Aktiviteter under strejken i Kreds Midtjylland

Her kan du finde informationer om aktiviteter under strejken. Siden opdateres løbende med nye arrangementer. Har du et arrangement, så sørg for at kontakte kredsen, så flest muligt kan støtte op om begivenheden.

Oprettet: 15.06.2021

Strejken blev afsluttet med regeringsindgreb, derfor vil denne side ikke længere blive opdateret.

Tidligere begivenheder:

16. juni: Virtuelt møde for sygeplejersker på arbejdspladser udtaget til konflikt.  (Er afholdt)

19. juni i Aarhus: Lakridspibemarch. Mødested foran museet KØN kl.10.45. Afgang kl.11.00 med uddeling af flyers og lakridspiber (lønpiben skal have en anden lyd) mod Rådhuspladsen. 11.30 tale på Rådhuspladsen ved kredsformand Anja Laursen. Kontaktperson:  Pernille Dahl Schmidt.

19. juni i Viborg:  Kl.11.00 mødes vi på Hjultorvet, hvorefter vi bevæger os i demonstration/optog rundt i gågaderne og efterfølgende returnerer til Hjultorvet. Der vil undervejs være tale ved blandt andre Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Hanne Holst. 

19. juni i Holstebro 10.30-12:  Vi mødes på Store Torv, hvor vi har flyers, slikkepinde og andet materiale, der går vores sag synlig. Vi uddeler vand, juice, nødder, bolsjer og klare budskaber, til dem vi møder på vores vej. Alle medlemmer er velkomne.  Kontaktperson: Inge Pedersen, 29630355.

21. juni i Randers:  Demonstration ved Randersbro kl. 7.30. Her mødes sygeplejersker fra Regionshospitalet i Randers og Randers Kommune for at vise morgentrafikken, at sygeplejersker er mere værd.  Kontaktperson: Solveig Gram.

21. juni i Silkeborg: Før byrådsmødet kl.17 deler vi flyers, bolsjer og andet godt ud til byrådsmedlemmerne i Silkeborg Byråd. Alle er velkomne, vi mødes foran rådhuset kl.16.00. Kontaktperson: Pia Medum Bennetsen.

22. juni i Randers: Demonstration ved Randersbro kl. 7.30. Her mødes sygeplejersker fra Regionshospitalet i Randers og Randers Kommune for at vise morgentrafikken, at sygeplejersker er mere værd. Kontaktperson: Paulina Posselt. 

22. juni i Viborg kl.16: 

Nok står sygeplejerskerne alene i front lige nu. Og det gør vi gerne! Men hvis det på nogen måde skal lykkedes OS alle sammen at få gjort op med den oldgamle tjenestemandsreform fra 1969 som indplacerede alle omsorgsfagene nederst i lønhierarkiet, så kræver det en fælles kamp.

Det er nu at alle sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger, jordemødre, ergoterapeuter, SSA'er og SSH'er med flere skal støtte op om den igangværende strejke, så vi i fællesskab kan vise, at NOK ER NOK! Vi skal ligge et massivt pres på politikkerne, mens vi har momentum!

Der er byrådsmåde i Viborg tirsdag d. 22. juni kl. 17, og der skal vi selvfølgelig stå klar og markere vores utilfredshed.
Vi mødes foran Rådhuset kl. 16, hvor vi vil lave noget larm og uddele en lille symbolsk ting til hver af politikkerne.

Kom og vær med, det er vigtigt!

 

23. juni i Randers: Demonstration ved Randersbro kl. 7.30. Her mødes sygeplejersker fra Regionshospitalet i Randers og Randers Kommune for at vise morgentrafikken, at sygeplejersker er mere værd. Kontaktperson følger. 

23. juni i Viborg kl.9.30: 

Vi laver demo og events i Viborg i forbindelse med mødet i Regionsrådet. 

Kom og vær med, det er vigtigt!

Vi mødes ved Viborg Golfhotel 9.30 og går i fællesskab en tur på en timer. 

10.30 returnerer vi til Viborg Golfhotel. Herfra er der afgang mod gågaden, hvor vi går rundt og ender ved Regionsgården inden mødet kl.12. 

Kontaktperson: Inge Pedersen, 29630355.

 

24. juni i Aarhus kl.06.30:

Ortopædkirurgisk sengeafsnit 2+3 på AUH har arrangeret en strejkemarkering på ringgadebroen i Aarhus torsdag d. 24/6 kl. 06:30. Vi ønsker at gøre morgentrafikken opmærksom på at strejken er i fuld gang. Alle er velkomne. 

Kontaktperson: Jacqueline Sørby. Spl, Orto 2, AUH 

24. juni i Aarhus 9.30

Sundhedsplejen i Århus går torsdag fra alle verdenshjørner (distrikt Syd, Øst og Vest) for samme at markere at Tjenestemandsreformen er forældet og hører til på museum. Kom og gå med os!

Mødetid/starttidspunkt: 

Syd: 5 km - Grøndalsvej 2 kl.9.30

Øst: 2 km Høgevej 25 kl.10.00. 

Vest: Jettesvej 10 kl.9.30. 

Destination: "Den gamle by" ved indgangen cirka kl.11. Her vil vi i fællesskab samle os og markere kampen mod Tjenestemandsreformen. 

24. juni kl.14.15-15.30: 

Vi på intensiv arrangerer demo på AUH kl. 14.15 -15.30. Vi vil stå ved udgangen på p -pladserne og udlevere flyers om vores konflikt .

Alle er velkomne. 

Kontaktperson: Pernille Dausell Klemmensen, 60625986.

 

24. juni kl.16.00 i Skive:

Vi mødes ved Hospice Limfjord og går i fælles flok igennem sundhedsparken, ned gennem gågaden og mod træbroen! Vores mål er at fylde den op. Inviter fra nær og fjern, meld jeg meget gerne til! Vi forsøger at skaffe t-shirts og andre merchandise fra DSR! Kom i rødt!
Kom endelig med gode ideer til aktiviteter. 

Kontaktperson: Susanne Mejdal, TR Hospice Limfjord, Skive.

 

25. juni i Randers 7.30-8.30:  Vi mødes ved Penderpladsen ved motorvejsafkørslen ved Randers C. På den måde kan vi nå andre end dem ved Randersbro :) Vi ses til en festlig demo. 

Kontaktperson: Tina Kristensen: 21679417.

25. juni i Aarhus 07.20-08:30: 

Vi mødes i Nobelparken kl. 7.20 hvor der vil være forskellige ting fra DSR, som kan deles ud til forbipasserende.

Mød op i din røde DRS T-shirt og vær med til at dele godter ud og sprede budskabet om, at vi sygeplejersker er mere værd.

Kontakt personer: Christina Petersen Berså, Diana Thielsen Kølvraa.

 

25. juni i Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

25. juni i Holstebro 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Stationsvej 8A, Holstebro – indgang fra gården gennem døren til højre. Mødelokale på 1. sal.

25. juni i Silkeborg 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

DSR medlemshuset, Marienlystvej 14, Silkeborg. Mødelokale RØD.

25. juni kl.10.00 i Risskov:

Bedøvelse og operation Nord OP 2 inviterer alle sygeplejersker, familier, venner og bekendte med børn til arrangement i Risskov Strandpark. Tanken er vi samler sten og maler dem med slogan/DSR logo mm. Efterfølgende ligger vi dem rundt omkring i midtbyen, ved Rådhuset, AUH osv. Alle er velkomne, tag gerne jeres røde t-shirts på og medbring pensler/tusser. 

Kontaktperson: Tina Winther

25. juni kl.15.00 i Silkeborg - menneskekæde på Viborgbroen i Silkeborg:

Vi danner en menneskekæde over Viborgbroen. Vi mødes ved Rådhuset og går fælles mod Viborgbroen og ser hvor lang en kæde vi kan danne. Medbring gerne skilte, banner mm og røde trøjer Kom frisk, det har bedst effekt hvis vi er mange - man slutter sig bare til lidt senere, hvis man først skal have fri.

