Overblik: Medlemmer i medierne

Medlemmer i Kreds Midtjylland optræder ofte i medierne. På denne side kan du få et overblik over de historier, hvor medlemmer fra kredsen medvirker.

DSR Kreds Midtjylland i medierne:

Sygeplejerskerne er eftertragtede af både lokale, regionale og nationale medier. I DSR Kreds Midtjylland har vi en offensiv og åben kommunikationsstrategi. Både vores politisk valgte, tillidsvalgte og menige medlemmer optræder ofte i medierne. Vi tror på, at det er ved at være åbne og imødekommende overfor medierne, at vi kæmper vores kampe bedst. Vi stiller op, når medierne ringer, hvis det giver mening. Det gør det heldigvis oftest. Men vi ringer også selv til medierne, når vi gerne vil have sat vores agendaer i mediernes fokus.

Kredsens kommunikationskonsulent Per Colstrup Vinkel håndterer pressekontant og hjælper medierne videre med deres historier. Præcis som han hjælper politisk valgte, tillidsvalgte og menige medlemmer med at forberede deres optræden i medierne. Har du brug for råd og vejledning, så kontakt endelig Per. 

I en tid med mange informationsstrømme og forskellige medieforbrugsvaner, kan historier hurtigt forsvinde. Derfor har vi i DSR, Kreds Midtjylland oprettet denne side, hvor vi samler alle nyheder, hvor kredsens medlemmer medvirker. Del linket med kollegaer. Det er her i altid kan se, høre og genlæse nyheder, hvor kredsen medvirker. Bemærk at der fra tid til anden vil være nyheder, der gemmer sig bag en betalingsmur. 

 

Medieoverblik: 

22.6.2022

P4 Midtvest

Mediet har fokus på den store mangel på sygeplejersker på akutafdelingen på det nye Regionshospital i Gødstrup. En mangelsituation, der udfordrer hele sundhedstilbuddet til indbyggerne i Vestjylland på flere fronter.

TV Midtvest

Den aktuelle situation på akutafdelingen på Regionshospitalet i Gødstrup er kritisk. Sygeplejersker har sagt op og sommerferien venter, der gør ondt værre i en i forvejen svær situation. Tillidsrepræsentant Anette Knudsen udtaler sig. Se hele indslaget her. 

18.6.2022

DR ØSTJYLLAND/Randers Amts Avis

Udfordringer med arbejdsmiljøet grundet manglen på personale og Corona presser sygeplejerskerne på Regionshospitalet i Randers. FTR Tina Stenholt Kristensen sætter ord på, hvad det helt konkret betyder for sygeplejerskerne i den lokale avis og radio.

16.6.2022

TV MIDTVEST

Problemer med arbejdsmiljøet på enkelte afdelinger på Regionshospitalet i Silkeborg har givet påbud. I et indslag fra TV Midtvest udtaler sygeplejersker sig om sitautionen. 

14.6.2022

Viborg Stifts Folkeblad

Folkebladet sætter spot på de gode ting ved faget som sygeplejerske. Ting der i en tid fyldt med debat og konflikt ofte kan blive glemt. Serien "Derfor er jeg sygeplejersker" er en potrtætserie, hvor en række sygeplejersker fortæller deres historie om glæden ved faget. En af dem er Mette Marie Thomsen. 

12.6.2022

Randers Amtsavis

Tanja Koch fra Randers har vundet prisen som årets sundhedsplejerske. 

10.6.2022

TV MIDTVEST

Kredsformand Anja Laursen medvirker i et indslag om, hvilket pres de meget stramme økonomiaftaler i kommuner og regioner vil påføre sundhedsvæsenet. 

30.5.2022

TV MIDTVEST

Indslag i nyhederne med fokus på Afsnit for Ældresygdomme på Gødstrup. Her fortæller specialeansvarlig sygeplejerske Signe Grove om, hvordan afdelingen efter sammenlægningen af hospitalerne i Holstebro og Herning nu i højere grad kan rumme alle de aspekter af udfordringer, som patienterne kommer med. Se hele indslaget her.

27.5.2022

Herning Folkeblad 

Ansættelsen af en sygeplejerske som leder, der havde erfaring med ledelse, har vendt op og ned på Rehabiliteringscenter Herning. Her er godt arbejdsmiljø og tid til at levere god kvalitet til borgerne. Mød leder, sygeplejerske Hanne Berg Fog, her. 

26.5.2022

Folkebladet Lemvig

I avisens leder undrer redaktør Lars Kamstrup sig over, hvorfor der sidder dygtige behandlersygeplejersker rundt om i Regionen, der kan varetage opgaver og hjælpe borgere i yderområderne. Undren går mest af alt på, hvorfor de ofte er arbejdsløse, mens patienterne sendes til Gødstrup. 

24.5.2022

TV MIDTVEST

Behandlersygeplejerskerne i Holstebro, Lemvig og Ringkøbing vil gerne lave mere! For hvorfor sendes patienter til Gødstrup, når meningen med akutklinikkerne er at aflaste. Det spørger sygeplejerskerne, blandt andet Helle Kalsbøl Nielsen. 

16.5.2022

Aarhus Stiftstidende

I forbindelse med fag-kongressen i Dansk Sygeplejeråd har formandsgruppen skrevet et debatindlæg under overskriften "En sygeplejerske mere giver liv til flere". Et debatindlæg der er publiceret i 12 forskellige regionale medier.

