Covid-19: Spørgeskema fører frustrationer med sig

Hospitalsenheden Vest sætter med en ny spørgeundersøgelse sundhedspersonalets hukommelse på overarbejde, hvilket bl.a. møder kritik af sygeplejerske Lone Machmüller fra Regionshospitalet i Herning.

Oprettet: 20.05.2020
Marie Adelstorp
Arkivfoto.

Hospitalsledelsen ønsker at vide, hvorfor mange hospitalsansatte har været ramt af Covid-19. Ledelsen har derfor udarbejdet et spørgeskema, hvor de ansatte blandt andet skal svare på hvor mange patienter, de har tilset, før de selv blev syge.

"Jeg er simpelthen egentlig kun frustreret, for vi vil alle sammen megagerne bidrage til, at vi alle sammen bliver klogere til fremtiden", siger sygeplejerske Lone Machmüller til P4 Midt og Vest. Hun har arbejdet på Covid-afsnittet på regionshospitalet i Herning, og hun er blandt de mere end 200 hospitalsansatte, der har været syge med Covid-19. Men hun har svært ved at forstå spørgeskemaets udformning og detaljegrad.

Lone Machmüller fortæller til radiokanalen:
"Vi blev spurgt om, hvor mange vi har passet, der var eventuelt smittet. Vi blev spurgt til, hvor mange der var smittet, og hvor mange der så senere i forløbet blev testet positive.  Det er nogle spørgsmål, der er utrolig svære at svare på, når man arbejder i et Covid-19-afsnit, og trafikken af patienter har været stor."