Kontaktpersoner:  Nanna Nørgaard Lysholt Hansen og Mia Vestergaard Bendixen

 

26. juni kl.11.00 på Samsø:

På vegne af TR og TR-suppleanten på Akuthuset fremsendes hermed opslag og en opfordring til at deltage i Cykel-Demo på Samsø den 26. juni 2021.

Turen går fra Anton Rosens Plads i Tranebjerg kl. 11.00.

Evt. spørgsmål kan rettes til Ellen Holm på telefon 40 41 61 21

Kom glad og tag gerne familie og venner med. Læs mere om eventet her

26. juni kl.10.00 i Aarhus:

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen kommer, går med på turen gennem byen og holder tale, når vi ankommer til Dokk1. 

Kom, vær en del af fællesskabet og tag gerne kolleger, ægtefæller, kærester, børn, naboer og venner med, vi byder på kaffe og is.

Arrangører TR på Kræftafdelingen, AUH. Mødested: Ingerslev Torv.

 

28. juni 7.00-8.30 i Silkeborg

Demonstration ved motorvejskrydset mellem Balle Kirke og Skægkær. Vi mødes kl.7 ved opsamlings p-pladsen nær krydset. P-pladsen er på højre side, når man kommer fra Silkeborg. Vi er 10-15 stk. fra afd. K, hotellet og andre afdelinger. Vi vil så gerne være flere, så kom frisk. 

Kontaktperson: Lone Mikkelsen. 

28. juni 8.30 i Randers: 

Demonstration: Vi er mere værd. P pladsen ved pendlerpladsen ved motorvejsafkørslen ved Randers C/ Viborgvej 99/demonstrationen er meldt til politiet.

28. juni i Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

29. juni 6.55 i Horsens - Sygepleje-demo Horsens/Synliggørelse af sygeplejerskernes konflikt RHH

Mød op i de røde T-shirts og hjælp med at synliggøre sygeplejerskernes konflikt i også er i gang på RHH
Vi mødes ved “Havnens grill” p-pladsen overfor Jensens Bøfhus kl. 6.55

Kontaktperson: Camilla Vestergaard Svane.


29.juni i Silkeborg 6.45 - morgendemo på Langebro

Demo ved Langebro i morgentrafikken. Medbring gerne banner, “slikkepinde”, skilte med eks “dyt og støt sygeplejerskerne”

Vi mødes ved Hjejlekiosken - kontaktperson: Nanna Nørgaard Lysholt Hansen.

 

29. juni 13-15 loppemarked på Bispetorv i Aarhus:

Formålet er, at vise os i byen, sætte fokus på vores lønvilkår og samtidig have det lidt hyggelig. Vi vil i dialog med de handlende. 

Hvis du har noget, som du gerne vil sælge. Eller hvis du vil medbringe kage, saft eller andet. Så skriv en mail til: mariabay1980@gmail.com

Vi glæder os til at se en masse I rødt til en hyggelig eftermiddag på torvet.

 

29. juni 16.00 strejke-gåtur i Randers

Sundhedsplejen i Randers er ikke udtaget til strejke, men ønsker at bakke op om vores strejkende kolleger med en gåtur rundt i byen, ca. 2,5 km
Vi mødes udenfor Randers Sundhedscenter, Thors bakke (hvor bilen nemt kan parkeres) og går en tur ned gennem Østervold, ud langs eftermiddagskøen i Strømmen, over broen til det store lyskryds - tilbage op gennem Brødregade op til Rådhustorvet, videre til Kirketorvet og til slut retur mod Randers Sundhedscenter.
Der vil være stejkesang, vi blæser sæbebobler efter os og deler røde/hvide balloner ud til de børn, vi møder på vores vej
Så kære kolleger kom og lad os gå en tur sammen rundt i byen og lad og vise flaget sammen Børn, ægtefæller mv. er meget velkomne til at følge med og bakke os alle op.

Kontaktperson: Tanja Koch. 

 

30. juni i Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

30. juni i Silkeborg 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

DSR medlemshuset, Marienlystvej 14, Silkeborg. Mødelokale RØD.

30. juni kl.11.00 i Aarhus

Vi mødes ved Skelagervej 415, bofællesskabet Blåhøjen.

Vi går til Skejby Sygehus, fødeafdelingen, hvor vi inviterer sygeplejersker og jordemødre på en kop jordemoderkaffe kl. 12.00.  Vi slutter demoen af med en tur rundt om Skejby Sygehus, tilbage til Skelagervej. 

Kom frisk, så vi bliver mange røde T- shirts 

Kontaktperson: Anette Østergaard. 

 

30. juni 14.30 Sygeplejekæde i Randers:

Vi står skulder ved skulder og viser vores kollegaer og resten af Randers, at vi står sammen og vi er mere værd. Vi mødes på Østervangsvej. 

Kontakt: Tina Stenholt Kristensen.

 

30. juni kl.15.30 i Sdr. Anlæg i Herning: 

Drop in fra kl 15.30. Gåtur gennem gågaden og til Herningcentret a 1½ times varighed fra kl 16.00-17.30

Formålet er at vise os i byen, sætte fokus på vores lønvilkår og uddele GULD. Håber rigtig mange vil bakke op om demonstrationen; det har bedst effekt, hvis vi er mange 
Kom som du er og gerne i rødt ; der bliver sørget for diverse til uddeling, bannere og t-shirts. Alle er selvfølgelig også velkomne til selv at medbringe egne bannere/skilte.

Kontaktperson: Malene Kousgaard Pedersen, flyttekoordinatorne, Hospitalsenhed Vest.

 

1. juli kl. 6.30 i Silkeborg - Vi klapper vores kollegaer ind. 

Vi mødes til demonstration på Århus bakken i krydset ind til Regions hospitalet Silkeborg, hvor vi klapper vores arbejdende kollegaer ind. Kom og vær med! 

Kontaktperson: Inger Gryet.

 

1. juli -  8-10 - letbanestationer i Aarhus

Demonstration torsdag d. 1/7 kl. 8:00 - 10:00. at stå på diverse letbane stationer. Foreløbigt stationerne Mårslet, Odder og Tranbjerg. Mød gerne op i rød t-shirt med børn, familiemedlemmer eller andre sygeplejersker.

Vi ønsker at være synlige under sloganet ”Er du også med på toget? - nok er nok”

Kontaktperson: Annette Vendelbo mailadr. Annettevendelbo64@gmail.com eller tlf. 22898336

 

1.juli 11.30-12.30 hjerte-lungeredning på Bispetorvet i Aarhus

KOM OG VÆR MED..

I forbindelse med sygeplejestrejken, vil akut teamet lave undervisning i basal hjerte- lungeredning.

Tag din røde trøje med og hjælp med, at trække forbipasserende til.

 

1. juli i Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

1. juli i Silkeborg 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

DSR medlemshuset, Marienlystvej 14, Silkeborg. Mødelokale RØD.

 

1. juli kl. 15.30-17.30 på Tronholmen, Randers SØ - Strejke-kaffe og tale.

Kom og få en kop strejke-kaffe/te/kakao eller en flaske vand.
Kredsnæstformand i DSR, Kreds Midtjylland, Maria Svendsen taler om strejke og tjenestemandsreformen kl. 16.15.
Gæste-taler Anne Grethe Rosenberg, formand for BUPL, Østjylland, er næste taler og vil komme ind på fælles perspektiver om tjenestemandsreformen.

Medbring gerne ægtefællen/kæresten/samboen og børnene og inviter også gerne naboen og genboen. Der må gerne medbringes tæppe og evt. madkurv.

Vi har bestilt en kaffevogn med medfølgende barista og specialkaffe. Der vil også være vand og lidt til blodsukkeret.

