MidtNyt: Nye vinde blæser efter opsigelsen af fleksibilitetsaftalen

Det går stærkt i disse dage. Fredagens opsigelse af fleksibilitetsaftalen med Region Midtjylland har allerede givet bølgeskvulp.

Anja_midtnyt_200x170_s.jpg

Medierne har omtalt opsigelsen, det kan du læse om her. Vigtigst af alt er det dog, at der er meldinger fra Region Midtjylland om, at de er indstillede på nye forhandlinger. Regionsrådsformand Anders Kühnau har i weekenden udtalt, at der kan ses på lokallønsmidler på steder, hvor det giver mening. En positiv udmelding vi naturligvis vil holde ham op på. Vores formål med opsigelsen var netop at bryde den fastlåste forhandlingssituation, hvor FEA-aftalen var blevet baren for, hvad der kunne forhandles om. Om det er lykkedes er endnu for tidligt at sige. En ting er dog sikkert, kommende aftaler skal give en større lønmæssig anerkendelse af sygeplejerskerne.

Pålagte vagter i fokus

Den senere tid har vi i kredsen bedt jer om at indberette, når I som sygeplejersker er blevet pålagt en vagt. En situation, der kan være både fysisk og mentalt belastende for den enkelte, og samtidig understreger hvilken mangelsituation sundhedsvæsenet står i. En situation der, som flere medlemmer i denne video til Regionsrådet påpeger, også kan have fatale konsekvenser for patienterne. De indberetninger I har givet os, vil vi naturligvis tage med, når vi i den kommende tid skal mødes med Region Midtjylland. Præcis som vi i kredsen har trukket tal på, hvor massiv en indsats vi sygeplejersker har gjort for at hjælpe sundhedsvæsenet. For det er med udgangspunkt i sygeplejerskers pressede hverdag, det hårde stykke arbejde der hver dag leveres, at vi skal forhandle med arbejdsgiver. Få dem til at anerkende lønmæssigt, at sygeplejerskerne er mere værd. Og hvis ikke det sker nu i form af kroner og ører, så vil den udfordrende situation blot blive værre de kommende år.

Herfra skal lyde en stor tak for jeres indberetninger af pålagte vagter, et arbejde vi nu har afsluttet. Fremadrettet bruges data, når vi skal forhandle med arbejdsgiver og til at sætte spot på manglen på sygeplejersker i sundhedsvæsenet. Vores FEA-aftale med Region Midtjylland udløber først ultimo januar 2022. Hvornår og hvad der sker nu, det ved vi på stående fod ikke. Men husk at holde dig opdateret på kredsens hjemmeside, facebook og nyhedsbrev. Husk også at bruge din TR og FTR, hvis du er i tvivl om hvordan du forholder dig på din arbejdsplads. Hvis I har en FEA-aftale er det vigtigt at være opmærksom på, hvornår den udløber. Det sker dog senest den 31/1 2022, når rammeaftalen udløber. Og lad mig så lige benytte lejligheden til at opfordre alle til at stemme til vores eget kredsbestyrelsesvalg. Det er det mandat vi giver hinanden, der gør vores fælles stemme stærk Du finder alle informationer om valget i dette nyhedsbrev. Venlig hilsen Anja Laursen, Kredsformand, Kreds Midtjylland.

Læs mere om konsekvenserne af opsigelsen her.

Husk at stemme til kredsbestyrelsesvalget

Det er din mulighed for at få indflydelse på Kreds Midtjylland

I disse dage er der valg til kredsbestyrelsen. Klik dig videre via linket herunder for at møde kandidaterne, høre hvad kredsbestyrelsens arbejde går ud på og sæt så dit kryds på den kandidat, der skal repræsentere dig de kommende år.

Læs alt om valget til kredsbestyrelsen

Medlemmer i medierne

Medlemmerne i Kreds Midtjylland medvirker ofte i medierne. De står som stærke stemmer og repræsentanter for vores fag. På linket herunder kan du altid finde links til de medier, hvor medlemmer har medvirket. Husk også at følge kredsen på facebook og instagram, hvor vi opdaterer på aktuelle begivenheder.

Find medieoverblikket for Kreds Midtjylland her