand på akutafdelingen på hospitalet i Gødstrup, Anette Knudsen, bakker om den bekymring for personale og patienter lægerne på afdelingen har givet udtryk for i et offentligt brev. 

13.1.2023

TV Midtvest:

Fokus på et bekymringsbrev fra akutlægerne på Gødstrup. En bekymring om sikkerheden for patienterne, en bekymring sygeplejerske Inger Thomsen deler.

TV2 Nyhederne

En gruppe sygeplejersker i Horsens sætter ord på, hvorfor det efter en tid med ekstra fleksibilitet under Corona føles stærkt uretfærdigt, at den nye regering fjerner en helligdag og dermed beder sygeplejersker og andre arbejde mere. Link til nyhederne på TV2, indslaget er fra torsdag den 12.1.2023 kl.21.30 (bag login).

9.1.2023

Dagbladet Holstebro/Skjern/Ringkøbing/Lemvig

Dagbladet hoppede ombord i den flotte pris hjemmesygeplejen fik for at være "Årets Praktiksted" i Region Midtjylland. Det har kastet flere vinkler af sig, eksempelvis om, hvordan det kan være svært at komme ud på arbejdsmarkedet, hvis man kun ønsker at arbejde på deltid. Læs artiklerne her og her. 

8.1.2023

DR - digitalt, radio og TV

En ny app udviklet i Region Midtjylland giver patienterne bedre indsigt i deres sygdomsforløb. Et projekt der er arbejdet på i flere år, hvilket nu giver effekt. Udviklingsansvarlig sygeplejerske på AUH, Rikke Boeriis Leth Mikkelsen oplever, hvordan muligheden for at få korrekt og relevant information via en app giver større tilfredshed og tryghed blandt patienterne. Læs historien her. 

7.1.2023

TV Midtvest

Hjemmesygeplejen i Ulfborg fik fredag prisen som årets praktiksted i Region Midtjylland. Det for en helt særlig indsats for de unge kommende sygeplejersker. Se indslaget fra TV Midtvest her. 

6.1.2023

TV2 Østjylland

Journalføringsloven, der blev vedtaget med henblik på bedre at kunne beskytte sygeplejersker og andre faggrupper på en lang række arbejdspladser, er endnu ikke blevet implementeret. Står det til Danske Regioner, så kan der gå frem mod 2024 før det sker, og kun hvis tingene omkring en given medarbejder er udfordret. Det er alt for langsomt og alt for slapt i forhold til at sikre medarbejdernes tryghed forud, lyder det fra DSR´s kredsformand Anja Laursen samt FTR for retspsykiatrien i Horsens Henrik Ørskov Larsen. Se artiklen her. 

2.1.2023

TV2 Østjylland

Mediet har fokus på udfordringen, hvor medarbejdere i sundhedsvæsenet ikke kan anonymiseres. Det giver udfordringer på en lang række områder. DSR, Kreds Midtjylland har sat spot på, at IT-løsningen Danske Regioner har lovet i 2024 er for lang en horisont. I denne artikel er horisonten for en løsning en helt anden, i al fald har arbejdstilsynet påbudt arbejdsgiver at finde løsninger på problemerne inden 1.maj 2023.

31.12.2022

JP Aarhus

Hvordan skal man sikre fremtidens sundhedsvæsen, når der mangler tusindvis af sygeplejersker? En del af løsningen er at se på, hvilke faggrupper der udfører hvilke opgaver. Det er naturligt at se på det, men det er ingen mirakelkur, der løser udfordringerne. Det siger sygeplejerske og FTR på AUH, Marianne Østerlund Madsen.

26.12.2022

TV Midtvest

Er seniorer løsningen på sygeplejerskemanglen i sundhedsvæsenet? Det er der delte meninger om, alt efter, hvem man spørger. Region Midtjylland forsøger at gøre det attraktivt at give et "nap med", hvilket flere gør. Samtidig råber en pensioneret sygeplejerske op om, at det jo er de unge der forlader faget grundet dårlig løn og vilkår, der skal rettes fokus mod. "De er fremtiden, ikke os gamle". Se mere i indslaget fra TV Midtvest her. 

18.12.2022

Lokalavisen Aarhus

Hvad laver en sygeplejerske ansat hos AMK vagtcentralen? Der fortæller sygeplejerske Lars Høst på glimrende vis i både video og artikel. Lars Høst er udover sit job som sygeplejerske også medlem af kredsbesetyrelsen i DSR, Kreds Midtjylland. 

14.12.2022

TV Midtvest

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig om planerne for øget økonomi i sundhedsvæsenet, præsenteret af den nye regering. Godt med penge, men det er ikke nok.

TV2 Østjylland

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig om planerne for øget økonomi i sundhedsvæsenet, præsenteret af den nye regering. - Det er slet ikke nok, lyder overskriften. 

26.11.2022

Herning Folkeblad

Der er udsigt til alvorlige konskvenser, hvis den planlagte besparelse på Sundhedsplejen i Ikast-Brande kommune gennemføres. Konsekvenser der vil ramme børn og unge, der i dag oplever en tidlig indsats kan gøre en forskel. Det har både TR i Ikast-Brande og kredsnæstformand i DSR, Kreds Midtjylland råbt op om i debatindlæg. Du kan læse debatindlægget fra kredsnæstformand Hanne Holst Long her. Debatindlægget fra TR Anne-Mette Laursen Dam er bragt i avisen men ikke tilgængeligt online. 

22.11.2022

TV Midtvest

Der findes eksempler på sygeplejersker, der efter mange år væk fra faget. En af dem er Bente Frydendal, der efter 14 år væk fra faget er vendt retur. Hun er glad for arbejdet og den måde, der blev taget imod hende fra den nye arbejdsgiver på Regionshospitalet i Gødstrup. Læs artikel og se TV-indslag her. 

Horsens Folkeblad

Samarbejde mellem farmakonomer og sygeplejersker giver sygeplejerskerne mere tid til patientomsorg. Chefsygeplejerske vurderer, at samarbejdet er fremtiden for hele sundhedsvæsenet. Sådan lyder det blandt andet i forsøget fra Regionshospitalet Horsens, hvor en skarp arbejdsdeling er blandt årsagerne til, at der er blevet frigivet tid til patientomsorg. Læs chefsygeplejerske Birgitte Bigom Nielsen interessante perspektiver på potentialet i at skabe samarbejde på tværs, der giver tid til patientkontakt. 

20.11.2022

Aarhus Stiftstidende

Linette Thorn og årets Athena-pris til projektet med musik på intensivafdelingen på AUH omtales i Aarhus Stiftstidende. 

19.11.2022

TV2

I de landsdækkende nyheder bringes en flot reportage med årets Athena-prisvinder Linette Thorn, der har været med til at skabe et tilbud, hvor der spilles klassiske koncerter live på intensivstuerne på AUH. Du kan se indslaget her. Der bringes også en artikel om emnet på mediets hjemmeside. 

18.11.2022

Herning Folkeblad

Børn og familier bliver ofrene for besparelse i sundhedsplejen. Sådan lyder et overskriften på et debatindlæg fra sundhedsplejerskerne  i Ikast-Brande kommune i forbindelse med en spareøvelse i kommunen. Læs hele debatindlægget her. 

11.11.2022

Dagbladet Holstebro/Struer

Bliv sygeplejerske. Det er helt vildt godt. Med den overskrift skriver sygeplejerske Malene Klinkby Lind om tankerne bag det at råbe op om et presset sundhedsvæsen og en for lav løn. Om at det er det rigtige, men også om, at man skal huske at fortælle om det faget også kan. En hårfin balance, hvor nuancerne ej må glemmes. 

5.11.2022

Jyllands-Posten

JP har fokus på næstforpersonsvalget i Dansk Sygeplejeråd. Avisen anligger et regionalt snit i deres dækning, så de bringer et længere interview med kandidaten fra Kreds Midtjylland, Jacob Gøtzsche. 

4.11.2022

Randers Amtsavis

Der er udsigt til alvorlige konsekvenser, når der skal spares på Regionshospitalet i Randers. FTR for sygeplejerskerne, Tina Stenholt Kristensen, udtaler hvordan de store spareøvelser vil have konsekvenser for den kvalitet, der kan leveres til borgerne. 

2.11.2022

Sundhedsmonitor

I et debatindlæg under overskriften "Det skal være slut med røgslør og midlertidige lappeløsninger" skriver 1. Kredsnæstformand Jacob Gøtzsche i sundhedsmediet.