Kontaktperson: Gitte Mygind Fælles TR for sygeplejerskerne i Randers, tlf.nr. 2330 8942

 

1. juli på Ejer Bavnehøj kl.17.00:

TR kollegiet i Skanderborg Kommune er vært ved is, flødeboller og lidt vand.  Alle fremmødte modtager også en flot rød sygeplejersketrøje. 

Tag endelig børnene med…. – så vi bliver rigtig mange.

Giv besked, hvis du ønsker at deltage, til Kirsten Friis Clausen tillidsmand senest d. 28.6.2021 til kl. 12.

( mail Kirsten.Friis.Clausen@skanderborg.dk)

 

2 . juli kl.10.00 i Risskov:

Bedøvelse og operation Nord OP 2 inviterer alle sygeplejersker, familier, venner og bekendte med børn til arrangement i Risskov Strandpark. Tanken er vi samler sten og maler dem med slogan/DSR logo mm. Efterfølgende ligger vi dem rundt omkring i midtbyen, ved Rådhuset, AUH osv. Alle er velkomne, tag gerne jeres røde t-shirts på og medbring pensler/tusser. 

Kontaktperson: Tina Winther

2. juli kl.14.00 i Randers, vil du gå i sygeplejerskernes sko?: 

Vi stiller sko op på Rådhustorvet og med et stor bander spørg om de vil gå i sygeplejerskernes sko.

Kontaktperson: Tina Stenholt Kristensen. 

3. juli kl.10.00 i Ebeltoft.

Vi mødes ved Kapellet ved Sundhedshuset i Nørreport 4, 8400 Ebeltoft 10-13. 

Planen er, At vi i samlet flok, cykler fra Kapellet og ned på Ebeltoft Strandvej og ud langt vandet til krydset ved Kystvejen. Da det er stor skiftedag for sommerhusgæster, vil der holde en lang kø med sommerhusgæster.  Så kommer vi cyklende med vores røde strejke t-shirt og røde bøllehatte og ringer med cykelklokken m.m. PÅ den måde kan vi gøre os synlig og måske nå at dele lidt flyvers og bolsjer ud, måske få en underskrift af  de ventende gæster?  

Vi har fået lov til at dekorere 2 Christiania cykler, men husk cykel til eget forbrug.

Kontaktperson: Kristine Kilde, 20119098.

 

5. juli Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

5. juli kl. 9.30-12 i Aarhus: 

Vi mødes på trapperne til DOKK1 kl. 9:30, hvor vi uddeler sæbebobler og frugtstænger til de besøgende børnefamilier.

Kom og vær’ med til at skabe dialog og støtte op m #ligeløn #viermereværd #nokernok

Venlig hilsen sygeplejerskerne på Vikærgården, Akut og rehabilitering, Aarhus Kommune.

 

5. juli kl.10.00 i Silkeborg. 

Gåtur om Langsø og frokost på Torvet. 

Vi mødes på Torvet i Silkeborg og går en tur om Langsø i vores T-shirts. Efterfølgende spiser vi vores medbragte mad udenfor på Torvet. 

Arrangør: Inger Markussen Gryet

 

5. juli kl. 14.00 konfliktcafe i Randers. 

Vi mødes til snak om hvordan det går med konflikten og nye ideer til happenings. Sted: Jens Otto Krags Plads. 

Kontaktperson: Anna Mortensen. 

 

6. juli kl. 9-12 konfliktcafe i Silkeborg.

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

Denne dag vil der også være deltage af Kredsformand Anja Laursen samt Kredsnæstformand Hanne Holst Long. 

DSR medlemshuset, Marienlystvej 14, Silkeborg. Mødelokale RØD.

 

6. juli Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

6. juli Holstebro 9-12 - konfliktcafe:

BUPL huset, Stationsvej 8A, Holstebro – indgang fra gården gennem døren til højre

Mødelokale på 1. sal

Kredsnæstformand Bente Rasmussen deltager.

 

6. juli kl. 10.00 i Randers: Stenmalerevent. 

Kom og mal sten i min lille have midt i Randers C med slogans/DSR logo mm.

Efterfølgende går vi en tur i centrum og lægger vores sten. Tag gerne jeres røde t-shirts på.

DSR sponsorerer stentusser  Medbring selv tæppe at sidde på, kaffe- tekande og evt lidt at spise. Og en pose til at fragte dine malet sten i.

Arrangementet er fra kl.10-14, og kan du kun være delvist med er det helt ok

 

7. juli 7.00 Letbanen Odder-Aarhus

Onsdag d 7. juli mødes vi på letbane-strækningerne i Aarhus Syd i tidsrummet kl 07.00- 08.30. Vi er synlige i vores røde t-shirts og deler bolsjer ud.

Kl 08.34 stiger sygeplejerskerne på Odder station på Letbanen. Kl 8.45. stiger man i Malling på samme Letbane-tog, står der også sygeplejersker i Beder, Mårslet, Tranbjerg osv., så stiger de også på letbanen, når den kommer. På den vis vil vi være mange synlige sygeplejersker i samme letbane-tog.

Kl. 09.21. stiger vi af letbanetoget og går i samlet flok til kaffe i Strejkecafeen på Kystvejen.

Er der sygeplejersker fra Nord, som ønsker at deltage, kan I jo koordinere det med Aarhus Syd-sygeplejerskernes ankomst på Skolebakken kl 09.21.

Ave  MSO

Socialpsykiatrien Aarhus Kommune

 

7. juli Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

7. juli 10-14 sygeplejerskedemo på Store Torv i Aarhus

Det er Ortopædkirurgisk Sengeafdeling på AUH, som vil stå for et event med små konkurrencer inspireret af det ortopædkirurgiske speciale for børnefamilierne, som kommer forbi Store Torv.

Der vil blive uddelt præmier til de deltagende.

Alle må møde op i den røde trøje og hjælpe med at trække forbipasserende til eller bare være med til at gøre opmærksom på vores strejke.

Kontaktperson: Anne Gundsø , 78454143

 

7. juli kl. 15 Horsens - Sygeplejens dag

Horsens inviterer til Sygeplejens Dag - vores fremtid

Onsdag d. 7. juli på Langelinie ( lige overfor sygehuset ) Starter fra kl. 15 og ca. et par timer frem.

Dagkirurgisk afdeling i Horsens invitere kollegaer, venner, familie og børn til et par hyggelige timer på græs plænen på strandpromenaden i Horsens.

Medbring gerne en stol, tæppe og godt humør. Lad os varme op i de røde farver !!!

Musik, en pep talk fra DSR regionmidt kreds formand Anja Lauersen samt næst formand Jacob Gøtzsche. Der vil være en forfriskning til alle !

Håber på stor opbakning ( vi er kun 50 sygeplejersker i Horsens som er udtaget til strejke ) – Hjælp os med at være synlige.

Vi har inviteret journalist fra Horsens folkeblad og forsøger med flere medier.

Arrangør : Mette Skovgaard Andersen. Sygeplejerske dagkirurgisk afdeling Horsens.

8. juli kl. 6.30-8.00 Aarhus AUH

Vi sender vores kollegaer godt på job - AUH Brendstrupgårdsvej. 

Kom frisk og hjælp med at sende vores kollegaerne godt på arbejde og være synlig for alle andre, der kommer forbi. 

Sygeplejerkerne i Blodbank og Immunologi, AUH.

Kontaktperson Hanne Lind  Tlf. 61337804

 

8. juli Aarhus 9-12 - konfliktcafe:

Kom og møde dine kolleger, få en LØNLØFTET-tshirt og drik en kop kaffe. 

BUPL huset, Kystvejen 17,  Århus - indgang fra gården, som kan nås via porten fra Kystvejen eller porten fra Mejlgade. Mødelokale GÅRDEN i stueplan.

 

8. juli Aarhus 13-17 Cykeltur

Kom og tag en cykeltur med os i Sundhedsplejen 🤩

Vi mødes på torsdag d. 8. juli kl. 13.00 ved Kystvejen 17, 8000 Aarhus, BUPL´s lokaler med vores cykler. Cyklerne pyntes med flag og balloner, og vi kører derefter til Mindeparken via Kystvejen, hvor vi sætter vores "kære" tjenestemandsreform til hvile, som er varigt minde.

