Årets praktiksted er placeret i Silkeborg

Stemmerne er talt op, og Patienthotellet i Silkeborg har vundet prisen som de Sygeplejestuderendes Praktiksted i Midtjylland. Det var sygeplejestuderende Sofie Lassen og Vaishalini Kandiah, der havde indstillet Patienthotellet til prisen. Læs deres begrundelse her.

Oprettet: 18.12.2018
Marie Adelstorp

sp18_-_vindere_-_orange_-_sociale_medier_nationalt

Hvert år siden 2012 har Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) hyldet de praktiksteder, der gør en særlig indsats for at give god klinisk vejledning, skabe et godt studie- og læringsmiljø og som har fokus på uddannelse og gode læringsmuligheder.

I år har de midtjyske studerende kunne stemme blandt fem nominerede praktiksteder i det midtjyske, og Patienthotellet i Silkeborg vil som årets vinder få besøg af repræsentanter fra SLS i januar 2019, hvor de vil blive fejret med blomster, flag og kage.

Læs indstilling til pris fra sygeplejestuderende Sofie Lassen:

Vi var to studerende på patienthotellet i Silkeborg på 2. semester (praktik i 10 uger). Vi havde hver vores udfordringer og vores vejleder Dorthe var bare dedikeret til at være klinisk vejleder. Hun prioriterede altid vores behov og udfordrede os på en god og sund måde. 

Hun var god til at rose når det gik godt og ikke bange for at kaste lys på vores udfordringer og var kreativ med at få os til at arbejde med dem, så vi blev dygtigere, både teoretisk og i praksis. Når vi havde skrevet i praktikportalen, fik vi altid feedback, både skriftligt og mundtligt. 

Hun forsøgte så vidt muligt også at følge os så ofte det var muligt og vi havde mange gode vejledningsdage sammen, her fik vi tips til at blive bedre og der var plads til at komme af med frustrationer. 

Til forudsætningskravene var der fokus på, at vi havde de bedste rammer som muligt, så vi fik lov til at øve med hinanden, så vi kunne optimere vores oplæg og det gav os meget. 

Vi blev gode til at reflektere over ny viden og hun gav os motivationen til at gå hjem og blive endnu klogere på et område. På patienthotellet bliver man en del af teamet, jeg savner personalet som alle var interesserede i at vi blev gode sygeplejersker. Og alle vil sige service assistenter, assistenter sygeplejersker, fysioterapeuter, sekretærer og læger m.m. 

Jeg er meget imponeret over den indsats der blev gjort for os sygeplejestuderende. Læringsmiljøet var helt fantastisk. Vi fik også lov til at opleve en dag i ambulatoriet (forundersøgelsen), vi var med til informationsmøderne for patienterne og til sidst at komme med til operation og endda også rehabilitering bagefter. 

På den måde fik vi opleve et sammenhængende patientforløb i det omfang det var muligt. Vi blev med tiden mere og mere selvstændige og vi fik allerede ret hurtigt lov til, at udføre præ- og postoperativ pleje samt udskrivelsessamtaler (under supervision). Vi følte os faktisk næsten som "rigtige sygeplejersker" og det gav os en stor ansvarsfølelse. Vi følte os altså godt klædt på til 3. semester som handler om klinisk lederskab.