1.11.2022

Dagbladet Holstebro/Struer og flere andre

Sygeplejerske Joan Bohl Damgaard skriver i et indlæg om livet som sygeplejerske. Om hvordan det hver dag giver værdi, når man gør en forskel for andre. Men også om, hvordan man forventer at andre tager sig af en (læs løn og arbejdsvilkår), når man yder så vital en hjælp for borgere i vores samfund. 

Herning Folkeblad

I Herning Folkeblad skriver sygeplejerske Janni Mette Lauridsen fra Videbæk om, hvilke konsekvenser det har, når der mangler sygeplejersker. Både for patienter og sygeplejersker. 

JP-Viborg

Sygeplejersker med forskellige perspektiver. JP har været på besøg i et hjem med to erfarne sygeplejersker. Der ikke er enige rent politisk. 

31.10.2022

JP Horsens

Sygeplejerske på akutafdelingen i Horsens, Jonas Bundgaard, fortæller om hvorfor han er modstander af de foreslåede aktupakker, selvom han vil være en af dem, der vil få gavn af pakkerne. 

27.10.2022

Aarhus Stiftstidende

Avisen har bedt to sygeplejersker anmelde valgkampen indtil videre. Selvom løn fylder meget, så er det "95 procent valgflæsk", siger Linda Lundh og Lasse Holm Madsen. 

JP Viborg

Hvad er omsorg? Og hvad gør vi ved manglen på sygeplejersker? JP Viborg har sat fire sygeplejersker i forskellige jobs stævne til en snak om faget de alle er vilde med. 

Generalforsamlingen i DSR, Kreds Midtjylland blev ramt af den perfekte storm. I al fald blev den afholdt samme dag som Socialdemokratiets udspil om et lønløft til offentligt ansatte blev præsenteret. Det skabte rift om sygeplejerskernes holdninger. Overblikket over produktioner fra generalforsamlingen findes herunder. 

- News og Co. (bag betalingsmur) (6:20 inde i udsendelsen)

- TV Avisen klokken 18:30

- TV Avisen klokken 20:00

DR Radioavisen kl.17.00

- DR P4 Østjylland

- TV Midtvest

TV2.dk

Kredsnæstformand Bente Rasmussen er under valget blevet til en af TV2´s udvalgte "Danske stemmer". Derfor blev hun i en artikel spurgt om hendes holdning til Socialdemokratiets udspil til en højere løn til grupper af offentligt ansatte. 

22.10.2022

Horsens Folkeblad

FTR på Regionshospitalet i Horsens, Niels Jørgen Nielsen, havde sat to folketingskandidater stævne til en snak om, hvordan man sikrer nok sygeplejersker til det danske sundhedsvæsen. Det kom der en interessant debat og en nuanceret artikel i Horsens Folkeblad ud af. Læs med her. 

20.10.2022

Dagbladet Ringkøbing/Skjern m.fl. 

Kredsnæstformand Jacob Gøtzsche skriver på baggrund af den nye dokumentar på TV2 om, hvad han som sygeplejerske og tillidsvalg gør sig af tanker om, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal sikre en værdi ældrepleje. Læs hele indlægget her. 

18.10.2022

TV2

Under sidste års strejke forsøgte kredsnæstformand Bente Rasmussen at få Mette Frederiksen til at love mere i løn. Hun blev pænt og bestemt henvist til den danske model. Men medierne har ikke glemt det klare spørgsmål, derfor har Bente Rasmussen under valgkampen fået lov at stille spørgsmålet igen. Læs artiklen og Bentes uddybende kommentar her. 

Bente Rasmussen møder i 21.30 nyhederne Statsminister Mette Frederiksen. Et møde du kan se i udsendelsen, der ikke kan linkes direkte til men findes på TV2 Play. 

Efter mødet skrev tv2.dk endnu en artikel om mødet. Her er hvad Bente fik ud af den lange køretur. 

TV Midtvest

TV Midtvest var med på den lange tur fra Vinderup til Tønder, hvor kredsnæstformand Bente Rasmussen fik audiens hos Statsminister Mette Frederiksen. Her fik hun en god snak om løn- og arbejdsvilkår, men ingen lovning på lønstigninger. Se indslaget her. 

17.10.2022

TV2

Sygeplejerske på AUH, Anita Jensen fortæller, hvorfor hun målrettet har valgt et job på nedsat tid. Fordi det er med til at sikre, at hun også har et liv udover arbejdslivet. Et vigtigt indspark i den aktuelle valgkamp, hvor deltid/fuldtid fylder meget omkring sygeplejersker. Læs artiklen her. 

DR Østjylland

Efter fokus fra DSR Kreds Midt omkring den manglende implementering af journalføringslov, der skal sikre medarbejdere mod at blive opsøgt på eksempelvis privatadressen, sker der nu noget. Danske Regioner har udsendt en pressemeddelse, hvor de skriver de nu vil implementere den lov, der gør det muligt at gøre medarbejderne anonyme overfor borgerne. Kredsnæstformand Jacob Gøtzsche glæder sig over tiltaget, der her været længe ventet. Hør indslaget her.

TV2 Østjylland

Mediet har en stor artikel med konsekvenserne, når borgere må vente længere end nødvendigt på en operation. Kredsformand Anja Laursen medvirker og fortæller, hvordan DSR mærker det er svært at fastholde og tiltrække sygeplejersker til faget. En af hovedårsagerne er, at løn og ansvar ikke hænger sammen. Læs hele artiklen her. 

13.10.2022

TV2 Østjylland

Sygeplejerske Signe Wengel har haft et tv-hold med på en helt almindelig arbejdsdag på afdelingen for blodsygdomme på AUH. For hvad er arbejdspres og mangel på kollegaer? Det kommer indslaget helt ind til benet af. Et godt visual proof på, hvordan den øvrige befolkning kan få indsigt i, hvad det er vi som faggruppe råber højt om. Se indslaget her. 

12.10.2022

Viborg Stifts Folkeblad, Midtjyllands Avis m.fl. 

En række Kredsbestyrelsesmedlemmer har skrevet et debatindlæg til de regionale aviser. Her sætter de spot på den fokus sygeplejerskers løn har fået i valgkampen, men opfordrer til at også befolkningen holder politikerne op på de mange løfter. Fordi det er i alles interesse, at der sikres nok sygeplejersker til fremtidens velfærdssamfund. Du kan læse debatindlægget her.

10.10.2022

Danmarks Radio

TV Avisen er på besøg akutafdelingen og viser dagligdagen for en presset sygeplejerske - præcis som de er direkte med fra Kredsens debatmøde med politiske reaktioner (starter 16:59 inde)

I P1 Morgen satte FTR på AUH Marianne Østerlund ord på, hvorfor sygeplejersker bør have mere i løn. En løsning der skal ske på Christiansborg, den kan ikke løses ved forhandling. Hør hele interviewet her.  (starter 40:10 inde i udsendelsen)

På DR.DK kan man læse en lang artikel om, hvordan sygeplejersker i det midtjyske via strategisk arbejde og valgmøder har formået at gøre sygeplejerskers løn til et valgtema. 

I de regionale nyheder er der fokus på valgmødet på AUH arrangeret af DSR, Kreds Midtjylland. 

Også i Radioavisen er der fokus på valgmødet på AUH, hvor FTR Vibeke Bak fortæller om tvivlen. En tvivl om, hvor krydset skal sættes. For hvem vil sikre en permanent lønløft til sygeplejerskerne?

TV2 Østjylland

I nyhederne blev bragt et fyldigt indslag med en række politiske reaktioner fra debatmødet på AUH. FTR Vibeke Bak skærer sygeplejerskernes krav ud i pap. Løn og arbejdsvilkår. Se indslaget her. 

9.10.2022

TV Midtvest

Selvstændigt virksomhedsområde til hjemmesygeplejersker, der dermed kan undgå en del kontakt til lægerne. Det emne bliver behandlet i nyhederne, hvor kredsformand Anja Laursen udtaler, at sygeplejersker er fagligt kompetente til at træffe flere valg selv. 

6.10.2022

Danmarks Radio

P4 Midt/Vest var tilstede ved valgmødet på Gødstrup. Her satte sygeplejerskerne Lotte Højriis og Malene Sørensen fokus på, hvorfor debatmøder mellem sygeplejersker og politkere er vigtige. For der blevet givet viden og indsigt begge veje på debatmødet. Lyt med her. 