10.5.2022

TV Midtvest

Sundhedsplejerske Lone Kjær Hein fra Holstebro Kommune udtaler i TV Midtvest, at hun ser positivt på Region Midtjyllands forslag om hjemmetest til gonorré og klamydia. Det vil få flere til at lade sig teste, lyder det fra den erfarne sundhedsplejerske. Se hele indslaget her.

8.5.2022

TV Midtvest

Stolthed hos sygeplejersker på Karkirurgisk afdeling i Viborg. TR Pernille Obel fortæller om en god arbejdsplads, der naturligvis møder ind til bekymrede borgere efter den store sag med amputationer, der kunne være undgået. 

1.5.2022

P4 Midt/Vest

I de regionale nyheder medvirker kredsformand Anja Laursen. I et indslag om betydningen af 1. maj samt hvilke elementer der set med kredsformandens øjne er vigtige at have fokus på.

21.4.2022

Flere regionale medier bringer i disse dage debatindlægget sendt fra en fælles TR-gruppe der repræsenterer kredsens sundhedsplejersker. Du kan læse debatindlægget i: 

- Dagbladet Ringkøbing-Skjern

- Skive Folkeblad

- Viborg Stifts Folkeblad

Jyllands-Posten

Avisen bringer en artikel med udgangspunkt i den aktuelle omtale af manglen på sundhedsplejersker. Et interview med Leder af sundhedplejen i Randers kommune, Anne Lise Buus Nielsen. Hun fortæller bladt andet om, hvordan kommuner "stjæler" sundhedsplejersker fra hinanden.

20.4.2022

P4 Østjylland/P4 Midt-Vest

I en række nyhedsudsendelser var flere sundhedsplejersker deltagende. Inger Guldager, TR for Sundhedsplejerskerne i Ringkøbing/Skjern udtaler sig via linket her. TR i Aarhus Kommune, Pernille Kirk Clausen, medvirkede både i nyhederne her og her. Men også i et længere interview, det kan du høre her. 

TV2oj.dk

TV2 Østjylland behandlede på deres hjemmeside samme emne med udgangspunkt i læserbrevet fra Sundhedsplejerskerne. TR Pernille Kirk Clausen sætter ord på, hvorfor situationen er alarmerende. 

19.4.2022

DR.DK og DR TV Avisen

Der mangler sundhedsplejersker, og manglen bliver kun værre de kommende år. Det emne fokuserer DR på med udgangspunkt i Østjylland og interview med sundhedsplejerske i Horsens kommune Renata Sloth Carlsen. Indslag fra TV Avisen kan ses her (5.15 inde)

14.10.2022

Lokalavisen Syddjurs

Lokalavisen var med, da sygeplejersker og andre faggrupper afleverede underskrifter til borgmesteren. Underskrifter fra medarbejdere, der undrer sig over borgmester Michael Stegger Jensen har udtalt, at et godt arbejdsmiljø er vigtigere end mere i løn. Læs hele artiklen her.

6.4.2022: 

TV Midtvest

Sygeplejerskerne på det nye hospital i Gødstrup oplever en hverdag, hvor der ikke er tid til pauser. En voldsom overbelægning presser personalet, der risikerer at blive syge af et usundt arbejdsmiljø. Kredsnæstformand Bente Rasmussen og FTR Katrine Lykke Larsen udtaler skarp kritik af de forhold sygeplejerskerne aktuelt arbejder under.

5.4.2022: 

Jyllands-Posten

Hvad sker der, når Vinterpakken falder bort og puklen af operationer fortsat er stor? For mange sygeplejersker arbejder allerede ekstra, så FTR på AUH Marianne Østerlund tvivler på, at hospitalets plan om at afvikle pukler om lørdagen vil blive let at føre ud i livet. For sygeplejerskerne vil overveje, hvad deres fritid er værd. 

Herning Folkeblad

Den erfarne sygeplejerske Metha Irene Jensen er blevet hædret med Grethe Foss-legatet. Læs omtalen i Herning Folkeblad her. 

1.4.2022:

Ringkøbing-Skjern Netavis/Herning Folkeblad

Som led i et forsøg på at afhjælpe manglen på sygeplejersker opretter kommunen fem introduktionsstillinger. Her kan unge, der overvejer faget, via et forløb snuse til, hvad det vil sige at være sygeplejerske. Læs hele historien her.

31.3.2022:

TV Midtvest:

På Regionshospitalet i Viborg har man på en afdeling taget en ny onboarding-model i anvendelse. En model, der via et mentorforløb skal hjælpe unge nye sygeplejersker godt i gang med arbejdslivet. Indtil videre er modellen en stor succes. Se tv-indslaget her og læs artiklen om samme emne her. 

30.3.2022:

Jyllands-Posten

Studerende Pauline Boel fra Aarhus skriver i et debatindlæg, om Regeringen i deres udspil til en ny Sundhedsreform har tænkt over den store mangel på sygeplejersker? - Regeringens udspil virker lidt som en forkælet teenager i en tøjbutik, hvor budget ikke er afstemt med forældrene på forhånd. Læs hele debatindlægget her. 

