10 millioner ekstra til sygeplejerskeuddannelserne i Midtjylland

Uddannelsesministeriet sikrer 10,3 millioner kroner til VIA University College i blandt andet Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Holstebro og Herning, der fra august 2020 får en uddannelsesstation.

Oprettet: 15.01.2020
Marie Adelstorp
Pressefoto fra VIA.

Beløbet er de midtjyske sygeplejeskolers andel ud af i alt 44,2 millioner bevilgede kroner til landets professionshøjskoler. Pengene  skal gå til at søsætte aktiviteter, der kan lette overgangen fra undervisningslokale til praktik under sygeplejerskeuddannelsen og på den vis forhåbentlig mindske frafald og praksischok.

"Vi ved fra både VIA-forskning og erfaringer gennem årene, at det for mange sygeplejerskestuderende er et chok og et pres at skulle skifte fagbøger og undervisningslokaler ud med patienter og hospitaler. Så der er virkelig behov for at få lettet overgangen," lyder det fra Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan for VIAs sygeplejerskeuddannelse.

Penge går bl.a. til forbedrede simulationsfaciliteter
På VIA University College har man endnu ikke besluttet, hvordan de 10,3 millioner kroner konkret skal bruges.
"Derfor vil vi i den kommende tid overveje hvilke aktiviteter, vi vil sætte i søen for at få det bedste udbytte af pengene. Vi vil også gå i dialog med relevante samarbejdspartnere fra Region Midtjylland og kommunerne i Midtjylland i forhold til at lykkes optimalt med at kvalificere de studerende til at klare overgangen til praksis," siger Jonna Frølich.

Hun fortæller, at det på forhånd ligger fast, at nogle af de 10,3 millioner kroner vil gå til at forbedre simulationsfaciliteter, så der bliver endnu bedre muligheder for at træne de sygeplejerskestuderende i opgaver og dilemmaer, de vil møde i praksis med patienter både på hospitaler og i det borgernære sundhedsvæsen i kommunerne.