I TV Avisen 18:30 gav sygeplejerske Lars Høst klar tale omkring udfordringen for sygeplejersker. Vi skal have politikerne til at forpligte sig på at finde en løsning på udfordringen med fastholdelse og rekruttering. Det er mit store ønske, at denne valgkamp giver et klart svar på. Se TV Avisen her (starter 20:54 inde i udsendelsen)

Også i TV Avisen 21:00 var der fokus på midtjyske sygeplejersker. Her fortalte pensionerede sygeplejersker om, hvordan de gerne vil hjælpe yngre sygeplejersker ved at arbejde et mindre antal timer om ugen.  (Klip starter 20:50 inde i udsendelsen) Nyheden blev også bragt af flere omgange i de regionale nyheder her og her og Radioavisen her og her.

TV Midtvest

I de regionale nyheder var der fokus på valgmødet i Gødstrup. Sygeplejerske Malene Sørensen skar det ud i pap. For at få nogle flere kollegaer skal vi have hævet lønnen. Se indslaget her.

5.10.2022

TV Midtvest

Sygeplejersker hilser valget velkommen. Sådan lyder det i overskriften på en artikel på TVmidtvest.dk. Der var også indslag i nyhedsudsendelsen, hvor blandt andre FTR fra Silkeborg kommune Pia Medum Bennetsen udtaler sig om, hvordan udfordringen med mangel på sygeplejersker giver ringe i vandet overalt i sundhedsvæsenet. Se både artikel og tv-indslag her. 

Danmarks Radio

Pensionerede sygeplejersker, der træder tilbage ind på arbejdsmarkedet er en lille del af løsningen på den store mangelsituation. DR har mødt en gruppe af disse på Regionshospitalet i Gødstrup. Her oplever de, hvordan de kan hjælpe deres yngre kollegaer og bevare kontakten til det fag de aldrig helt kan slippe. Læs hele artiklen her. 

3.10.2022

TV Midtvest

Stolte sygeplejersker på en mission. TV Midtvest har mødt fire erfarne sygeplejersker, der holder fast i faget og hinanden. De har en mission om at fortælle om alle de positive ting ved faget midt i en tid, hvor meget omtale ofte er negativ. To fremragende indslag som kan ses her. 

2.10.2022

TV Midtvest

Selvstændigt virksomhedsområde giver sygeplejersker udsigt til at have et større ansvar. Hvis lovforslaget vedtages kan det medføre en markant reduktion i tiden en sygeplejerske skal bruge på dialog med lægen omkring en patient. TV Midtvest har fokus på emnet, kredsformand Anja Laursen udtaler hun ser positivt på emnet, da sygeplejersker har kompetencerne til at varetage et større ansvar. 

30.9.2022

Aarhus Stiftstidende

Kræftpatienter i klemme på AUH som følge af alarmerende mangel på sygeplejersker. Sådan lyder det i en overskrift i avisen. FTR på AUH Marianne Østerlund udtaler at hun ikke kan anklage den lokale ledelse for udfordringen. Det handler om løn og arbejdsvilkår, hvilket gør flere sygeplejersker lader sig friste af bedre løn i det private samt i Norge.

23.9.2022

Aarhus Stiftstidende

I et fælles debatindlæg i Aarhus Stiftstidende sætter en række faglige organisationer, herunder DSR, ord på, hvilken betydning det vil have, hvis Aarhus Kommune gennemfører planen om besparelser på børn- og ungeområdet. I indlægget fremhæves blandt andet sundhedsplejerskers afgørende rolle i at sikre trivsel hos børn- og unge. Du kan læse hele debatindlægget her. 

21.9.2022

Skive Folkeblad

Sektionsleder i Sundhedsplejen i Skive Kommune, Hanne Skibsted, sætter spot på de alvorlige konsekvenser det har, når man grundet personalemangel og spareøvelser skærer i hjælpen i Sundhedsplejen. Læs hele debatindlægget her. 

20.9.2022

JP-Aarhus, Aarhus Stiftstidende, Avisen Danmark, Viborg Stifts Folkeblad m.fl. 

Medarbejdere i Psykiatrien i Skejby, herunder sygeplejersker, er så frustrerede over den manglende implementering af journalføringsloven, der skulle beskytte dem bedre mod vrede patienter. Derfor har de skrevet et debatindlæg til de regionale dagblade i et håb om at få speedet arbejdet med implementeringen op. Læs debatindlægget her. 

14.9.2022

Lemvig Folkeblad, Dagbladet Holstebro-Struer

Kredsnæstformand Bente Rasmussen svarer i et debatindlæg på et andet debatindlæg. Om hvorfor det ikke er blevet lettere at være sygeplejerske af, at der er blevet færre senge på hospitalerne i Vestjylland. Nærmere tværtimod. Der gives nuancer til forståelse for, hvorfor de ændrede strukturer presser sygeplejersker mere end hvad godt er. Læs hele debatindlægget her. 

11.9.2022

DR Østjylland/DR Midt-Vest

Sagen om den manglende implementering af journalføringsloven ramte i weekenden medierne. Både FTR for psykiatrien, Henrik Ørskov Larsen og Kredsformand Anja Laursen medvirker på DR. 

6.9.2022

Midtjyllands Avis

Sygeplejerskerne i Silkeborg har aktiveret deres stemme for at holde fast i den gode udvikling man har oplevet, siden man har fået ansat flere sygeplejersker som følge af en ekstraordinær bevilling på dette års budget. Se debatindlægget her. 

5.9.2022

TV Avisen, DR

FTR på AUH Marianne Østerlund sætter ord på, hvordan mere i løn uden tvivl vil kunne lokke sygeplejersker tilbage til faget, præcis som det vil hjælpe i forhold til at sikre optaget på skolerne. Hun undrer sig sammen med mange kollegaer over, at der for et år siden ikke kunne være tale om løn. Her kort før et valg, er der så nye strømninger. For Marianne Østerlund handler det også om at sikre patienterne i fremtiden. Se hele indslaget her.  (starter 8:25 inde i udsendelsen).

P4 Østjylland

Efter debat på DR1 mellem de tre kandidater til posten som landets kommende statsministre var sygeplejersker igen på dagsordenen. Kredsformand Anja Laursen var med direkte på P4, og fortalte om den situation sygeplejersker aktuelt er i. En situation der kalder på en ting, løn. Lyt med her (starter 3:10:30 inde)

FTR, Marianne Østerlund Madsen medvirkede i de regionale nyheder. Her fortæller hun om, hvordan det konkrete er vigtige at have fokus på efter Statsministerens udmelding om at kigge på løn. Hør udsendelsen her.

4.9.2022

TV Midtvest

Et ekstraordinært stort forbrug af vikarer, grundet mangel på personale, betyder at man på det nye supersygehus i Gødstrup skal finde 50 millioner kroner i besparelser. Det kan koste sygeplejersker jobbet, hvilket er absurd, fordi der mangler sygeplejersker på hospitalet. Læs hele historien her. 

22.8.2022

TV2 Østjylland, BT, Ritzau og NB Kommune

Et opslag på de sociale medier fra en sygeplejerske i Syddjurs gik viralt. Tusindvis af delinger om opslaget, der satte spot på det store tidsforbrug der er forbundet med medicindosering, samt hvilke fysiske konsekvenser det har, når man skal sortere medicin med blisterbakker hver dag. Se indslaget her og artiklen her

21.8.2022

DR

I Ringkøbing/Skjern Kommune søger man unge, der har mod på at bruge deres sabbatår på at øve sig som sygeplejerske. Et anderledes tiltag i at gøre opmærksom på, hvilke muligheder sygeplejefaget rummer.

18.8.2022

TV Syd

I Horsens arrangerede man sygeplejefestival. Her kunne studerende komme på besøg og opleve hverdagen, der venter den. Se indslaget fra TV Syd her.

31.7.2022

Dagbladet Lemvig/Holstebro/Struer

Leder i avisen fokuserer på emnet om at "tale faget op". Fra tid til anden kritiseres faglige organisationer for at "tale faget ned" ved at beskrive en hård hverdag med dårligt arbejdsmiljø. Lederen fokuserer på vigtigheden af, at vi som samfund ikke pakker problemer væk, men taler åbent om dem for at få dem løst. 

28.7.2022

P4 Midt/Vest

Næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorthe Boe Danbjørg, kommenterer i de regionale nyheder på det faldende optag på landets sygeplejeskoler. 

26.7.2022

Politiken

Næstforperson i SLS, Maja Villadsen Laibjørn, er en af forfatterne bag et debatindlæg. Det kan læses i sin fulde længde her. 

19.7.2022

DR Østjylland

Niels Jørgen Nielsen, FTR på Regionshospitalet i Horsens, medvirker i et indslag om, at patienter på en afdeling på hospitalet er voldelige. Han fortæller, at eksemplet desværre næppe er enestående. Det har konsekvenser for det arbejdsmiljø sygeplejersker har. Hør indslaget her.