26.3.2022: 

Lokalavisen Syddjurs

FTR i Syddjurs Kristine Kilde har skrevet et debatindlæg. Et indlæg med en direkte henvendelse til kommunens borgmester, der i et interview på DR fik formuleret, at løn ikke er en vigtig faktor for sygeplejersker i kommunen. En udtalelse der har provokeret mange sygeplejersker ansat i Syddjurs kommune. 

25.3.2022:

Horsens Folkeblad

Bettina Broch har uddannet sig til selvstændig akupunktør. At forlade faget som sygeplejerske kunne hun dog aldrig forestille sig.

17.3.2022 

TV Midtvest: 

- Vi mangler helt konkret at se foldet ud, hvordan arbejdsgiver vil arbejde med fastholdelse og rekrutering, men intentionerne er gode. 

Sådan lyder kommentaren fra kredsformand Anja Laursen, der onsdag medvirkede i 19:30 nyhederne på TV Midtvest på historien om, at sygeplejersker fremover skal varetage flere funktioner. Se indslaget her. 

P4 Midt/Vest:

Kredsnæstformand Bente Rasmussen var med direkte i eftermiddagsfladen. Det på historien om, at der er et markant fald i antallet af ansøgere på Kvote 2, der har søgt ind på uddannelserne til sygeplejerske i kredsen. (starter 2:11:30 inde)

16.3.2022

Randers Amts Avis

Avisen bringer en stor artikel med 20-årige Caroline Hansen fra Grenaa, der drømmer om at blive sygeplejerske. 

Jyllands-Posten

Store fald i ansøgertallet via kvote 2 til uddannelserne som sygeplejerske har opmærksomhed i flere medier. 

Horsens Folkeblad og Midtjyllands Avis

Samme emner omhandles også her og her 

8.3.2022

Et debatindlæg fra formandsgruppen blev publiceret i 20 regionale medier på kvindernes internationale kampdag. Du kan læse indlægget i sin fulde længde her. 

28.2.2022

TV2 Østjylland

Hvordan kan sygeplejersker, der ikke kan arbejde fuld tid bidrage? Det var emnet, der var til debat i TV2 Østjylland. Kredsformand Anja Laursen ser gerne, at der findes løsninger, så denne gruppe af sygeplejersker kan hjælpe til i en tid med mangel på sygeplejersker. Se indslaget her. 

8.2.2022

TV MIDTVEST

Region Midtjylland vil komme den stigende mangel på sygeplejerske i møde ved at øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen med 50 studerende. En ide DSR hilser velkommen, der skal bare sikres tid og plads til de studerendens udvikling under praktik. Det udtaler kredsnæstformand Bente Rasmussen. Se citaterne fra DSR herunder og hele indslaget ved at klikke her. 

- Der er nogle steder, hvor man møder flere studerende ind på arbejde end fast personale. Så er det jo bekymrende, for så er der jo ikke læringselement nok til, at man kan lære det, man skal.

- Det er væsentligt at sikre, at der er ordentlige vilkår for de studerende i praktikken og også for de sygeplejersker, der skal undervise de studerende.

2.2.2022

DR Østjylland

FTR på AUH Vibeke Bak udtaler sig om den nye FEA-aftale DSR og Region Midtjylland har indgået. En aftale der blandt andet indeholder et løft i økonomien pr. FEA-vagt en sygeplejersker tager fra 1500 kroner til 2250 kroner. 

"Det er en fin aftale, der anerkender, at man har brug for noget arbejdskraft fra sygeplejerskerne. Vi kan se, at der er brug for at sygeplejerskerne arbejder mere for at vagtplanerne hænger sammen. Jeg ser den aftale her som en anerkendelse af, at man har brug for den hjælp. En hjælp som sygeplejerskerne allerede har leveret i længere tid," udtaler Vibeke Bak. (cirka 00:50 inde i udsendelsen).

29.1.2022

Horsens Folkeblad

Kan man være sygeplejerske med ADHD? Ja, naturligvis. Horsens Folkeblad sætter fokus på emnet med udgangspunkt i plejehjemmet Ceres Centret, der netop har modtaget Dansk Sygeplejeråds praktikpris for studerende i Region Midtjylland. Læs artiklen her. 

28.1.2022

Politiken

Avisen beskæftiger sig med, hvordan status er hos sundhedspersonalet her inden den store genåbning. FTR på AUH Vibeke medvirker i artiklen. Her forholder hun sig til, at udsigten til ekstra patienter er en udfordring, da vagtplanen i forvejen ikke hænger sammen, når 20 procent af personalet er hjemme grundet sygdom. Hun citeres for. 

- I princippet kan det ikke lade sig gøre at få en vagtplan til at hænge sammen, men det skal den jo. Så der er nogen, der må arbejde mere, og der er risiko for, at vi kommer til at aflyse operationer og undersøgelser og se på, hvad der kan udskrives af patienter, udtaler Vibeke Bak og fortsætter.

- Jeg tror, vi har stået så meget igennem, at der ikke er så meget, der kan skræmme os længere«. Det skal dog ikke forveksles med tilfredshed hos sygeplejerskerne.

Læs hele artiklen her. 

26.1.2022

TV2 Østjylland og TV2.DK

Sygeplejersker med alvorlige senfølger af Covid var emnet både på nettet og i TV. Med udgangspunkt i en række konkrete eksempler blev emnet sat til debat, for hvor langt skal arbejdsgiver strække sig? Kredsformand i DSR, Kreds Midtjylland, Anja Laursen udtaler. 

