Afdelingssygeplejerske: Fagligt spændende - og hårdt

"Jeg bruger alle mine vågne timer på arbejdet," fortæller afdelingssygeplejerske Peter Hansen Jakobsen fra Regionhospital Hernings nyoprettede coronaafsnit. Til Herning Folkeblad beretter han om koordinering, travlhed og en kæmpeindsats fra personalet.

Oprettet: 24.03.2020
Marie Adelstorp
Foto af Henrik Ole Jensen fra Herning Folkeblad
Afdelingssygeplejerske Peter Hansen Jakobsen.

Peter Hansen Jakobsen, der er afdelingssygeplejerske på akutmodtagelsen, er med helt fremme, hvor patienter med coronavirus eller mistanke om det kommer ind. Og han har været med til at koordinere den store og uforudsigelige opgave, som det er at skulle håndtere hele coronasituationen (...) Afdelingssygeplejersken har været ansat på hospitalet i Herning i 22 år, hvoraf de seneste 12 år har været på akutafdelingen.

"I akutafdelingen er vi vant til at navigere i ukendt farvand," siger han.

Derfor kommer hans mange års erfaring ham til gode. Det samme gør det gode system og den struktur, der er blevet brugt mange kræfter på at skabe for at kunne håndtere coronavirussen bedst muligt. Men Peter Hansen Jakobsen erkender samtidigt også, at han ikke har oplevet noget lignende tidligere.

"Jeg har aldrig stået over for de udfordringer, som vi gør nu," siger han og tilføjer:
"I en akutafdeling er man vant til hele tiden at være et skridt foran. Så tilgangen er ikke ny. Men det her er så massivt." (...)

Fagligt spændende - og hårdt
På den ene side er det ifølge Peter Hansen Jakobsen rent fagligt spændende at være med til løfte opgaven med at dæmme op over for coronavirussen.

"Men det er også hårdt. Jeg bruger alle mine vågne timer på det. Der er også mange spørgsmål fra personalet blandt andet om, hvorvidt de nu kan møde ind på arbejde. Så der er meget beroligende personalekontakt. Det kræver en ekstra arbejdsindsats fra alle, og jeg møder stor velvilje blandt kollegaerne. Men folk er spændte på, i hvilken grad man skal arbejde i den kommende tid," siger han.