18.7.2022

Radio4

Ovenpå det skarpe debatindlæg i Berlingske om årsagen til sygeplejersker fortæller om dårlige løn- og arbejdsvilkår er sygeplejerske Regitze Laustsen med i Radio4 Morgen. Du kan lytte ved at klikke her (starter cirka ni min. inde)

16.7.2022

Berlingske

Sygeplejerske Regitze Laustsen svarer på et debatindlæg om, at årsagen til faldet på optaget på faldet på optaget på uddannelsen er sygeplejerskers "brok". I en ærlig tone forklarer hun, at det sygeplejersker råber op om ikke er faget, men de vilkår faget kan udøves under i et ekstremt presset sundhedsvæsen. Læs hele artiklen her. 

10.7.2022 

Jyllands-Posten

I et debatindlæg i Jyllands-Posten skriver sygeplejerske Tina Thorborg om, hvordan det er sygeplejerskers vilje og evne til at gøre lidt ekstra, der ofte er årsagen til dagligdagen hænger sammen i sundhedsvæsenet. Læs hele debatindlægget her. 

7.7.2022

DR Østjylland

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig om faldet på optaget på uddannelsen til sygeplejerske. "Mere i løn" er et afgørende element, hvis den negative udvikling skal vendes. Hør nyheden her. 

Midtjyllands Avis

Det handler om løn, hvis en ond spiral skal vendes og en bekymrende udvikling i optag ændres. Sådan lyder det fra kredsformand Anja Laursen. Læs hele artiklen her.

6.7.2022

Jyllands-Posten

"Derfor vil vi gerne være sygeplejersker" Under denne rubrik forklarer fem studerende, hvorfor de har valgt faget i en tid, hvor det ofte er dårlige løn- og arbejdsvilkår der fylder, når talen falder på faget. Læs de inspirerende historier her. 

TV Midtvest

Sygeplejerske Charlotte Riis trak stikket til faget i tre måneder. Et for hårdt arbejdspres var årsagen. Pausen har lært hende at sige fra, noget der er nødvendigt som ansat på Regionshospitalet i Gødstrup med mange ubesatte stillinger. Hør Charlotte fortælle mere her. 

5.7.2022

TV Midtvest

- Vi skræmmer ikke nogen væk, vi er nødt til at fortælle om løn- og arbejdsvilkår som de er. Sådan lyder det fra kredsformand Anja Laursen efter de nye tal viser et stort fald i antallet af ansøgere, der vil være sygeplejerske. 

22.6.2022

P4 Midtvest

Mediet har fokus på den store mangel på sygeplejersker på akutafdelingen på det nye Regionshospital i Gødstrup. En mangelsituation, der udfordrer hele sundhedstilbuddet til indbyggerne i Vestjylland på flere fronter.

TV Midtvest

Den aktuelle situation på akutafdelingen på Regionshospitalet i Gødstrup er kritisk. Sygeplejersker har sagt op og sommerferien venter, der gør ondt værre i en i forvejen svær situation. Tillidsrepræsentant Anette Knudsen udtaler sig. Se hele indslaget her. 

18.6.2022

DR ØSTJYLLAND/Randers Amts Avis

Udfordringer med arbejdsmiljøet grundet manglen på personale og Corona presser sygeplejerskerne på Regionshospitalet i Randers. FTR Tina Stenholt Kristensen sætter ord på, hvad det helt konkret betyder for sygeplejerskerne i den lokale avis og radio.

16.6.2022

TV MIDTVEST

Problemer med arbejdsmiljøet på enkelte afdelinger på Regionshospitalet i Silkeborg har givet påbud. I et indslag fra TV Midtvest udtaler sygeplejersker sig om sitautionen. 

14.6.2022

Viborg Stifts Folkeblad

Folkebladet sætter spot på de gode ting ved faget som sygeplejerske. Ting der i en tid fyldt med debat og konflikt ofte kan blive glemt. Serien "Derfor er jeg sygeplejersker" er en potrtætserie, hvor en række sygeplejersker fortæller deres historie om glæden ved faget. En af dem er Mette Marie Thomsen. 

12.6.2022

Randers Amtsavis

Tanja Koch fra Randers har vundet prisen som årets sundhedsplejerske. 

10.6.2022

TV MIDTVEST

Kredsformand Anja Laursen medvirker i et indslag om, hvilket pres de meget stramme økonomiaftaler i kommuner og regioner vil påføre sundhedsvæsenet. 

30.5.2022

TV MIDTVEST

Indslag i nyhederne med fokus på Afsnit for Ældresygdomme på Gødstrup. Her fortæller specialeansvarlig sygeplejerske Signe Grove om, hvordan afdelingen efter sammenlægningen af hospitalerne i Holstebro og Herning nu i højere grad kan rumme alle de aspekter af udfordringer, som patienterne kommer med. Se hele indslaget her.

27.5.2022

Herning Folkeblad 

Ansættelsen af en sygeplejerske som leder, der havde erfaring med ledelse, har vendt op og ned på Rehabiliteringscenter Herning. Her er godt arbejdsmiljø og tid til at levere god kvalitet til borgerne. Mød leder, sygeplejerske Hanne Berg Fog, her. 

26.5.2022

Folkebladet Lemvig

I avisens leder undrer redaktør Lars Kamstrup sig over, hvorfor der sidder dygtige behandlersygeplejersker rundt om i Regionen, der kan varetage opgaver og hjælpe borgere i yderområderne. Undren går mest af alt på, hvorfor de ofte er arbejdsløse, mens patienterne sendes til Gødstrup. 

24.5.2022

TV MIDTVEST

Behandlersygeplejerskerne i Holstebro, Lemvig og Ringkøbing vil gerne lave mere! For hvorfor sendes patienter til Gødstrup, når meningen med akutklinikkerne er at aflaste. Det spørger sygeplejerskerne, blandt andet Helle Kalsbøl Nielsen. 

16.5.2022

Aarhus Stiftstidende

I forbindelse med fag-kongressen i Dansk Sygeplejeråd har formandsgruppen skrevet et debatindlæg under overskriften "En sygeplejerske mere giver liv til flere". Et debatindlæg der er publiceret i 12 forskellige regionale medier.

10.5.2022

TV Midtvest

Sundhedsplejerske Lone Kjær Hein fra Holstebro Kommune udtaler i TV Midtvest, at hun ser positivt på Region Midtjyllands forslag om hjemmetest til gonorré og klamydia. Det vil få flere til at lade sig teste, lyder det fra den erfarne sundhedsplejerske. Se hele indslaget her.

8.5.2022

TV Midtvest

Stolthed hos sygeplejersker på Karkirurgisk afdeling i Viborg. TR Pernille Obel fortæller om en god arbejdsplads, der naturligvis møder ind til bekymrede borgere efter den store sag med amputationer, der kunne være undgået. 

1.5.2022

P4 Midt/Vest

I de regionale nyheder medvirker kredsformand Anja Laursen. I et indslag om betydningen af 1. maj samt hvilke elementer der set med kredsformandens øjne er vigtige at have fokus på.

21.4.2022

Flere regionale medier bringer i disse dage debatindlægget sendt fra en fælles TR-gruppe der repræsenterer kredsens sundhedsplejersker. Du kan læse debatindlægget i: 

- Dagbladet Ringkøbing-Skjern

- Skive Folkeblad

- Viborg Stifts Folkeblad

Jyllands-Posten

Avisen bringer en artikel med udgangspunkt i den aktuelle omtale af manglen på sundhedsplejersker. Et interview med Leder af sundhedplejen i Randers kommune, Anne Lise Buus Nielsen. Hun fortæller bladt andet om, hvordan kommuner "stjæler" sundhedsplejersker fra hinanden.

20.4.2022

P4 Østjylland/P4 Midt-Vest

I en række nyhedsudsendelser var flere sundhedsplejersker deltagende. Inger Guldager, TR for Sundhedsplejerskerne i Ringkøbing/Skjern udtaler sig via linket her. TR i Aarhus Kommune, Pernille Kirk Clausen, medvirkede både i nyhederne her og her. Men også i et længere interview, det kan du høre her. 

TV2oj.dk

TV2 Østjylland behandlede på deres hjemmeside samme emne med udgangspunkt i læserbrevet fra Sundhedsplejerskerne. TR Pernille Kirk Clausen sætter ord på, hvorfor situationen er alarmerende. 