- Vi kæmper for, at de bliver udredt rigtigt, at de bliver behandlet ordenligt, og at der tages hensyn til dem og deres problemer.

- Vi vil gå langt, men det skal også være rimeligt for dem. De skal ikke fastholdes på et arbejde, de ikke kan tage sig af. Så der skal kigges meget individuelt på sagerne.

Se TV-indslaget i sin fulde længde her - læs hele artiklen her. 

23.1.2022

Randers Amtsavis

Corona presser stadig sundhedsvæsenet. Sådan lyder det fra sygeplejerske og FTR på hospitalet i Randers.

21.1.2022

Jyllands-Posten Viborg

Kredsbestyrelsesmedlem og studerende Thomas Sten Johansen fortæller, hvordan et anderledes studie var en god ide for ham. Fordi uddannelsen i Viborg kan tages i en netbasere udgave.

20.1.2022

BT Aarhus

Avisen har fokus på historien på, hvordan der er mange specielle forskelle på, hvilke regionale medarbejdere der modtager penge fra Vinterpakken. En sygeplejerske med 30 års erfaring modtager intet, mens hendes søn med fritidsjob som portør modtager 10.000 kroner.

19.1.2022

P4 Østjylland

Morgenfladen havde fokus på, hvordan sygeplejersker med rådighedsvagter er blevet overset i Region Midtjyllands Vinterpakke. Fordi rådighedsvagter ikke tæller med. Hør alle indslag her. 

DR.DK

En længere artikel om samme emne kan læses her.

18.1.2022

Jyllands-Posten

Sygeplejersker og FTR på AUH undrer sig over Region Midtjyllands fordeling af Vinterpakken. Særligt undrer man sig over, at folk med rådighedvagter ikke er blevet en del af pakken. 

13.1.2022

TV Midtvest

Med udgangspunkt i debatten i Folketinget om en ny sundhedsreform, udtaler kredsnæstformand Jacob Gøtzsche sig. Om hvordan eksemplet på den akutte personalemangel, som senest set i Hospitalsenhed Vest, på ingen måde er enkeltstående. Se indslaget her.

12.1.2022

Herning Folkeblad

Avisen sætter fokus på endnu et besøg fra arbejdstilsynet hos akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest i Herning. Det strakspåbud hospitalet fik er ikke blevet tilstrækkeligt efterlevet, derfor kan en politianmeldelse og eventuel bøde nu vente. 

TV Midtvest

TV Midtvest dækker samme sag med et indslag i nyhederne. 

10.1.2022

Århus Stiftstidende

Oversygeplejerskerne på AUH i Aarhus står bag et debatindlæg i avisen. Et indlæg der fokuserer på, hvilken vital forskel sygeplejersker gør i et stadig mere specialiseret hospitalsvæsen. Læs hele indlægget her. 

Dagbladet Ringkøbing/Skjern

Sundhedsplejerske Britt Holmstrup er en del af et projekt, der skal hjælpe sårbare forældre med en god start på livet. Et projekt der har store perspektiver. Læs hele artiklen her. 

7.1.2022

JP-Viborg

Formanden for Sygeplejeetisk råd, Anne Bendix Andersen, råber i et interview vagt i gevær, når snakken falder på manglen på sygeplejersker. Hun betoner særligt, at der er andre elementer end effektivitet der skal inddrages, når man måler. Relationsarbejde skal igen være en vigtig faktor, hvis der skal skabes rum for bedre arbejdsmiljø og vilkår for sygeplejerskerne. Læs artiklen her.

30.12.2021

Herning Folkeblad

Kritik fra tillidsrepræsentant på akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest i forlængelse af arbejdsgivers handlingsplan efter strakspåbud.

29.12.2021

Midtjyllands Avis

Sygeplejerske Charlotte Niebuhr sætter ord på et år i kampens tegn som sygeplejerske. 

DR.DK

Artikel om strakspåbud på akutmodtagelsen på Hospitalsenhed Vest. Løsninger med at flytte sygeplejersker rundt er ikke langtidsholdbare, udtaler kredsformand Anja Laursen.

DR. DK

Flere og flere sygeplejersker tager job som vikar. Her er en højere løn og en større fleksibilitet. En af dem er Camilla Rose Hansen, der arbejder som vikar på Regionshospitalet i Viborg.

Samme sygeplejersker medvirker i TV-Avisen

Samme historie blev også omtalt massivt i de regionale nyheder i Midt- og Vestjylland.

26.12.2021

TV Midtvest

Indslag med udgangspunkt i arbejdspresset på akutafdelingen på Hospitalsenhed Vest. Tillidsrepræsentant Anette Knudsen taler om et sundhedsvæsen der ”allerede er ved at kollapse”

23.12.2021

DR Midt/Vest

Kredsnæstformand Bente Rasmussen sætter ord på situationen på akutafdelingen i Hospitalsenhed Vest. ”De bliver presset helt ud over det ekstreme,” udtaler Bente Rasmusen om de arbejdsvilkår sygeplejerskerne bydes.

TV Midtvest

Samme historie udtaler tillidsrepræsentant på akutafdelingen, Anette Knudsen, sig også om. ”Jeg oplever kollegaer, der bryder grædende sammen,” udtaler hun.

22.12.2021

Århus Stiftstidende/BT

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig om de tal mediet har trukket. Tal der viser, at der mangler 142 sygeplejersker på AUH i Aarhus.

