Besparelser på AUH: Stemningen er trykket

Massive besparelser på Aarhus Universitet medfører bl.a. fyringer af sundhedspersonale. Jacob Gøtzsche, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på AUH, frygter bl.a. for patienterne og for arbejdsvilkårene for det personale, der bliver tilbage.

Oprettet: 13.05.2019
Marie Adelstorp
Arkivfoto af Jacob Gøtzsche.

De ansatte på Aarhus Universitetshospital holder vejret, for selvom de overordnede spareplaner ikke er meldt ud endnu, får de første en fyreseddel mandag den 13. maj.

For godt en måned siden meldte ledelsen på det nye supersygehus i Skejby ud, at hospitalet skal spare 325 millioner kroner. Torsdag blev beløbet forhøjet med yderligere næsten 700 millioner. Det skete, inden ledelsen overhovedet har nået at udpege, hvor de første mange millioner skulle findes.

13. maj får 43 medarbejdere fra Røngten og Skanning-afdelingen besked på, at de er fyret. De planlagte fyringer får fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer ved Aarhus Universitetshospital, Jacob Gøtzsche, til at ryste på hovedet.

"Stemningen er meget trykket herude. De medarbejdere, der skal afskediges er vellidte og kvalificerede og skal afskediges bare fordi der ikke er økonomi til at have dem ansat," siger han til TV2 Østjylland.

"Jeg frygter for de arbejdsvilkår, som det personale der bliver tilbage, skal arbejde under. Og så frygter jeg for patienterne, der skal have behandling her i fremtiden, for det bliver ikke på Danmarks bedste hospital. Det kan jeg lige så godt sige med det samme," siger Jacob Gøtzsche.

Regionsrådsformand i nødråb

Stat og region må deles om den uforudsete regning på én milliard kroner for udflytning af Aarhus Universitetshospital, mener regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).
"Jeg vil have landspolitikerne til at betale deres del af den ekstraordinært store omkostning, der er forbundet med at flytte ind i og ibrugtage det nye supersygehus. Det er nogle penge, man ikke har afsat fra starten. Det er en klar fejl, at man ikke har prioriteret det," siger han til DR Østjylland.
Læs mere hos dr.dk, 9. maj 2019