DSR gør indsigelse mod Region Midtjyllands Vinterpakke - få hele mediedækningen af sagen her

En række afdelinger med rådighedsvagter er ikke en del af Region Midtjyllands Vinterpakke. Det selvom medarbejderne ofte er i lange rådighedsvagter, de tæller bare ikke i Regionens regnskab.

Oprettet: 19.01.2022
Per Colstrup Vinkel

Sygeplejerske Lene Hvalsøe, Hjerte fra Hjerte, Lunge og Karkirugisk afdeling på AUH føler sig svigtet. I weekenden var hun på job 16 timer i en rådighedsvagt. En vagttype der kræver, at hun er tilstede på hospitalet. Timerne tæller dog ikke med i regnskabet for at blive en del af Region Midtjyllands Vinterpakke og få 10.000 kroner. Det undrer Lene Hvalsøe sig stærkt over.

- Jeg sover med tøjet på og en hjertetelefon ved hånden. Jeg skal være fremme i løbet af få minutter, hvis den ringer. Det er i min verden at være i aktiv tjeneste, siger hun i et interview med P4 Østjylland.

Du kan høre hele interviewet med Lene Hvalsøe her. (1:03:46 inde i udsendelsen)

DSR undrer sig over Region Midtjylland og gør indsigelse

Formand for DSR, Kreds Midtjylland, Anja Laursen deler Lene Hvalsøes frustration. Hun undrer sig over, hvorfor Region Midtjylland har valgt ikke at lade rådighedsvagter tælle med i forhold til fastholdelsesbonus.

- Vi har gjort indsigelse og gjort Region Midtjylland opmærksom på, hvordan vi mener de har overset de her grupper af sygeplejersker og radiografer, der dækker rådighedsvagter. Vinterpakken rammer ikke en række afdelinger, hvor sygeplejersker og radiografer leverer mange timer i rådighedsvagter og oplever et presset arbejdsmiljø. Medarbejdere der, med rette, føler de fortjener at være en del af Vinterpakken. Man burde have været mere målrettet hos Region Midtjylland, så man i højere grad rammer de medarbejdergrupper, hvor der er behov for fastholdelse og rekruttering, fortæller Anja Laursen.

Hør hele interviewet med Anja Laursen her. (1:11:00 inde i udsendelsen)

Svar fra Region Midtjylland

Region Midtjylland blev naturligvis spurgt til, hvordan de ser på situationen. Hør hvad Regionsdirektør Pernille Blach Hansen siger her. (1:39:30 inde i udsendelsen).