”Jeg har desværre en bekymring for, at utilfredshed med løn- og arbejdsforhold også får sygeplejersker til at fravælge det offentlige til fordel for andre fag eller de private aktører,” udtaler Anja Laursen.

20.12.2021

Danmarks Radio:

- P4 Midt/Vest – Anja Laursen kommenterer på pakken og de manglende perspektiver.

- DR Radioavisen – Kredsformand Anja Laursen kommenterer

TV/Midtvest:

Sygeplejerske sætter ord på det at få en bonus – men stadig mangle langsigtede løsninger på den aktuelle situation med mangel på personale

Udtalelser i en artikel hos samme medie.

TV2 Østjylland

TV2 Østjylland taler med kredsformand Anja Laursen og FTR i Randers Tina Kristensen om Vinterpakken.

Lokalavisen:

Udtalelser fra kredsformand Anja Laursen.

Det ville være »tudetosset« at takke nej til »kortsigtet løsning«: Men sygeplejerskerne kommer hverken ventelisterne eller andre pukler til livs (lokalavisen.dk)

17.12.2021

JP Randers:

Der er god plads på hospitalerne, udfordringen er mangel på personale. Sådan lyder det samstemmende fra hospitalsdirektør og oversygeplejerske i Randers. 

15.12.2021

DR P4 Midt/Vest:

Kredsformand Anja Laursen kommenterer på de særlige covid-aftaler DSR, Kreds Midtjylland har indgået med Region Midtjylland. 

Regionale nyheder 15:30

Regionale nyheder 17:30

14.12.2021

Dagbladet Holstebro/Struer:

Hvordan ser fremtidens sygeplejersker på den aktuelle mangelsituation? Og hvilke tanker gør de sig om deres fremtid i faget? Dagbladet har snakket med en række studerende. 

11.12.2021

Dagbladet Holstebro/Struer

Sygeplejerske Dorte Albertsen fra Tvis, ansat på akutafdelingen på hospitalet i Herning fortæller i et stort interview om en presset hverdag. En hverdag der blot bliver værre, når man ser gode kollegaer knække grundet urimelige arbejdsvilkår. 

Danmarks Radio - sygeplejersker på deltid

DR havde lørdag fokus på, hvilken forskel det ville gøre, hvis sygeplejersker i højere grad var ansat på fuldtid. Omdrejningspunktet var tal fra Regionshospitalet i Randers, hvor sygeplejerske Malene Selde Krogh er ansat. Hun fortæller skarpt og præcist, hvorfor hun er ansat på 32 timer. Først var det fordi hun havde små børn, men nu handler det udelukkende om selv at kunne få tid til at blive klar til næste vagt med voldsom belastning. 

Indslag i TV Avisen (starter 15:00 inde)

Artikel med deltagelse af FTR Tina Stenholt Kristensen

Indslag i diverse nyhedsudenselser på radio:

Regionale nyheder 12:30

Regionale nyheder 11:30

Regionale nyheder 7:30

Radioavisen 8:00

Radioavisen 9:00

Radioavisen 11:00

8.12.2021

DR TV Avisen:

Kan seniorsygeplejerskerne hjælpe sundhedsvæsenet? TV Avisen talte med en række af kredsens pensionerede sygeplejersker, da de var forbi seniorsammenslutningens julefrokost i Herning.

DR Østjylland

Oversygeplejerskerne Marie Møller og sygeplejerske Marie Møller fra afdelingen for blodsygdomme på AUH fortæller, hvordan de arbejder på en afdeling med stor mangel på personale. De glæder sig over flere penge, men mener ikke de skal bruges på merarbejde. Det er medarbejderne for slidt til. Læs hele historien her. 

7.12.2021

TV Avisen

18:30

Sygeplejerske og medlem af Kredsbestyrelsen Lotte Højriis medvirkede i TV-Avisen. Med budskabet om, at Vinterpakken ikke løser problemerne i sundhedsvæsenet og det er blevet markant sværere at skaffe kvalificerede sygeplejersker.  (starter 4:30 inde i udsendelsen). 

21:00

Også i den sene TV Avis medvirker Lotte Højriis. Denne gang med en konkret opfordring til at anvende midlerne til fastholdelse og ikke kun udbyde ekstravagter. "Det kan få nogle af dem, der står på vippen, til at blive i faget". (fra starten af udsendelsen). 

TV2 ØSTJYLLAND: 

- Der skal være perspektiver ind i fremtiden, hvis sygeplejersker skal hoppe ombord og tage ekstravagter. Sådan lød det fra kredsformand Anja Laursen medvirkede direkte i TV2 Østjylland, der havde massivt fokus på vinterpakken. I indslaget medvirker også TR på akutafdelingen i Horsens, Jonas Bundgaard, der ligeledes har svært ved at se, at sygeplejersker nu pludselig siger ja til ekstravagter.

TV2.DK

Kredsformand Anja Laursen udtaler sig sammen med de øvrige kredsformænd om, hvordan der i højere grad skal bruges penge på fastholdelse, for at bruge de ekstra penge bedst muligt. 

Jyllands-Posten

FTR i Hospitalsenhed Midt, Trine Balker, udtaler sig omkring, at de ekstra penge bør anvendes på fastholdelse. Det vil giver flere en øget motivation at kæmpe sig igennem vinteren med. 