Tag gerne tæppe, madpakke og lidt drikkelse med.

Kl. ca. 15.00 kører vi tilbage via Harald Jensens Plads, Frederiks Allé ned forbi Rådhuspladsen og trækker vores cykler ned ad Strøget. Vi ender ved Store Torv kl. 16.00, hvor Sygeplejerskekoret vil synge for os alle.

 

8. juli 15.30-16.30 i Horsens
Synliggørelse af vores strejke.
Mød op i din røde T-shirt og medbring banner, skilte mm.
Vi mødes ved krydset mellem Frederik Winthers Vej og Strandpromenaden - ved Silvan overfor sygehuset - kl 15.30 til 16.30.


 

8. juli 16.00 Sygeplejerskekoret i Aarhus

DSR's kor, "De syngende sygeplejersker", synger på Store Torv den 8-7 kl. 16-16.45. Alle sygeplejersker må meget gerne deltage og synge med på melodistemmen. Vi starter til tiden!

Koret står forrest og tættest på klaveret. Alle demonstrerende sygeplejersker stiller sig bag koret. Husk røde T-shirts, bøllehatte mv. Sangene vil blive uddelt til alle sygeplejersker.

Vi synger 3 af korets sange (Forumsangen, Sensommervise og Lyse nætter) og inviterer derefter publikum til 2 fællessange (Jutlandia og Livstræet). Sangene vil blive uddelt til publikum.

Sangnumrene er nævnt, hvis man gerne vil øve sig på forhånd :-).

 

8. juli Holstebro 15.30 

Vi er GULD værd - vi går med sygeplejerskerne. Mødested: Lystanlægget torsdag d. 8 juli. Drop inn fra kl 15.30.

Gåtur fra lystanlægget kl 16, gennem gågaden til Store Torv, hvor der vil være tale ved Dansk sygeplejeråds formand Grethe Christensen. Varighed ca 1,5 time.

Arrangører: Flyttekoordinatorer i Hospitalsenheden Vest

Formålet er at vise os i byen, sætte fokus på vores lønvilkår og uddele GULD. Vi ønsker alle, at fremtidens sundhedsvæsen skal være stærkt, og det er ikke uden betydning, at lønnen er OK, når det handler om rekruttering.

Håber rigtig mange vil bakke op om demonstrationen; det har bedst effekt, hvis vi er mange. Kom som du er og gerne i rødt. Der vil blive sørget for diverse til uddeling, bannere og t-shirts. Alle er selvfølgelig også velkomne til at medbringe egne bannere/skilte.

Se plakat her.

9. juli kl. 6.30 Horsens

Vi klapper vores kollegaer på arbejde kl. 06.30 -07.45.
Vi mødes ved krydset mellem Frederik Winthers Vej og Strandpromenaden - ved Silvan overfor sygehuset.

Efterfølgende mødes vi i strejkecaféen i Smedegade 17, hvor næste ugers aktiviteter planlægges.

 

9. juli 16-18 i Virklund: 

Kom og nyd et par timer med dine kollegaer. Kredsen serverer lidt at spise og drikke. Der vil være taler og musik. Læs meget mere i filen herunder.

Det vil ikke være muligt at parkere ved medlemshuset eller på vejen ved medlemshuset, men der kan parkeres på gruset v/Shell på Horsensvej eller på parkeringspladsen i krydset Horsensvej/Mørksøvej. Se filen herunder.

ok21_aabent_medlemshus_finale.pdf

 

10. juli 10-13 Cykelevent i Ebeltoft

Cykel-event starter lørdag d. 10/7 2021 ved Kapellet, Sundhedshuset, Nørreport 4G 8400 Ebeltoft kl. 10-13.

Formål: Sympati støtte til vores fælles kamp, #VI ER MERE VÆRD, så borgere og turister kan, at vi at sygeplejersker i Syddjurs Kommune støtter strejken.

Planen er, at vi i samlet flok cykler fra Kapellet og ned på Ebeltoft Strandvej og ud langs vandet til krydset ved Kystvejen. Da det er store skiftedag for sommerhusgæster, vil der holde en lang kø med sommerhusgæster. Så kommer vi cyklende med vores røde strejke t-shirt og røde bøllehatte og ringer med cykelklokken m.m. På den måde kan vi gøre os synlig og måske nå at dele lidt flyers og bolsjer ud, måske få en underskrift af de ventende gæster?

Vi har fået lov til at dekorere 2 Christiania-cykler, men husk cykel og cykelhjelm til eget forbrug.

Læs mere

 

12. juli 6.30-8.00 Holstebro

Vi klapper kollegaerne på arbejde. Vi skal stå sammen for at bevare fællesskabet og motivationen under konflikten. 

Kom og vær med til at klappe dine kollegaer på arbejde. Vi udleverer rundstykker til de første 100 kollegaer.  

Mødested: Parkeringspladsen ved Schaumburgvej ved Regionshospitalet Holstebro. 

Arrangører: Flyttekoordinatorerne Hospitalsenheden Vest.  

 

12. juli kl. 10.30.-12.00 Aarhus

Værktøjskasse til Grete Christensen stafet kommer til Aarhus. Stafetten med værktøjskassen startede i Skagen d. 29. juni og er på til Grete Christensen i Kvæsthuset. 

Vi mødes på Aarhus Hovedbanegård mandag d. 12. juli på spor 4 kl. 10.30 og tager godt imod sygeplejerskerne fra Hobro og Randers, som ankommer med toget kl. 10:38. 

I samlet flok går vi op foran Banegården og synger med på de sange, som sygeplejerskerne fra Hobro har med. Efter sangen går vi til Officerspladsen ved Ridehuset og tager billeder af overdragelse af stafetten foran Aros, inden vi går igennem byen og sætter værktøjskassen i Konfliktcaféen i BUPL huset.  

Kontaktperson: Lotte Jacobsen, Stomisygeplejerske, Kontinensklinikken, Aarhus Kommune, tlf. 2232 2974.

 

12. juli 15.15 og 15.45 Horsens

 Vi synliggøres med en gåtur på ca. 5 km. Vi starter fra parkeringspladsen ved Silvan (overfor sygehuset v. Strandpromenaden) kl. 15.15 og går en tur igennem bymidten. 15.45 starter turen igen for dem, der har fri 15.30. Alle samles på Rådhustorvet.
Vi slutter turen samme sted igen.

Der vil være en forfriskning halvvejs

 

13. juli kl. 8-10 Højbjerg

Sygeplejerskerne gør sig under strejken synlige på Højbjerg Torv, 8270.

Vi står på de  fire hjørner og vinker. Kom glad iklædt vores røde t-shirts eller veste.

 

13. juli kl. 10.00 "Vi har strukket os langt yoga" på Tronholmen i Randers: 

Vi laver yoga i vores røde tøjre! Medbring yogamåtte.

Kontaktperson: Anna Mortensen. 

Kontaktperson: Pia Larsen.
Mobil 27346791
Nordostvej 17, 8900 Randers 

 

14. juli 6.30 Horsens

Vi klapper vores kolleger på arbejde kl.6.30-7.45 på Sundvej Efterfølgende er der åben strejkecafe i Smedegade 17.

 

14. juli kl. 8-10 Harald Jensens Plads

Sygeplejerskerne gør sig  under strejken synlige på Harald Jensens Plads, 8000 Aarhus C.

Vi  vil stå på busholdepladsen ind mod Aarhus.  Kom glad iklædt vores røde t-shirts og veste.

 

14. juli kl. 15.30 Fælles Walk i Viborg

Vi mødes i Søndersøparken kl. 15.30 og går til Nytorv.

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen kommer, går med på turen gennem byen og holder tale, når vi ankommer til Nytorv.