19.4.2022

DR.DK og DR TV Avisen

Der mangler sundhedsplejersker, og manglen bliver kun værre de kommende år. Det emne fokuserer DR på med udgangspunkt i Østjylland og interview med sundhedsplejerske i Horsens kommune Renata Sloth Carlsen. Indslag fra TV Avisen kan ses her (5.15 inde)

14.10.2022

Lokalavisen Syddjurs

Lokalavisen var med, da sygeplejersker og andre faggrupper afleverede underskrifter til borgmesteren. Underskrifter fra medarbejdere, der undrer sig over borgmester Michael Stegger Jensen har udtalt, at et godt arbejdsmiljø er vigtigere end mere i løn. Læs hele artiklen her.

6.4.2022: 

TV Midtvest

Sygeplejerskerne på det nye hospital i Gødstrup oplever en hverdag, hvor der ikke er tid til pauser. En voldsom overbelægning presser personalet, der risikerer at blive syge af et usundt arbejdsmiljø. Kredsnæstformand Bente Rasmussen og FTR Katrine Lykke Larsen udtaler skarp kritik af de forhold sygeplejerskerne aktuelt arbejder under.

5.4.2022: 

Jyllands-Posten

Hvad sker der, når Vinterpakken falder bort og puklen af operationer fortsat er stor? For mange sygeplejersker arbejder allerede ekstra, så FTR på AUH Marianne Østerlund tvivler på, at hospitalets plan om at afvikle pukler om lørdagen vil blive let at føre ud i livet. For sygeplejerskerne vil overveje, hvad deres fritid er værd. 

Herning Folkeblad

Den erfarne sygeplejerske Metha Irene Jensen er blevet hædret med Grethe Foss-legatet. Læs omtalen i Herning Folkeblad her. 

1.4.2022:

Ringkøbing-Skjern Netavis/Herning Folkeblad

Som led i et forsøg på at afhjælpe manglen på sygeplejersker opretter kommunen fem introduktionsstillinger. Her kan unge, der overvejer faget, via et forløb snuse til, hvad det vil sige at være sygeplejerske. Læs hele historien her.

31.3.2022:

TV Midtvest:

På Regionshospitalet i Viborg har man på en afdeling taget en ny onboarding-model i anvendelse. En model, der via et mentorforløb skal hjælpe unge nye sygeplejersker godt i gang med arbejdslivet. Indtil videre er modellen en stor succes. Se tv-indslaget her og læs artiklen om samme emne her. 

30.3.2022:

Jyllands-Posten

Studerende Pauline Boel fra Aarhus skriver i et debatindlæg, om Regeringen i deres udspil til en ny Sundhedsreform har tænkt over den store mangel på sygeplejersker? - Regeringens udspil virker lidt som en forkælet teenager i en tøjbutik, hvor budget ikke er afstemt med forældrene på forhånd. Læs hele debatindlægget her. 

26.3.2022: 

Lokalavisen Syddjurs

FTR i Syddjurs Kristine Kilde har skrevet et debatindlæg. Et indlæg med en direkte henvendelse til kommunens borgmester, der i et interview på DR fik formuleret, at løn ikke er en vigtig faktor for sygeplejersker i kommunen. En udtalelse der har provokeret mange sygeplejersker ansat i Syddjurs kommune. 

25.3.2022:

Horsens Folkeblad

Bettina Broch har uddannet sig til selvstændig akupunktør. At forlade faget som sygeplejerske kunne hun dog aldrig forestille sig.

17.3.2022 

TV Midtvest: 

- Vi mangler helt konkret at se foldet ud, hvordan arbejdsgiver vil arbejde med fastholdelse og rekrutering, men intentionerne er gode. 

Sådan lyder kommentaren fra kredsformand Anja Laursen, der onsdag medvirkede i 19:30 nyhederne på TV Midtvest på historien om, at sygeplejersker fremover skal varetage flere funktioner. Se indslaget her. 

P4 Midt/Vest:

Kredsnæstformand Bente Rasmussen var med direkte i eftermiddagsfladen. Det på historien om, at der er et markant fald i antallet af ansøgere på Kvote 2, der har søgt ind på uddannelserne til sygeplejerske i kredsen. (starter 2:11:30 inde)

16.3.2022

Randers Amts Avis

Avisen bringer en stor artikel med 20-årige Caroline Hansen fra Grenaa, der drømmer om at blive sygeplejerske. 

Jyllands-Posten

Store fald i ansøgertallet via kvote 2 til uddannelserne som sygeplejerske har opmærksomhed i flere medier. 

Horsens Folkeblad og Midtjyllands Avis

Samme emner omhandles også her og her 

8.3.2022

Et debatindlæg fra formandsgruppen blev publiceret i 20 regionale medier på kvindernes internationale kampdag. Du kan læse indlægget i sin fulde længde her. 

28.2.2022

TV2 Østjylland

Hvordan kan sygeplejersker, der ikke kan arbejde fuld tid bidrage? Det var emnet, der var til debat i TV2 Østjylland. Kredsformand Anja Laursen ser gerne, at der findes løsninger, så denne gruppe af sygeplejersker kan hjælpe til i en tid med mangel på sygeplejersker. Se indslaget her. 

8.2.2022

TV MIDTVEST

Region Midtjylland vil komme den stigende mangel på sygeplejerske i møde ved at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen med 50 studerende. En ide DSR hilser velkommen, der skal bare sikres tid og plads til de studerendens udvikling under praktik. Det udtaler kredsnæstformand Bente Rasmussen. Se citaterne fra DSR herunder og hele indslaget ved at klikke her. 

- Der er nogle steder, hvor man møder flere studerende ind på arbejde end fast personale. Så er det jo bekymrende, for så er der jo ikke læringselement nok til, at man kan lære det, man skal.

- Det er væsentligt at sikre, at der er ordentlige vilkår for de studerende i praktikken og også for de sygeplejersker, der skal undervise de studerende.

2.2.2022

DR Østjylland

FTR på AUH Vibeke Bak udtaler sig om den nye FEA-aftale DSR og Region Midtjylland har indgået. En aftale der blandt andet indeholder et løft i økonomien pr. FEA-vagt en sygeplejersker tager fra 1500 kroner til 2250 kroner. 

"Det er en fin aftale, der anerkender, at man har brug for noget arbejdskraft fra sygeplejerskerne. Vi kan se, at der er brug for at sygeplejerskerne arbejder mere for at vagtplanerne hænger sammen. Jeg ser den aftale her som en anerkendelse af, at man har brug for den hjælp. En hjælp som sygeplejerskerne allerede har leveret i længere tid," udtaler Vibeke Bak. (cirka 00:50 inde i udsendelsen).

29.1.2022

Horsens Folkeblad

Kan man være sygeplejerske med ADHD? Ja, naturligvis. Horsens Folkeblad sætter fokus på emnet med udgangspunkt i plejehjemmet Ceres Centret, der netop har modtaget Dansk Sygeplejeråds praktikpris for studerende i Region Midtjylland. Læs artiklen her. 

28.1.2022

Politiken

Avisen beskæftiger sig med, hvordan status er hos sundhedspersonalet her inden den store genåbning. FTR på AUH Vibeke medvirker i artiklen. Her forholder hun sig til, at udsigten til ekstra patienter er en udfordring, da vagtplanen i forvejen ikke hænger sammen, når 20 procent af personalet er hjemme grundet sygdom. Hun citeres for. 

- I princippet kan det ikke lade sig gøre at få en vagtplan til at hænge sammen, men det skal den jo. Så der er nogen, der må arbejde mere, og der er risiko for, at vi kommer til at aflyse operationer og undersøgelser og se på, hvad der kan udskrives af patienter, udtaler Vibeke Bak og fortsætter.

- Jeg tror, vi har stået så meget igennem, at der ikke er så meget, der kan skræmme os længere«. Det skal dog ikke forveksles med tilfredshed hos sygeplejerskerne.

Læs hele artiklen her. 

26.1.2022

TV2 Østjylland og TV2.DK

Sygeplejersker med alvorlige senfølger af Covid var emnet både på nettet og i TV. Med udgangspunkt i en række konkrete eksempler blev emnet sat til debat, for hvor langt skal arbejdsgiver strække sig? Kredsformand i DSR, Kreds Midtjylland, Anja Laursen udtaler. 

- Vi kæmper for, at de bliver udredt rigtigt, at de bliver behandlet ordenligt, og at der tages hensyn til dem og deres problemer.

- Vi vil gå langt, men det skal også være rimeligt for dem. De skal ikke fastholdes på et arbejde, de ikke kan tage sig af. Så der skal kigges meget individuelt på sagerne.

Se TV-indslaget i sin fulde længde her - læs hele artiklen her. 