6.12.2021

P4 Østjylland

Kredsformand Anja Laursen medvirker direkte om den nye vinterpakke. Og om, hvordan hun forventer den bliver modtaget blandt sygeplejerskerne.  (1:44:00 inde i udsendelsen)

P4 Midt/Vest

Kredsformand Anja Laursen giver sin vurdering af udsigten til en "Vinterpakke", der ikke kigger på de langtsigtede lønstigninger til sygeplejerskerne. (2:31:43 inde i udsendelsen)

5.12.2021

Jyllands-Posten

Avisen har fulgt sygeplejerske Stine Paaske på job på børneafdelingen på AUH i Skejby. En gribende beretning om et meningsfuldt arbejde, hvor medarbejderne gør en stor forskel. Men også en fortælling om et arbejde, hvor medarbejderne er presset. Stine Paaskes vagt på 8 timer endte med at være det dobbelte.

Avisen Danmark

I en stor artikel har Avisen Danmark, der er en del af en lang række regionale dagblade, fokus på hvilket negative effekter sommerens konflikt og det generelle arbejdspres kan have for de studerende. 27-årige Sebastian Larsen, kredsbestyrelsesmedlem i DSR Kreds Midt, og studerende, udtaler han frygter den manglende tid til uddannelse og oplæring vil betyde fejl. Læs hele artiklen her.

2.12.2021

JP Viborg

Interview med sygeplejerske Lotte Reimer Sørensen, der efter et par år væk fra faget er vendt retur. I første omgang som poder.

B.T.

Mere end 1000 læger har sat deres underskrift på, at de støtter sygeplejerskernes kamp for bedre løn- og arbejdsvilkår.

26.11.2021

Sundhedsmonitor

Kredsformand Anja Laursen er blevet interviewet til Sundhedsmonitor. Et interview med udgangspunkt i det aktuelle pres på sundhedsvæsenet og den opsagte FEA-aftale.

21.11.2021

Dagbladet Ringkøbing/Skjern: 

Morten Flæng, genvalgt medlem af Regionsrådet, svarer på 10 spørgsmål om den pressede situation i sundhedsvæsenet. Han mener, at mere i løn til sygeplejerskerne er en af løsningerne på de aktuelle udfordringer. 

20.11.2021

Randers Netavis:

Artikel med fokus på Sundhedsplejerskerne i Randers, der fredag blev hædret med Athenaprisen 2021.

Dagbladet Holstebro/Struer: 

Kredsnæstformand Bente Rasmussen svarer på kritk fra FOA om, at for mange sygeplejersker ikke er en del af den daglige pleje. 

18.11.2021

TV2 Østjylland:

TV2 Østjylland havde fokus på udfordringen i sundhedsvæsenet efter det netop overståede valg. TR Jonas Bundgaard i Horsens og  kredsformand Anja Laursen medvirker.

17.11.2021

Dagbladet Holstebro/Struer:

Interview med sundhedsplejerske Lone Hein, der er valgt til det nye byråd i Holstebro.

TV MIDTVEST: 

Fokus på det nye udvalg i Region Midtjylland, der fremover skal fokusere på at tiltrække og fastholde medarbejdere. Der nævnes, at der skal være medarbejdere, eksempelvis sygeplejersker, med i det nye udvalg. 

16.11.2021

Jyllands-Posten:

I en kronik giver sygeplejerske Helene Moeslund Hansen fra Viborg sit syn på, hvordan den aktuelle situation i sundhedsvæsenet er fastlåst. Fordi de ansvarlige politikere i mange år har undladt at handle på de mange opråb fra sygeplejersker og andre faggrupper. 

15.11.2021

TV Midtvest: 

Indslag med fokus på, at der i Region Midtjylland åbnes op for at give sygeplejerske mere i løn, så de kan fastholdes i arbejdet. 

Midtjyllands Avis: 

Interview med sygeplejerske Inge Brinch, der tidligere var med i kredsbestyrelsen og særdeles aktiv under strejken. Men hvad så nu, er ilden slukket, spørger journalisten? Bestemt ikke svarer Inge i dette indsigtsfulde interview. 

Herning Folkeblad

Sygeplejerske Rasmus Ross Kruse sætter ord på, hvordan et arbejdspres gjorde, at han måtte sige sit job på akutafdelingen i Herning op. Et job der få år forinden var hans drømmejob. 

12.11.2021: 

Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad m. fl. 

Debatindlæg skrevet på vegne af formandsgruppen i DSR, Kreds Midtjylland. 

11.11.2021:

TV2 ØSTJYLLAND:

Direkte interview med kredsformand Anja Laursen om valgkampen med fokus på sygeplejersker. 