Kom, vær en del af fællesskabet og tag gerne kolleger, ægtefæller, kærester, børn, naboer og venner med. Vi byder på kaffe og andre forfriskninger.

Arrangører: FTR, Omsorg i Viborg kommune

 

15. juli kl. 8-10 Højbjerg

Sygeplejerskerne gør sig under strejken synlige på Højbjerg Torv, 8270.

Vi står på de  fire hjørner og vinker. Kom glad iklædt vores røde t-shirts eller veste.

 

15. juli kl. 13.00-15.00 Stafet Aarhus til Silkeborg

Stafetten med værktøjskassen startede i Skagen d. 29. juni og er på vej til Grete Christensen i Kvæsthuset. Kassen kom til Aarhus d. 12/7 og er nu på vej videre til Silkeborg. 

Sygeplejersker i Aarhus: Saml dine kollegaer, fyld biler op og kør afsted til Silkeborg. Sygeplejersker i Silkeborg og omegn mød op og tag godt imod stafetten.

Vi mødes alle ved Slusekiosken, Østergade 36, 8600 Silkeborg kl. 13.00. 

Efter et par sange går vi rundt i byen til udvalgte steder med mere sang og synlighed og ender på torvet, hvor selve stafetoverdragelsen vil finde sted.

Kontaktperson: Lotte Jacobsen, Stomisygeplejerske, Kontinensklinikken, Aarhus Kommune, tlf. 2232 2974.

 

16. juli kl. 9-12 Horsens

Åben strejkecafe hvor vi planlægger næste uges aktiviteter. Mød op på Smedegade 17, hvis du vil hjælpe og har gode ideer. Men også til en snak med dine kollegaer.

17. juli 10-13 Cykelevent i Ebeltoft

Cykel-event starter lørdag d. 17/7 2021 ved Kapellet, Sundhedshuset, Nørreport 4G 8400 Ebeltoft kl. 10-13.

Formål: Sympati støtte til vores fælles kamp, #VI ER MERE VÆRD, så borgere og turister kan, at vi at sygeplejersker i Syddjurs Kommune støtter strejken.

Planen er, at vi i samlet flok cykler fra Kapellet og ned på Ebeltoft Strandvej og ud langs vandet til krydset ved Kystvejen. Da det er store skiftedag for sommerhusgæster, vil der holde en lang kø med sommerhusgæster. Så kommer vi cyklende med vores røde strejke t-shirt og røde bøllehatte og ringer med cykelklokken m.m. På den måde kan vi gøre os synlig og måske nå at dele lidt flyers og bolsjer ud, måske få en underskrift af de ventende gæster?

Vi har fået lov til at dekorere 2 Christiania-cykler, men husk cykel og cykelhjelm til eget forbrug.

19. juli 6.30-8.00 Herning

Vi klapper kollegaerne på arbejde. Vi skal stå sammen for at bevare fællesskabet og motivationen under konflikten. 

Kom og vær med til at klappe dine kollegaer på arbejde. Vi udleverer rundstykker til de første 100 kollegaer.  

Mødested: Indgang vest, Møllegade ved Regionshospitalet Herning.

Arrangører: Flyttekoordinatorerne Hospitalsenheden Vest. 

 

19. juli 6.30 Horsens

Vi klapper for vores kollegaer på job kl. 6.30-7.45 ved hjørnet på Strandpromaden/Langelinie. Efterfølgende strejkecafe i Smedegade kl. 8-10.

19. juli kl. 13.30 Randers

Konfliktcafé kl 13.30. Tronholmen 9, 8960 Randers sø

20. juli kl. 8-10 Højbjerg

Sygeplejerskerne gør sig igen synlige under strejken på Højbjerg Torv, 8270 ved pølsevognen.

Vi står på de  fire hjørner og vinker.  Kom glad, iklædt vores røde t-shirts eller veste.

 

20. juli kl. 10-12 Aarhus - sundhedsplejersker

Vi mødes i konfliktcaféen på Kystvejen kl. 10.00-12.00, hvor vi laver skrivegrupper og laver posters til sit- down aktiviteten d. 22 juli (se nedenfor) Her serveres kaffe og du har mulighed for at møde andre strejkende. Vi er ofte 15- 20 sundhedsplejersker, samt strejkende fra andre områder

 

21. juli kl. 8-10 Harald Jensens Plads

Sygeplejerskerne gør sig  under strejken synlige på Harald Jensens Plads, 8000 Aarhus C.

Vi  vil stå på busholdepladsen ind mod Aarhus.  Kom glad iklædt vores røde t-shirts og veste.

 

21. juli kl. 15.15 , Værktøjskasse overdrages og Yoga  på langelinie i Horsens

Værktøjskassen som er samlet gennem Danmark fra Skagen mod København, videregives som stafet til Jannie (TR i DKC) - den bliver givet fra hånd til hånd i mellem de fremmødte sygeplejersker. Vi strejker os langt og giver den videre.
Dorthe Roland fra Silkeborg holder tale.

Husk :
drikkevarer.
Behageligt tøj (inkl din flotte røde t-shirt)
Yogamåtte eller tæppe.

Har du fået et DSR tæppe så tag det endeligt med så de røde farver rigtig kan stråle.

Klokken 16:

'Strækker os langt' med yogainstruktør Linn Trentel Busch på langelinie. Medbring selv en måtte/tæppe. Tag gerne familie og venner med klædt i røde farver.

Kom og prøv en times Hatha yoga. Alle kan være med. Du guides igennem rolige bevægelser for hele kroppen der både styrker, strækker og beroliger.

 

21. juli 17.30 Aarhus

Strejketræning

Arca-træning vil gerne støtte strejken og stiller en træner til rådighed i 1,5 time for at undervise i sjov, men funktionel træning. Mølleparken i Aarhus.

 

22. juli kl. 8.00 Aarhus Sundhedsplejersker

Vi mødes på Chr. Filtenborgs Plads overfor Tangkrogen kl. 8.00, hvorfra vi cykler (evt. går) til Den uendelige Bro ved Varna. Her serveres et stykke brød, medbring selv kaffe. Kl. 9.30 har vi lavet aftale med Pernilles mand, der vil fotografere os på broen med en drone (hvis vejret tillader det), så vi kan ses ovenfra. Medbring derfor gerne jeres bøllehatte, så vi kan få nogle flotte billeder. Kl. ca.10.00 cykler (går eller tager bus) vi til Store Torv efter aftalt rute, hvor vi mødes til sit- down- strejke kl. 11.30 - se herunder.

 

22. juli kl. 11.30 Aarhus

Kom med til sit down demonstration.

Vi mødes på Store Torv foran domkirken, hvorfra vi går op til Clemens Bro og sætter os op langs strøget på din medbragte klapstol eller på jorden.
Vi sidder fra kl 11.30 - 12.30. Demonstrationen slutter med en fælles klapsalve.

Vi skal alle hver især sidde med et skilt med tekst som fx:
- jeg er din sundhedsplejerske, når amningen driller
- jeg er din sygeplejerske, når du falder om med hjertestop
- jeg er din sygeplejerske, når du skal i narkose

Medbring dit eget skilt som passer til din hverdag.

Kontaktperson:

Christina Berså
Tlf.: 26 36 02 54

 

22. juli fra kl. 15 Horsens

Vi maler sten på Langelinie. Der vil være maling og pensler. Husk selv sten. I næste uge (uge 30) planlægger vi en gåtur, hvor vi fordeler stenene rundt i byen. Så mal gerne noget der viser hvad stenene symboliserer. Nemlig vores sygeplejerskestrejke. Kom bare forbi, hvis I ikke kan nå det til kl.15. Vi sidder der så længe der er stenmalere. 

 

22. juli kl. 15 Randers

Fælles Walk med Anni Pilgaard fra Tronholmen kl 15.00 gennem midtbyen til Rådhustorvet, hvor der er tale kl. 16.00. 