23.1.2022

Randers Amtsavis

Corona presser stadig sundhedsvæsenet. Sådan lyder det fra sygeplejerske og FTR på hospitalet i Randers.

21.1.2022

Jyllands-Posten Viborg

Kredsbestyrelsesmedlem og studerende Thomas Sten Johansen fortæller, hvordan et anderledes studie var en god ide for ham. Fordi uddannelsen i Viborg kan tages i en netbasere udgave.

20.1.2022

BT Aarhus

Avisen har fokus på historien på, hvordan der er mange specielle forskelle på, hvilke regionale medarbejdere der modtager penge fra Vinterpakken. En sygeplejerske med 30 års erfaring modtager intet, mens hendes søn med fritidsjob som portør modtager 10.000 kroner.

19.1.2022

P4 Østjylland

Morgenfladen havde fokus på, hvordan sygeplejersker med rådighedsvagter er blevet overset i Region Midtjyllands Vinterpakke. Fordi rådighedsvagter ikke tæller med. Hør alle indslag her. 

DR.DK

En længere artikel om samme emne kan læses her.

18.1.2022

Jyllands-Posten

Sygeplejersker og FTR på AUH undrer sig over Region Midtjyllands fordeling af Vinterpakken. Særligt undrer man sig over, at folk med rådighedvagter ikke er blevet en del af pakken. 

13.1.2022

TV Midtvest

Med udgangspunkt i debatten i Folketinget om en ny sundhedsreform, udtaler kredsnæstformand Jacob Gøtzsche sig. Om hvordan eksemplet på den akutte personalemangel, som senest set i Hospitalsenhed Vest, på ingen måde er enkeltstående. Se indslaget her.

12.1.2022

Herning Folkeblad

Avisen sætter fokus på endnu et besøg fra arbejdstilsynet hos akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest i Herning. Det strakspåbud hospitalet fik er ikke blevet tilstrækkeligt efterlevet, derfor kan en politianmeldelse og eventuel bøde nu vente. 

TV Midtvest

TV Midtvest dækker samme sag med et indslag i nyhederne. 

10.1.2022

Århus Stiftstidende

Oversygeplejerskerne på AUH i Aarhus står bag et debatindlæg i avisen. Et indlæg der fokuserer på, hvilken vital forskel sygeplejersker gør i et stadig mere specialiseret hospitalsvæsen. Læs hele indlægget her. 

Dagbladet Ringkøbing/Skjern

Sundhedsplejerske Britt Holmstrup er en del af et projekt, der skal hjælpe sårbare forældre med en god start på livet. Et projekt der har store perspektiver. Læs hele artiklen her. 

7.1.2022

JP-Viborg

Formanden for Sygeplejeetisk råd, Anne Bendix Andersen, råber i et interview vagt i gevær, når snakken falder på manglen på sygeplejersker. Hun betoner særligt, at der er andre elementer end effektivitet der skal inddrages, når man måler. Relationsarbejde skal igen være en vigtig faktor, hvis der skal skabes rum for bedre arbejdsmiljø og vilkår for sygeplejerskerne. Læs artiklen her.

30.12.2021

Herning Folkeblad

Kritik fra tillidsrepræsentant på akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest i forlængelse af arbejdsgivers handlingsplan efter strakspåbud.

29.12.2021

Midtjyllands Avis

Sygeplejerske Charlotte Niebuhr sætter ord på et år i kampens tegn som sygeplejerske. 

DR.DK

Artikel om strakspåbud på akutmodtagelsen på Hospitalsenhed Vest. Løsninger med at flytte sygeplejersker rundt er ikke langtidsholdbare, udtaler kredsformand Anja Laursen.

DR. DK

Flere og flere sygeplejersker tager job som vikar. Her er en højere løn og en større fleksibilitet. En af dem er Camilla Rose Hansen, der arbejder som vikar på Regionshospitalet i Viborg.

Samme sygeplejersker medvirker i TV-Avisen

Samme historie blev også omtalt massivt i de regionale nyheder i Midt- og Vestjylland.

26.12.2021

TV Midtvest

Indslag med udgangspunkt i arbejdspresset på akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest. Tillidsrepræsentant Anette Knudsen taler om et sundhedsvæsen der ”allerede er ved at kollapse”

23.12.2021

DR Midt/Vest

Kredsnæstformand Bente Rasmussen sætter ord på situationen på akutafdelingen i Hospitalsenhed Vest. ”De bliver presset helt ud over det ekstreme,” udtaler Bente Rasmusen om de arbejdsvilkår sygeplejerskerne bydes.

TV Midtvest

Samme historie udtaler tillidsrepræsentant på akutafdelingen, Anette Knudsen, sig også om. ”Jeg oplever kollegaer, der bryder grædende sammen,” udtaler hun.

22.12.2021

Århus Stiftstidende/BT

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig om de tal mediet har trukket. Tal der viser, at der mangler 142 sygeplejersker på AUH i Aarhus.

”Jeg har desværre en bekymring for, at utilfredshed med løn- og arbejdsforhold også får sygeplejersker til at fravælge det offentlige til fordel for andre fag eller de private aktører,” udtaler Anja Laursen.

20.12.2021

Danmarks Radio:

- P4 Midt/Vest – Anja Laursen kommenterer på pakken og de manglende perspektiver.

- DR Radioavisen – Kredsformand Anja Laursen kommenterer

TV/Midtvest:

Sygeplejerske sætter ord på det at få en bonus – men stadig mangle langsigtede løsninger på den aktuelle situation med mangel på personale

Udtalelser i en artikel hos samme medie.

TV2 Østjylland

TV2 Østjylland taler med kredsformand Anja Laursen og FTR i Randers Tina Kristensen om Vinterpakken.

Lokalavisen:

Udtalelser fra kredsformand Anja Laursen.

Det ville være »tudetosset« at takke nej til »kortsigtet løsning«: Men sygeplejerskerne kommer hverken ventelisterne eller andre pukler til livs (lokalavisen.dk)

17.12.2021

JP Randers:

Der er god plads på hospitalerne, udfordringen er mangel på personale. Sådan lyder det samstemmende fra hospitalsdirektør og oversygeplejerske i Randers. 

15.12.2021

DR P4 Midt/Vest:

Kredsformand Anja Laursen kommenterer på de særlige covid-aftaler DSR, Kreds Midtjylland har indgået med Region Midtjylland. 

Regionale nyheder 15:30

Regionale nyheder 17:30

14.12.2021

Dagbladet Holstebro/Struer:

Hvordan ser fremtidens sygeplejersker på den aktuelle mangelsituation? Og hvilke tanker gør de sig om deres fremtid i faget? Dagbladet har snakket med en række studerende. 

11.12.2021

Dagbladet Holstebro/Struer

Sygeplejerske Dorte Albertsen fra Tvis, ansat på akutafdelingen på hospitalet i Herning fortæller i et stort interview om en presset hverdag. En hverdag der blot bliver værre, når man ser gode kollegaer knække grundet urimelige arbejdsvilkår. 

Danmarks Radio - sygeplejersker på deltid

DR havde lørdag fokus på, hvilken forskel det ville gøre, hvis sygeplejersker i højere grad var ansat på fuldtid. Omdrejningspunktet var tal fra Regionshospitalet i Randers, hvor sygeplejerske Malene Selde Krogh er ansat. Hun fortæller skarpt og præcist, hvorfor hun er ansat på 32 timer. Først var det fordi hun havde små børn, men nu handler det udelukkende om selv at kunne få tid til at blive klar til næste vagt med voldsom belastning. 

Indslag i TV Avisen (starter 15:00 inde)

Artikel med deltagelse af FTR Tina Stenholt Kristensen

Indslag i diverse nyhedsudenselser på radio:

Regionale nyheder 12:30

Regionale nyheder 11:30

Regionale nyheder 7:30

Radioavisen 8:00

Radioavisen 9:00

Radioavisen 11:00

8.12.2021

DR TV Avisen:

Kan seniorsygeplejerskerne hjælpe sundhedsvæsenet? TV Avisen talte med en række af kredsens pensionerede sygeplejersker, da de var forbi seniorsammenslutningens julefrokost i Herning.

DR Østjylland

Oversygeplejerskerne Marie Møller og sygeplejerske Marie Møller fra afdelingen for blodsygdomme på AUH fortæller, hvordan de arbejder på en afdeling med stor mangel på personale. De glæder sig over flere penge, men mener ikke de skal bruges på merarbejde. Det er medarbejderne for slidt til. Læs hele historien her. 