Valgdebat om Region Midtjylland:

Valgdebat: Sundhedsvæsnet i knæ - KV21 Valgdebatter | TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)

Berlingske:

Regionerne giver sig: Nu får sygeplejersker mere i løn (berlingske.dk)

Jyllands-Posten:

Sygeplejerskerne kræver 5.000 kr. mere i månedsløn og får politisk medvind - Indland (jyllands-posten.dk)

P4 Midt og Vest:

Direkte interview med kredsformand Anja Laursen.  (1:38:00 inde i udsendelsen)

Nyhederne på samme frekvens: (cirka 2 minutter inde i udsendelsen):

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-10-07-30-7

10.11.2021

 

DR-TV Avisen:

18:30 – (cirka 13:30 inde i udsendelsen): TV AVISEN 18:30 - 9. NOV 2021 18:30

21:00 – (cirka 5:30 inde i udsendelesen): TV AVISEN 21:00 - 9. NOV 2021 21:00

Berlingske:

Sygeplejerskerne afviser, at de skal redde sundhedsvæsenet gennem den kommende coronabølge (berlingske.dk)

Vrede sygeplejersker kan spænde ben for coronaplan på trængte hospitaler (berlingske.dk)

BT:

Tillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital: 'Jeg er bekymret for, at nu begynder folk at sige op' | BT Samfund - www.bt.dk

Rasende over Mette Frederiksen: 'Jeg bliver så provokeret' | BT Samfund - www.bt.dk

Viborg Stifts Folkeblad:

Sygeplejersker efter statsministerens appel på pressemøde: - Der er en stemning af vantro | viborg-folkeblad.dk

Lokalavisen:

Sygeplejerskernes frustrationer er uforløste oven på krisemøde med statsministeren (lokalavisen.dk)

Kredsformand kritiserer statsministerens appel: »Det er som at kaste benzin på et ulmende bål« (lokalavisen.dk)

Dagbladet Ringkøbing/Skjern:

Sygeplejersker går til Arbejdstilsynet: - Der skal ske noget her og nu. I går holdt ambulancer i kø ved akutmodtagelsen, fordi der ikke var nogen til at tage imod | dbrs.dk

P4 Midt/Vest:

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-09-12-30-7

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-09-16-30-7

Herning Folkeblad:

Midtjysk næstformand om statsministerens opfordring til sygeplejerskerne: Det er i den grad at træde på nogen | Herning Folkeblad

 

9.11.2021

DR TV Avisen:

18:30 (14:50 inde i udsendelsen):

TV AVISEN 18:30 - 8. NOV 2021 18:30

21:00 (26:17 inde i udsendelsen) - TV AVISEN 21:00 - 8. NOV 2021 21:00

Dr.Dk

Sygeplejersker på akutmodtagelse tvinges til overarbejde hver eneste dag | Kommunal- og regionalvalg | DR

P1 Morgen

dr.dk/radio/p1/p1-morgen/p1-morgen-2021-11-08

P4 Midt/Vest

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-12-30-7

P4 Østjylland:

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-08-30-7

dr.dk/radio/p4vest/regionalnyt/regionale-nyheder-2021-11-08-11-30-6

Radioavisen:

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-07-00

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-08-00

dr.dk/radio/p4/radioavisen/radioavisen-2021-11-08-09-00

Eftermiddagsflade P4 Midtvest og Østjylland: Regional valgdebat.

dr.dk/radio/p4aarhus/p4aarhus-eftermiddag/p4-eftermiddag-2021-11-08-15-03-4

TV Midtvest:

Overarbejde presser akutsygeplejerske Jeannette: Jeg bliver bekymret for kollegaer og patienter | TV MIDTVEST

Herning Folkeblad:

Sygeplejeråd har indkaldt hospitalsledelse til møde: Truer med Arbejdstilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed | Herning Folkeblad

4.11.2021

TV2 Østjylland - LIVE med Anja Laursen.

Du kan se hele interviewet med kredsformanden ved at klikke her.

TV Midtvest: 

Se indslaget her om manglen på personale blandt andet i Holstebro.

Randers Amts Avis: 

Opråb fra FTR på Regionshospitalet i Randers, Tina Stenholt Kristensen. 

Politiken: 

Fokus på opsigelsen af FEA-aftalen i Midtjylland og Hovedstaden.

Jyllands-Posten:

250-300 sygeplejersker protesterede på AUH - Aarhus - JP Aarhus (jyllands-posten.dk)

3.11.2021

Jyllands-Posten:

Debatindlæg fra formandskabet i DSR, Kreds Midtjylland. Læs teksten her. 

1.11.2021

Sundhedsmonitor:

Sygeplejersker opsiger aftale om frivilligt ekstraarbejde med Region Midtjylland 

DR.DK og DR Østjylland: 

Hospital stopper med at tilbyde sygeplejerskevagter til læger . Her udtaler danske patienter, at de er bekymrede for opsigelsen. Samtidig melder Anders Kühnau, at der kan ses på lokale løntiltag, men at pengekassen ikke er uendelig

P4 Midt/Vest:

Direkte interview om opsigelsen med kredsformand Anja Laursen. Klip fra interviewet blev brugt i de regionale nyheder både lørdag og søndag.

Senere samme dag medvirkede vicedirektør i Region Midtjylland med ansvar for løn og personale, Jørgen Mørup. Her fortalte han, at regionen var klar på en dialog om en ny aftale. 

 

29.10.2021

Der var stor fokus på situationen på AUH, hvor læger er sat til at udføre sygeplejerskers opgave. Fordi der mangler sygeplejersker. Som udløber af konflikten, hvor sygeplejerskerne ikke føler sig lønmæssigt anerkendt, siges der i høj grad nej tak til ekstra vagter. Ikke fordi man ikke vil tage dem, men det skal være til en større lønmæssig anerkendelse. Det vil Region Midtjylland ikke giver, men betaler i stedet læger for at udføre sygeplejerskernes opgaver. Det til en højere løn. En absurd måde at løse problemerne på, hvilket begge fløje i Regionsrådet er enige om er uholdbar. DSR var flere gange i medierne, både ved kredsformand Anja Laursen og FTR på AUH Marianne Østerlund Madsen. Se indslagene herunder. 

