COVID-19: Bekymringer rammer bredt

Som henholdsvis sygeplejerske og læge gør parret Anne og Eric Døssing Mønning sig klar til, at COVID-19 for alvor rammer Danmarks sundhedsvæsen. Til Viborg Stifts Folkeblad fortæller sygeplejerske Anne Mønning om de konsekvenser, pandemien allerede har på hendes arbejdsliv på Regionshospitalet i Viborg.

Oprettet: 23.03.2020
Marie Adelstorp
Foto: Morten Pedersen
Anne og Eric Døssing Mønning. Foto fra Viborg Stifts Folkeblad, 22. marts 2020

Anne Døssing Mønning er astma- og allergisygeplejerske på Børn-og Unge Klinik, som er en ambulant enhed på Regionshospitalet i Viborg. Kort og godt står hun og kollegaerne for de kontroller, som de kronisk syge børn og unge skal have fortaget.

"Vi er med andre ord ikke vant til at se de akut syge børn i klinikken på min afdeling, men det kan vi komme til snart, fordi de børn og unge, der kommer til os i klinikken, er i den særligt udsatte gruppe, når det kommer til smitte med corona-virus," siger hun.

Af samme årsag har hun allerede i en lang periode mødt bekymrede forældre i klinikken. 
"Jeg ser flest af de lungesyge børn og unge, så forældrene er selvsagt bekymrede. Det var de faktisk, allerede før vi rigtig fik en fornemmelse af omfanget af smitten, og det er ikke blevet mindre nu. Så lige i øjeblikket er en stor del af vores opgave at skulle vejlede i noget, som vi ikke kender omfanget af endnu," tilføjer Anne Døssing Mønning (...)

Uforudsigelig fremtid
Anne Døssing Mønning og kollegaerne er varslet, hvordan de kan komme i spil i andre funktioner, hvis - eller rettere når - der bliver brug for det.

"Vi er blevet varslet, at vi kan få en situation, hvor vi skal kunne hjælpe til på sengeafsnittet og i akutmodtagelsen. Altså stadig i børn og unge-regi. Men hvis det udvikler sig med en fart, så vi får svært ved at følge med, så kan vi også sluses ud på afdelinger på resten af sygehuset," fortæller hun.

"Det gør jeg selvfølgelig. Uden tvivl. Men vi står på usikker grund her, og det akutte og uforudsigelige i den situation, der potentielt venter, det kan godt gøre mig lidt nervøs," siger Anne Døssing Mønning.