7.12.2021

TV Avisen

18:30

Sygeplejerske og medlem af Kredsbestyrelsen Lotte Højriis medvirkede i TV-Avisen. Med budskabet om, at Vinterpakken ikke løser problemerne i sundhedsvæsenet og det er blevet markant sværere at skaffe kvalificerede sygeplejersker.  (starter 4:30 inde i udsendelsen). 

21:00

Også i den sene TV Avis medvirker Lotte Højriis. Denne gang med en konkret opfordring til at anvende midlerne til fastholdelse og ikke kun udbyde ekstravagter. "Det kan få nogle af dem, der står på vippen, til at blive i faget". (fra starten af udsendelsen). 

TV2 ØSTJYLLAND: 

- Der skal være perspektiver ind i fremtiden, hvis sygeplejersker skal hoppe ombord og tage ekstravagter. Sådan lød det fra kredsformand Anja Laursen medvirkede direkte i TV2 Østjylland, der havde massivt fokus på vinterpakken. I indslaget medvirker også TR på akutafdelingen i Horsens, Jonas Bundgaard, der ligeledes har svært ved at se, at sygeplejersker nu pludselig siger ja til ekstravagter.

TV2.DK

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig sammen med de øvrige kredsformænd om, hvordan der i højere grad skal bruges penge på fastholdelse, for at bruge de ekstra penge bedst muligt. 

Jyllands-Posten

FTR i Hospitalsenhed Midt, Trine Balker, udtaler sig omkring, at de ekstra penge bør anvendes på fastholdelse. Det vil giver flere en øget motivation at kæmpe sig igennem vinteren med. 

6.12.2021

P4 Østjylland

Kredsformand Anja Laursen medvirker direkte om den nye vinterpakke. Og om, hvordan hun forventer den bliver modtaget blandt sygeplejerskerne.  (1:44:00 inde i udsendelsen)

P4 Midt/Vest

Kredsformand Anja Laursen giver sin vurdering af udsigten til en "Vinterpakke", der ikke kigger på de langtsigtede lønstigninger til sygeplejerskerne. (2:31:43 inde i udsendelsen)

5.12.2021

Jyllands-Posten

Avisen har fulgt sygeplejerske Stine Paaske på job på børneafdelingen på AUH i Skejby. En gribende beretning om et meningsfuldt arbejde, hvor medarbejderne gør en stor forskel. Men også en fortælling om et arbejde, hvor medarbejderne er presset. Stine Paaskes vagt på 8 timer endte med at være det dobbelte.

Avisen Danmark

I en stor artikel har Avisen Danmark, der er en del af en lang række regionale dagblade, fokus på hvilket negative effekter sommerens konflikt og det generelle arbejdspres kan have for de studerende. 27-årige Sebastian Larsen, kredsbestyrelsesmedlem i DSR Kreds Midt, og studerende, udtaler han frygter den manglende tid til uddannelse og oplæring vil betyde fejl. Læs hele artiklen her.

2.12.2021

JP Viborg

Interview med sygeplejerske Lotte Reimer Sørensen, der efter et par år væk fra faget er vendt retur. I første omgang som poder.

B.T.

Mere end 1000 læger har sat deres underskrift på, at de støtter sygeplejerskernes kamp for bedre løn- og arbejdsvilkår.

26.11.2021

Sundhedsmonitor

Kredsformand Anja Laursen er blevet interviewet til Sundhedsmonitor. Et interview med udgangspunkt i det aktuelle pres på sundhedsvæsenet og den opsagte FEA-aftale.

21.11.2021

Dagbladet Ringkøbing/Skjern: 

Morten Flæng, genvalgt medlem af Regionsrådet, svarer på 10 spørgsmål om den pressede situation i sundhedsvæsenet. Han mener, at mere i løn til sygeplejerskerne er en af løsningerne på de aktuelle udfordringer. 

20.11.2021

Randers Netavis:

Artikel med fokus på Sundhedsplejerskerne i Randers, der fredag blev hædret med Athenaprisen 2021.

Dagbladet Holstebro/Struer: 

Kredsnæstformand Bente Rasmussen svarer på kritk fra FOA om, at for mange sygeplejersker ikke er en del af den daglige pleje. 

18.11.2021

TV2 Østjylland:

TV2 Østjylland havde fokus på udfordringen i sundhedsvæsenet efter det netop overståede valg. TR Jonas Bundgaard i Horsens og  kredsformand Anja Laursen medvirker.

17.11.2021

Dagbladet Holstebro/Struer:

Interview med sundhedsplejerske Lone Hein, der er valgt til det nye byråd i Holstebro.

TV MIDTVEST: 

Fokus på det nye udvalg i Region Midtjylland, der fremover skal fokusere på at tiltrække og fastholde medarbejdere. Der nævnes, at der skal være medarbejdere, eksempelvis sygeplejersker, med i det nye udvalg. 

16.11.2021

Jyllands-Posten:

I en kronik giver sygeplejerske Helene Moeslund Hansen fra Viborg sit syn på, hvordan den aktuelle situation i sundhedsvæsenet er fastlåst. Fordi de ansvarlige politikere i mange år har undladt at handle på de mange opråb fra sygeplejersker og andre faggrupper. 

15.11.2021

TV Midtvest: 

Indslag med fokus på, at der i Region Midtjylland åbnes op for at give sygeplejerske mere i løn, så de kan fastholdes i arbejdet. 

Midtjyllands Avis: 

Interview med sygeplejerske Inge Brinch, der tidligere var med i kredsbestyrelsen og særdeles aktiv under strejken. Men hvad så nu, er ilden slukket, spørger journalisten? Bestemt ikke svarer Inge i dette indsigtsfulde interview. 

Herning Folkeblad

Sygeplejerske Rasmus Ross Kruse sætter ord på, hvordan et arbejdspres gjorde, at han måtte sige sit job på akutafdelingen i Herning op. Et job der få år forinden var hans drømmejob. 

12.11.2021: 

Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad m. fl. 

Debatindlæg skrevet på vegne af formandsgruppen i DSR, Kreds Midtjylland. 

11.11.2021:

TV2 ØSTJYLLAND:

Direkte interview med kredsformand Anja Laursen om valgkampen med fokus på sygeplejersker. 

Valgdebat om Region Midtjylland:

Valgdebat: Sundhedsvæsnet i knæ - KV21 Valgdebatter | TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)

Berlingske:

Regionerne giver sig: Nu får sygeplejersker mere i løn (berlingske.dk)

Jyllands-Posten:

Sygeplejerskerne kræver 5.000 kr. mere i månedsløn og får politisk medvind - Indland (jyllands-posten.dk)

P4 Midt og Vest:

Direkte interview med kredsformand Anja Laursen.  (1:38:00 inde i udsendelsen)

Nyhederne på samme frekvens: (cirka 2 minutter inde i udsendelsen):

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-10-07-30-7

10.11.2021

 

DR-TV Avisen:

18:30 – (cirka 13:30 inde i udsendelsen): TV AVISEN 18:30 - 9. NOV 2021 18:30

21:00 – (cirka 5:30 inde i udsendelesen): TV AVISEN 21:00 - 9. NOV 2021 21:00

Berlingske:

Sygeplejerskerne afviser, at de skal redde sundhedsvæsenet gennem den kommende coronabølge (berlingske.dk)

Vrede sygeplejersker kan spænde ben for coronaplan på trængte hospitaler (berlingske.dk)

BT:

Tillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital: 'Jeg er bekymret for, at nu begynder folk at sige op' | BT Samfund - www.bt.dk

Rasende over Mette Frederiksen: 'Jeg bliver så provokeret' | BT Samfund - www.bt.dk

Viborg Stifts Folkeblad:

Sygeplejersker efter statsministerens appel på pressemøde: - Der er en stemning af vantro | viborg-folkeblad.dk

Lokalavisen:

Sygeplejerskernes frustrationer er uforløste oven på krisemøde med statsministeren (lokalavisen.dk)

Kredsformand kritiserer statsministerens appel: »Det er som at kaste benzin på et ulmende bål« (lokalavisen.dk)

Dagbladet Ringkøbing/Skjern:

Sygeplejersker går til Arbejdstilsynet: - Der skal ske noget her og nu. I går holdt ambulancer i kø ved akutmodtagelsen, fordi der ikke var nogen til at tage imod | dbrs.dk

P4 Midt/Vest:

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-09-12-30-7

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-09-16-30-7

Herning Folkeblad:

Midtjysk næstformand om statsministerens opfordring til sygeplejerskerne: Det er i den grad at træde på nogen | Herning Folkeblad

 

9.11.2021

DR TV Avisen:

18:30 (14:50 inde i udsendelsen):

TV AVISEN 18:30 - 8. NOV 2021 18:30

21:00 (26:17 inde i udsendelsen) - TV AVISEN 21:00 - 8. NOV 2021 21:00

Dr.Dk

Sygeplejersker på akutmodtagelse tvinges til overarbejde hver eneste dag | Kommunal- og regionalvalg | DR

P1 Morgen

dr.dk/radio/p1/p1-morgen/p1-morgen-2021-11-08

P4 Midt/Vest

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-12-30-7

P4 Østjylland:

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-08-30-7

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-11-30-6

Radioavisen:

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-07-00

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-08-00

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-09-00

Eftermiddagsflade P4 Midtvest og Østjylland: Regional valgdebat.

dr.dk/radio/p4aarhus/p4aarhus-eftermiddag/p4-eftermiddag-2021-11-08-15-03-4

TV Midtvest:

Overarbejde presser akutsygeplejerske Jeannette: Jeg bliver bekymret for kollegaer og patienter | TV MIDTVEST

Herning Folkeblad:

Sygeplejeråd har indkaldt hospitalsledelse til møde: Truer med Arbejdstilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed | Herning Folkeblad

4.11.2021

TV2 Østjylland - LIVE med Anja Laursen.