Politiken:

Politiken - her medvirker Anja Laursen og udtaler blandt andet: 

- »Det er beskæmmende, at man i stedet for at imødekomme sygeplejerskerne lønmæssigt er endt i en situation, hvor man skal betale en højere løn til læger for at tage opgaver, som sygeplejerskerne kunne varetage lige så godt«

TV Avisen DR1: 

Marianne Østerlund Madsen, FTR på AUH - udtaler hvordan sygeplejerskerne undrer sig over, at læger overtager arbejdsopgaver til en dyrere betaling. For sygeplejerskerne vil gerne hjælpe, hvis de anerkendes lønmæssigt.  (indslaget starter 08:08 inde i udsendelsen). 

Radioavisen: 

Den landsdækkende Radioavis på DR havde også fokus på emnet. Med læge og FTR Marianne Østerlund Madsen. Det er i udsendelsen kl.07.00. Der var også fokus på emnet i udsendelserne kl. 08.00, 09.00, 10,00, 12.00, 13.00, 14.00, 17.00. 

DR Østjylland: 

Nyhederne havde hele dagen igennem fokus på emnet. Her udtaler FTR på AUH Marianne Østerlund Madsen sig, meget i tråd med Anja Laursen i ovenstående citat. Lyt med her for politiske reaktioner , her for at høre Marianne Østerlund Madsen.  Der var fokus på emnet 6:30, 7:30 og 12:30 i de regionale nyheder. 

DR.dk

En stor artikel med flere udtalelser fra Marianne Østerlund Madsen. 

Viborg Stifts Folkeblad/Holstebro Dagblad/Lemvig Folkeblad mfl. - tirsdag den 12. oktober 2021

- Det vil være som at sætte et Hello Kitty-plaster på et åbent benbrud. At vi arbejder ekstra som Anders Kühnau gerne vil have os til vil jo blot gøre vores arbejdsmiljø dårligere. 

Sådan lyder det i en stor artikel i en række regionale dagblade. Her udtaler sygeplejerske fra Regionshospitalet i Silkeborg Lotte Højriis sig om, hvordan hun har oplevet dette års konflikt. Hun taler også om, hvad MIDTvejsforsamlingen skabte af kampgejst og forståelse for, hvilken situation sygeplejerskerne aktuelt står i. 

Læs hele artiklen her (bag betalingsmur).

Skive folkeblad - tirsdag den 12. oktober

Skive Folkeblad har en større artikel om de aktuelle udfordringer med mangel på sygeplejersker på Regionshospitalet i Viborg. Kredsnæstformand Hanne Holst Long udtaler, hvordan hun oplever presset på sygeplejerskerne, men også at der, i modsætning til tidligere, ikke er et ønske om at arbejde ekstra og hjælpe hospitalet med at få vagtplanen til at hænge sammen. Læs hele artiklen her (bag betalingsmur).

Viborg Stifts Folkeblad/Holstebro Dagblad/Lemvig Folkeblad mfl. - tirsdag den 12. oktober 2021

Sygeplejersker svarer igen: 'Nu kører chefredaktøren det tunge skyts frem og spørger, om det virkelig er de akademisk uddannede sygeplejersker, der er mest brug for. Det korte svar er JA!'

Under denne overskrift giver tre sygeplejersker svar på en leder i avisen, der spørger om behovet for akademisk uddannede sygeplejersker. Læs hele svaret her. 

TV2 Østjylland - tirsdag den 12. oktober 2021

 - Det er klart, at med den situation vi står i lige nu med et ekstraordinært pres, så skal det bare gå rigtig stærkt, siger Anders Kühnau (S). 

Sådan sagde den socialdemokratiske formand for Region Midtjylland tirsdag aften på TV2 Østjylland. Udtalelsen faldt i forlængelse af historien om, hvordan Kühnau vil aflaste de pressede sygeplejersker ved at lade andre faggrupper varetage arbejdsopgaver. Til den model siger formand for DSR, Kreds Midtjylland, Anja Laursen. 

- Vi går som altid konstruktivt til de forslag, der kommer fra Region Midtjylland. Vi vil gerne være med til at se på, hvordan udfordringerne kan løses. Opgaveflytning kan være en del af løsningen. Det ændrer dog ikke ved, at der fortsat vil være et sygeplejefagligt ansvar på mange af de opgaver, der eventuelt flyttes til andre faggrupper. Den problemstilling skal der tages højde for, når man overvejer opgaveflytning, udtaler Anja Laursen.

Du kan se hele indslaget fra TV2 Østjylland her. 

TV Midtvest - fredag den 8.oktober 2021

Sygeplejersker erstattes af medicinstuderende på lægevagten i Holstebro

- Det synes jeg er dybt bekymrende for patientsikkerheden, fordi det handler i bund og grund om de kompetencer, som sygeplejerskerne leverer ind i lægevagten. Det er jo nogle særlige kompetencer, som man ikke har som medicinstuderende, lyder det fra Bente Alkærsig Rasmussen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland. 

Du kan læse og se hele mediets dækning af sagen her. Du kan også læse, hvilken direkte konsekvens der har for borgerne i Holstebro, når der er lukket hos vagtlægen.