 

24. juli 12.00 Aarhus

Strejketræning

Arca-træning vil gerne støtte strejken og stiller en træner til rådighed i 1,5 time for at undervise i sjov, men funktionel træning. Mølleparken i Aarhus.

 

26. juli 6.30 Horsens

Vi klapper for vores kollegaer på job kl. 6.30-7.45 på Sundvej. Efterfølgende strejkecafe i Smedegade kl. 8-10.

 

27. juli kl 8-10 i Aarhus

Sygeplejerskerne gør sig igen synlige på Højbjerg Torv, 8270 ved pølsevognen

Vi står på de  fire hjørner og vinker. 

Kom glad, iklædt vores røde t’shirts eller veste.

 

 27. juli 9.00 – 12.00 Konfliktcafe i BUPL´s lokaler i Aarhus

 

28. juli 2021 kl. 09.30 – 12.00  - Konfliktcafe i Silkeborg på kredskontoret

Den dag vil kredsnæstformand Hanne Holst være tilstede på kontoret og dermed have mulighed for deltagelse

28. juli kl.8-10 i Aarhus

Sygeplejerskerne gør sig  igen synlige på Harald Jensens Plads, 8000 Aarhus C.

Vi  vil stå på de 4 hjørner ind mod Aarhus. Kom glad, iklædt vores røde t’shirts og veste.

 

28. juli kl.14 ved Indelukket i Silkeborg - bemærk location ændret fra Himmelbjerget.

Vi står sammen på græsset ved Indelukket og laver stående Yoga i cirka 20 min. Birgitte instruerer os. Derefter går vi til et sted, hvor vi danner et hjerte. Tag din røde t-shirt eller andet rødt på. Tag gerne familie og/eller venner med . Husk slikkepinde, bannere og andet til at skabe opmærksomhed. 

Kontaktperson Eva Madsen: 25567340

29. juli 9.00 – 12.00 Konfliktcafe i Aarhus - BUPL´s lokaler. 

29. juli kl.10-11. 

"Vi er mere værd." Vi står ved Djurs Sommerland og vinker til gæsterne. Medbring gerne t-shirts, slikkepinde og andet.

Kontaktperson: Tina Kristensen. 

29. juli 15.15 + 15.45 Horsens

Vi går en tur igennem byen, hvor vi fordeler de sten, vi malede i sidste uge. Vi går i 2 hold: 1. hold starter kl.15.15 - 2.hold starter kl.15.45. Start fra Silvan på begge hold. Begge hold samles på Rådhustorvet. Vi går sammen igennem gågaden og tilbage igen. 

30. juli 9-12 Horsens

Der er åben strejkecafe i Smedegade kl. 9-12.

2. august 9.00 – 12.00 Konfliktcafe i Aarhus - BUPL´s lokaler

2. august 6-10 i Horsens

Vi klapper vores kollegaer på arbejde kl. 6.30- 8.00. Vi mødes på Strandpromenaden/Prip Buusvej
Bagefter Strejkecafe kl.8- 10 (smedegade 17, 8700 Horsens)
Gode idéer mødes og der planlægges aktiviteter fremad

3. august 9.30-11 på Filtenborg Plads i Aarhus

Vi  skaber synlighed i forhold til vores fælles kamp om et fremtidigt bæredygtigt sundhedsvæsen.

Vi står på Filtenborg Plads, overfor Tangkrogen i Aarhus kl. 9.30-11. Vi deler bolcher, badges og flyers ud.

Kom frisk kom mange, gerne med bannere og skilte.

3. august kl.14.30 i Randers. 

Vi cykler en tur for at være synlige. Start og slut på Tronholmen, 8960 Randers SØ.

3. august kl.15.30 i Randers

Konflikt cafe, Tronholmen 9, 8960 Randers sø. 3F lokaler.

 

3. august 9.00 – 12.00 Konfliktcafe i Aarhus - BUPL´s lokaler

4. august  kl 8-10 i Aarhus

Sygeplejerskerne gør sig  igen synlige på Harald Jensens Plads, 8000 Aarhus C. Vi  vil stå på de 4 hjørner ind mod Aarhus. 

Kom glad, iklædt vores røde t’shirts og veste. Politiet beder os om ikke at opfordre bilister til at dytte.

5. august - konfliktcafe på tværs af kredsen i Silkeborg. Der er sandwich til alle ved mødets start - derfor tilmelding nødvendig. (Bemærk cafeen har denne dag lukket i Aarhus). Læs mere via dette link.

Information om begivenhen:

Formålet med denne konfliktcafe i Kreds Midtjyllands lokaler i Silkeborg er at styrke fællesskabet på tværs i kredsen. Vi har booket 2 store lokaler, så vi kan være mange! Kom frisk det kunne være fedt at mødes. Vi håber at et møde med hinanden fra de forskellige dele af Kreds Midtjylland kan hjælpe os til at arbejde sammen på tværs af kredsen og give et boost til at fortsætte kampen sammen.

Efter konfliktcafeen er der event på torvet i Silkeborg - "Vi er her - hvor er vores arbejdsgivere". Håber at i også har lyst til at være med her, så vi kan blive en stor synlig flok.   

 

5. august 16-17 (Drop inn fra kl.15.30) på torvet i Silkeborg - lige efter konfliktcafe i Silkeborg. 

Det er et siddende event, så medbring en stol. Medbring også et skilt (mindst A3) med teksten “Jeg er din sygeplejerske, når…” (f.eks. Jeg er din sygeplejerske, når du er blevet opereret) eller med en af dine mange kompetencer, f.eks. “Jeg koordinerer din indlæggelse”.

Der vil også være banner-battle .

Vi håber rigtig mange fra hele Kreds Midtjylland vil være med; det har bedst effekt, når vi er mange. Kom gerne i rødt - vi medbringer t-shirts til dem som ikke har.

Arrangører: CPK Silkeborg, Ortopædkirurgisk Afdeling Holstebro og Flyttekoordinatorerne Hospitalsenheden Vest.

5. august 15.30-17.30 fyraftensmøde i Viborg

Der vil bl.a. blive talt om forventninger fra AN-spl. der er udtaget til strejke og hvad der ellers rører sig.

Fra DSR, Kreds Midtjylland deltager kredsformand Anja Laursen og kredsnæstformand Hanne Holst Long. 


Der serveres kaffe og te. Grønnegade 13 i FOAs lokale (over for Føtexs bagindgang - P-plads i gården).

6. august 9-12 strejkecafe i Horsens

Strejkecafe kl. 9- 12 (smedegade 17, 8700)
Vi klipper/skriver hilsner til vores "arbejdende" kollegaer.

8. august kl. 10 Aarhus

YOGA-STREJKE: SELVOM VI IKKE KAN STRÆKKE OS LÆNGERE.
TR på AUH Kræftafdelingen Ann-Kathrine Wejlstrup Antonsen er yoga-instruktør og vil undervise i en time søndag d. 8. august kl. 10 i Mindeparken i Aarhus.

9. august 6.30-10 i Horsens

Vi klapper vores kollegaer på arbejde kl. 6.30- 8. Vi mødes på Strandpromenaden/Prip Buusvej
Bagefter Strejkecafe kl.8- 10.

Mandag 9. august 09.30-12. Strejkecafe Silkeborg. 

Mandag, den 09. august 2021 kl. 09.00 – 12.00 - Konfliktcafe i Aarhus. 

 

Tirsdag, den 10. august 2021 kl. 09.00 – 12.00 - Konfliktcafe i Aarhus. 

Tirsdag 10. august 8.30-11 - trængselsdemo i Aarhus

Vi mødes på Klostertorvet i Aarhus kl. 8:30, hvor vi hilser på morgentrafikken bestående af busser og gående og tager godt imod de lokalpolitikere, som har sagt ja til at deltage i dagens event. 