Du kan se hele interviewet med kredsformanden ved at klikke her.

TV Midtvest: 

Se indslaget her om manglen på personale blandt andet i Holstebro.

Randers Amts Avis: 

Opråb fra FTR på Regionshospitalet i Randers, Tina Stenholt Kristensen. 

Politiken: 

Fokus på opsigelsen af FEA-aftalen i Midtjylland og Hovedstaden.

Jyllands-Posten:

250-300 sygeplejersker protesterede på AUH - Aarhus - JP Aarhus (jyllands-posten.dk)

3.11.2021

Jyllands-Posten:

Debatindlæg fra formandskabet i DSR, Kreds Midtjylland. Læs teksten her. 

1.11.2021

Sundhedsmonitor:

Sygeplejersker opsiger aftale om frivilligt ekstraarbejde med Region Midtjylland 

DR.DK og DR Østjylland: 

Hospital stopper med at tilbyde sygeplejerskevagter til læger . Her udtaler danske patienter, at de er bekymrede for opsigelsen. Samtidig melder Anders Kühnau, at der kan ses på lokale løntiltag, men at pengekassen ikke er uendelig

P4 Midt/Vest:

Direkte interview om opsigelsen med kredsformand Anja Laursen. Klip fra interviewet blev brugt i de regionale nyheder både lørdag og søndag.

Senere samme dag medvirkede vicedirektør i Region Midtjylland med ansvar for løn og personale, Jørgen Mørup. Her fortalte han, at regionen var klar på en dialog om en ny aftale. 

 

29.10.2021

Der var stor fokus på situationen på AUH, hvor læger er sat til at udføre sygeplejerskers opgave. Fordi der mangler sygeplejersker. Som udløber af konflikten, hvor sygeplejerskerne ikke føler sig lønmæssigt anerkendt, siges der i høj grad nej tak til ekstra vagter. Ikke fordi man ikke vil tage dem, men det skal være til en større lønmæssig anerkendelse. Det vil Region Midtjylland ikke giver, men betaler i stedet læger for at udføre sygeplejerskernes opgaver. Det til en højere løn. En absurd måde at løse problemerne på, hvilket begge fløje i Regionsrådet er enige om er uholdbar. DSR var flere gange i medierne, både ved kredsformand Anja Laursen og FTR på AUH Marianne Østerlund Madsen. Se indslagene herunder. 

Politiken:

Politiken - her medvirker Anja Laursen og udtaler blandt andet: 

- »Det er beskæmmende, at man i stedet for at imødekomme sygeplejerskerne lønmæssigt er endt i en situation, hvor man skal betale en højere løn til læger for at tage opgaver, som sygeplejerskerne kunne varetage lige så godt«

TV Avisen DR1: 

Marianne Østerlund Madsen, FTR på AUH - udtaler hvordan sygeplejerskerne undrer sig over, at læger overtager arbejdsopgaver til en dyrere betaling. For sygeplejerskerne vil gerne hjælpe, hvis de anerkendes lønmæssigt.  (indslaget starter 08:08 inde i udsendelsen). 

Radioavisen: 

Den landsdækkende Radioavis på DR havde også fokus på emnet. Med læge og FTR Marianne Østerlund Madsen. Det er i udsendelsen kl.07.00. Der var også fokus på emnet i udsendelserne kl. 08.00, 09.00, 10,00, 12.00, 13.00, 14.00, 17.00. 

DR Østjylland: 

Nyhederne havde hele dagen igennem fokus på emnet. Her udtaler FTR på AUH Marianne Østerlund Madsen sig, meget i tråd med Anja Laursen i ovenstående citat. Lyt med her for politiske reaktioner , her for at høre Marianne Østerlund Madsen.  Der var fokus på emnet 6:30, 7:30 og 12:30 i de regionale nyheder. 

DR.dk

En stor artikel med flere udtalelser fra Marianne Østerlund Madsen. 

Viborg Stifts Folkeblad/Holstebro Dagblad/Lemvig Folkeblad mfl. - tirsdag den 12. oktober 2021

- Det vil være som at sætte et Hello Kitty-plaster på et åbent benbrud. At vi arbejder ekstra som Anders Kühnau gerne vil have os til vil jo blot gøre vores arbejdsmiljø dårligere. 

Sådan lyder det i en stor artikel i en række regionale dagblade. Her udtaler sygeplejerske fra Regionshospitalet i Silkeborg Lotte Højriis sig om, hvordan hun har oplevet dette års konflikt. Hun taler også om, hvad MIDTvejsforsamlingen skabte af kampgejst og forståelse for, hvilken situation sygeplejerskerne aktuelt står i. 

Læs hele artiklen her (bag betalingsmur).

Skive folkeblad - tirsdag den 12. oktober

Skive Folkeblad har en større artikel om de aktuelle udfordringer med mangel på sygeplejersker på Regionshospitalet i Viborg. Kredsnæstformand Hanne Holst Long udtaler, hvordan hun oplever presset på sygeplejerskerne, men også at der, i modsætning til tidligere, ikke er et ønske om at arbejde ekstra og hjælpe hospitalet med at få vagtplanen til at hænge sammen. Læs hele artiklen her (bag betalingsmur).

Viborg Stifts Folkeblad/Holstebro Dagblad/Lemvig Folkeblad mfl. - tirsdag den 12. oktober 2021

Sygeplejersker svarer igen: 'Nu kører chefredaktøren det tunge skyts frem og spørger, om det virkelig er de akademisk uddannede sygeplejersker, der er mest brug for. Det korte svar er JA!'

Under denne overskrift giver tre sygeplejersker svar på en leder i avisen, der spørger om behovet for akademisk uddannede sygeplejersker. Læs hele svaret her. 

TV2 Østjylland - tirsdag den 12. oktober 2021

 - Det er klart, at med den situation vi står i lige nu med et ekstraordinært pres, så skal det bare gå rigtig stærkt, siger Anders Kühnau (S). 

Sådan sagde den socialdemokratiske formand for Region Midtjylland tirsdag aften på TV2 Østjylland. Udtalelsen faldt i forlængelse af historien om, hvordan Kühnau vil aflaste de pressede sygeplejersker ved at lade andre faggrupper varetage arbejdsopgaver. Til den model siger formand for DSR, Kreds Midtjylland, Anja Laursen. 

- Vi går som altid konstruktivt til de forslag, der kommer fra Region Midtjylland. Vi vil gerne være med til at se på, hvordan udfordringerne kan løses. Opgaveflytning kan være en del af løsningen. Det ændrer dog ikke ved, at der fortsat vil være et sygeplejefagligt ansvar på mange af de opgaver, der eventuelt flyttes til andre faggrupper. Den problemstilling skal der tages højde for, når man overvejer opgaveflytning, udtaler Anja Laursen.

Du kan se hele indslaget fra TV2 Østjylland her. 

TV Midtvest - fredag den 8.oktober 2021

Sygeplejersker erstattes af medicinstuderende på lægevagten i Holstebro

- Det synes jeg er dybt bekymrende for patientsikkerheden, fordi det handler i bund og grund om de kompetencer, som sygeplejerskerne leverer ind i lægevagten. Det er jo nogle særlige kompetencer, som man ikke har som medicinstuderende, lyder det fra Bente Alkærsig Rasmussen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland. 

Du kan læse og se hele mediets dækning af sagen her. Du kan også læse, hvilken direkte konsekvens der har for borgerne i Holstebro, når der er lukket hos vagtlægen.