Kl. 8.45-9.15 er der debat på torvet med følgende politikere:

Laura Bryld (Enhedslisten)

Else Kayser (Enhedslisten)

Thomas Medom (Socialistisk Folkeparti)

Janus Boye (Socialdemokratiet)

Thomas Tonsberg Schlie (Venstre)

Ordstyrer: Maria Greve Svendsen, Kredsnæstformand, DSR, Kreds Midtjylland.

Dagens emner til debat: Ligeløn, Tjenestemandsreformen, Rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker.

Vi sørger for morgenbrød og du medbringer selv kaffe/the. Medbring bolcher, flyers, bannere etc.

Efter morgenmaden cykler vi Cykelringen rundt og skaber synlighed for vores kamp om ligeløn. Cykelringen er ca. 2,5 km lang, så du kan sagtens deltage på gåben. Kom og skab “dialog på hjul” med nogle af de politikere, som stiller op til kommende Regionsråds- og kommunalvalg. 

Vi regner selvfølgelig med at du kommer, men send venligst en SMS med “JA, jeg deltager 10/8”, til Lotte Jacobsen, tlf. 2232 2974, så der er morgenbrød nok til alle.

Tirsdag, den 10. august 2021 kl. 09.00 – 12.00 - konfliktcafe i Holstebro. 

- i ovenstående konfliktcafe arrangeres også: Konflikt walk´n talk - synlighed, sammenhold og fællesskab.

Mød op i din røde t-shirt hvis du har en; ellers vil der kunne udleveres en på dagen. Håber at se mange så vi sammen kan være synlige og vise at vi står sammen.

Onsdag 11. august 8-9.30 Morgendemo på Harald Jensens Plads i Aarhus

Vi  vil stå på de 4 hjørner ind mod Aarhus. Kom glad, iklædt vores røde t’shirts og veste.Medbring gerne skilte og bannere.

Pga. Sikkerheden beder politiet os om, ikke at opfordre  billisterne til at dytte. 

Torsdag den 12 august kl. 7.30- 8.30:

Vi står ved 5 Letbanestationer: Lisbjerg Bygade, Risskov Strandpark, Skolebakken, Viby J og Odder. Det er vigtigt, at I står ved de nævnte stationer og IKKE ANDRE, da det er de steder, der er anmeldt til kommune og politi. Efter aktiviteten mødes vi i konfliktcaféen på Kystvejen.


Onsdag 11. august 10-12 på dialogmøde med politikere på  Kredskontoret i Silkeborg. 

Opdatering med navne på politikere: 

OPDATERET 6. AUGUST med info om begivenheden: 

Kære politikere (Steen Vindum, Borgmester Silkeborg (V), Anders G. Christensen, regionsrådskandidat (V), Helle Gade, byrådsmedlem Silkeborg (S), Else Kayser, Regionsrådsmedlem, Enhedslisten.)

Tusind TAK for jeres opbakning til vores Dialogmøde. Vi glæder os til at bruge et par timer sammen med jer, hvor vi kan fortælle jer om vores oplevelser som sygeplejersker, med forskellige vinkler på, og fra forskellige steder i vores alle sammens Sundhedsvæsen.

Vi har desværre fået et afbud fra Gitte Willumsen, og nogle politikere kommer måske lidt senere, eller går lidt før, og vi har endnu til gode, at høre fra Ulrich Fredberg og Anders Kuhnau, men til de to sidstnævnte står der selvfølgelig en stol klar alligevel.

Mødet bliver ledet af sygeplejerske Dorthe Roland, der vil forsøge at styre hele flokken med en skarp blyant og fred og fordragelighed, så vi får nogle konstruktive timer med fokus på en fælles udfordring, nemlig vores pressede Sundhedsvæsen.

•    Velkomst ved DSR Kreds Midt

•    oplæg fra interessenter a cirka 3 minutters varighed 

•    efter hvert oplæg gives ordet til hver politiker til en kort kommentar og derefter dialog med vores fremmødte kolleger og sygeplejersker

DSR er vært med kaffe og vand

Mvh
Sygeplejerske fra Silkeborg Kommune
Pia Medum Bennetsen

Sygeplejersker fra Regionshospitalet Silkeborg, CPK
Jette Munk
Tove Dahl Pedersen
Nanna Nørgaard Lysholt Hansen
Lykke Carlo Knudsen

Tidligere info:

Vi er en gruppe sygeplejersker der ønsker en direkte dialog med politikerne. Derfor har vi sendt dem en invitation til et dialogmøde på kredskontoret i Silkeborg. Vi har udvalgt et par emne, der skal til debat. Vi håber på en god, konstruktiv dialog med politikerne, der har til formål at give dem indsigt i, hvilke udfordringer vi som sygeplejersker aktuelt står i.

Alle sygeplejersker er naturligvis velkomne til eventet.

 

Torsdag, den 12. august 2021 kl. 09.00 – 12.00 - Konfliktcafe i Aarhus. 

Torsdag 12. august 09.30-12. Strejkecafe Silkeborg. 

12. august kl. 15.30 i Randers

Yoga,  vi strækker os langt. Tronholmen, 8960 Randers sø.

 

13. august i Horsens 9-12

Strejkecafen (smedegade 17, 8700 Horsens). Vi dekorerer saltdejs-honninghjerter der skal afleveres til regionsrådets medlemmer d 18. august.

14. august i Silkeborg og København

Denne lørdag finder to store begivenheder sted. Mette Frederiksen gæster Silkeborg og Dansk Sygeplejeråd arrangerer landsdækkende demonstration i København. Vi håber på stor opbakning begge steder. Kredsen arrangerer bustur til København og event inden Mette Frederiksens besøg i Silkeborg. Du kan tilmelde dig busturen, der er gratis, her. I Silkeborg mødes vi til fælles morgenmad på Jysk Musikteater 8.30. Tilmelding via dette link.

 

16. august 6.30-10 i Horsens

Vi klapper vores kollegaer på arbejde kl. 6.30- 7.45. Vi mødes på Sundvej.
Bagefter Strejkecafe kl. 8- 10. Vi går til Horsens Folkeblad med et honninghjerte. 

Mandag den 16. august kl. 07.30- 08.30:

Vi står ved P- pladsen ved Lystrupvej 75 ELLER ved krydset Christian X´s vej/ Ringvej Syd og vinker til morgentrafikanterne med røde T- shirts og bannere. Medbring selv kaffe ☕️

Mandag 16. august 09.30-12. Strejkecafe Silkeborg. 


Mandag 16. august kl. 09.00 – 12.00 - strejkecafe i BUPL´s lokaler Aarhus

Tirsdag 17. august kl 8-9.30 i Aarhus

Sygeplejerskerne er igen synlige på Højbjerg Torv, 8270 ved pølsevognen

Vi står på de  fire hjørner og vinker. 

Kom glad, iklædt vores røde t-shirts eller veste, og gerne bannere.

Pga. Sikkerheden beder politiet os om, ikke at opfordre  billisterne til at dytte. 

Tirsdag, den 17. august kl. 09.00 – 12.00 - strejkecafe i BUPL´s lokaler Aarhus

Tirsdag 17. august  kl. 9 på Markedspladsen i Herning - Konflikt walk´n talk - synlighed, sammenhold og fællesskab

Mød op i din røde t-shirt hvis du har en; ellers vil der kunne udleveres en på dagen. Håber at se mange så vi sammen kan være synlige og vise at vi står sammen.

Onsdag 18 aug.  kl  8-9.30 i Aarhus

Sygeplejerskerne gør sig  stadig synlige på Harald Jensens Plads, 8000 Aarhus C. Vi  vil stå på de 4 hjørner ind mod Aarhus. 

Kom glad, iklædt vores røde t-shirts og veste. Medbring gerne skilte og bannere.

Pga. Sikkerheden beder politiet os om, ikke at opfordre  billisterne til at dytte. 

Onsdag den 18. august kl. 15.00- 17-00 Demo i Aarhus

Vi mødes på Rådhuspladsen, nedenfor Rådhuset, hvor vi hilser vores kommunale politikere velkommen tilbage fra sommerferie. De holder byrådsmøde kl. 16.00.

Vi mødes i røde T- shirts og med vores skilte fra SIT- DOWN- strejkeaktiviteterne. Hvis man ikke allerede har et skilt, er der mulighed for at lave et på stedet. Medbring også gerne et klapstol, da det er hårdt at sidde/ stå i to timer. Aktiviteten er for alle strejkende og ikke strejkende sygeplejersker, så tag godt imod nyankomne kolleger 👏🥰👏🥰👏


18. august i Horsens og Viborg
Vi kører til Viborg for at aflevere salte honninghjerter til regionsrådets medlemmer.
Vi mødes kl.12.15 ved regionshuset, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Onsdag 18. august 09.30-12 - Strejkecafe i Silkeborg

 Denne dag vil kredsnæstformand Hanne Holst være tilstede på kontoret og dermed have mulighed for deltagelse

 

Torsdag, den 19. august kl. 09.00 – 12.00 - strejkecafe i BUPL´s lokaler Aarhus

19. august kl. 9-16 Cykeltur til Samsø fra Aarhus og Hou

19. august kl. 9-16 Cykeltur til Samsø fra Aarhus og Hou

Vi sejler fra Dokk1 kl. 9 og fra Hou kl. 9.30.

Afgang igen fra Sælvig til Aarhus kl. 15.15 og til Hou kl. 15.45

Når vi ankommer i Sælvig, bliver vi mødt af sygeplejerskerne fra Samsø, som cykler sammen med os til Rådhuset i Tranebjerg. Der mødes vi med sygeplejersker fra Sjælland, som er kommet med færgen til Ballen fra Kalundborg. I Tranebjerg har vi en pause inden vi alle cykler videre til Ballen. Her spiser vi frokost, deler flyers ud og kommer i dialog med folk.Herefter siger vi farvel til de sjællandske sygeplejersker og cykler samlet tilbage til Sælvig.

I booker selv jeres gratis færge billetter med eller uden cykel. Billetten kan annulleres i op til 10 minutter før afgang, skulle man være forhindret, eller konflikten er overstået til den tid.

Frokost: Tag madpakke med eller bestil en sandwich som DSR betaler. Kontakt Kristina Albæk Esbensen på mobil 28865766, senest mandag d. 16. august, hvis der ønskes en sandwich.

Cykler kan lejes på Samsø, DSR betaler for lejen. Ønskes dette kontaktes Hannah Bergfeld på mobil 60700581, senest mandag d. 16. august.

Kom gerne i rødt.

Arrangører: Dagkirurgisk afsnit 1, AUH og FTR Hannah Bergfeld, Samsø

20. august Horsens
Demonstration i lyskrydset ved Høegh Guldbergsgade/ Niels gyldingsgade kl. 7.30-8.30.
Cafe i Smedegade kl. 9-11

 

23. august kl 12 ved BUPL´s lokaler, Stationsvej 8 i Holstebro. 2 Konflikt walk´n talk - synlighed, sammenhold og fællesskab

Mød op i din røde t-shirt hvis du har en; ellers vil der kunne udleveres en på dagen. Håber at se mange så vi sammen kan være synlige og vise at vi står sammen. Der er konfliktcafé i BUPL´s lokaler for strejkeudtagne sygeplejersker efterfølgende fra kl 13-14.30

Mandag den 23. august 9-10 i Aarhus - Fælles morgenkaffe i forbindelse med event:  ”Jeg støtter sygeplejerskerne” - underskriftindsamling

Kom med mandag den 23/8 når vi går i dialog med borgere i Århus’ gader for at samle underskrifter ind.

Flere borgere har spurgt hvordan de kan vise deres støtte til sygeplejerskerne, og derfor indsamler vi nu underskrifter hvor borgere kan vise at de støtter en politisk løsning på vores konflikt. Underskrifterne fra samtlige kredse vil senere blive sendt til Mette Frederiksen.

Vi mødes i konflikt caféen Kystvejen 17 kl. 9.00, hvor der er fælles morgenmad og kaffe. Af hensyn til morgenmad er det nødvendigt at tilmelde sig. 

Mandag den 23. august 2021 kl. 09.30 – 12.00 Strejkecafe i Silkeborg

23. august Horsens
Vi klapper kollegaer fra job kl.15-16 på Strandpromenaden. 
Kl.16 går vi til rådhuset, hvor der er byrådsmøde kl.17.

 

Tirsdag, den 24. august kl. 09.00 – 12.00  Konfliktcafe i Aarhus.

Tirsdag d 24  aug. kl 8-9.30. Sygeplejerskerne er fortsat synlige på Højbjerg Torv, 8270 ved pølsevognen.

Vi står på de  fire hjørner og vinker. Kom glad, iklædt vores røde t-shirts eller veste, og gerne bannere.

Pga. Sikkerheden beder politiet os om, ikke at opfordre  bilisterne til at dytte. 

- Fælles event i forbindelse med byrådsmøde i Herning 24. august

Kom til konfliktcafé i Bethania 9, Torvet 9 i Herning12.00-15.00, mærk fællesskabet og støt op om dine kolleger og deltag i den efterfølgende sit-down event foran Herning Rådhus 17.00 i forbindelse med byrådsmødet kl. 17.00. Her håber vi at komme i dialog med lokalpoltikkerne inden de skal til byrådsmødet. Der vil blive serveret en sandwich hvorfor tilmelding er nødvendig af hensyn til bestilling. Tilmelding senest søndag, gerne før, af hensyn til forplejning. 

Tirsdag den 24. august i Herning - Sit-Down Vi er her - hvor er vores arbejdsgivere? Drop inn fra kl.15.30: 

Sted: Torvet Herning

Det er et siddende event i forbindelse med byrådsmødet, hvor vi har inviteret alle byrådsmedlemmerne til at komme og hilse på os, så vi har mulighed for at komme i dialog med dem. Medbring en stol. Medbring også et skilt (mindst A3) med teksten “Jeg er din sygeplejerske, når…” (f.eks. Jeg er din sygeplejerske, når du er blevet opereret). Drop Inn fra kl. 15.30. Sit-Down er kl. 16-17.

Vi håber rigtig mange fra hele Kreds Midtjylland vil være med; det har bedst effekt, når vi er mange. Kom gerne i rødt - vi medbringer t-shirts til dem som ikke har.

OBS: Inden dette event er der strejkecafe i Herning. Der er særskilt opslag og tilmelding ved DSR.

Arrangører: Flyttekoordinatorerne Hospitalsenheden Vest.

Onsdag den 25 august kl. 08.00- 09.30:

Vi mødes ved Harald Jensens Plads og vinker til morgen-trafikanterne med røde T- shirts og bannere. Tilladelser er søgt.

25. august Horsens
Vi laver sitdownstrejke ved det gamle rådhus kl.15-17. Husk egen stol. 

Onsdag den 25. august 2021 kl. 09.30 – 12.00 - Strejkecafe i Silkeborg. 

Torsdag den 26 august kl. 7.00- 8.00:

Vi mødes i rundkørslen ved Kildebjerg/ Knudhulevej (Ry Erhverhvshus) og vinker til morgentrafikanterne. Kl. 7.40 går vi mod centrum. Tilladelse er søgt.

Torsdag, den 26. august kl. 09.00 – 12.00 Konfliktcafe i Aarhus.

Torsdag den 26. august 2021 kl. 09.30 – 12.00 - Strejkecafe i Silkeborg

27. august Horsens
Strejkecafe i Smedegade kl. 9-12

 

Lørdag den 28. august på Store Torv i Aarhus

Vi mødes på Store Torv på lørdag den 28 august kl 10.00- 12.00. Slaget blev tabt, men vi fortsætter kampen for sygeplejersker, sundhedsvæsenet og samfundets skyld.

Iført røde T-shirt og sorte sørgebind  Tag et sort sørgebind på armen eller en sort langærmet bluse under din røde T- shirt.