Endnu et overfald på psykiatrisk hospital

Sygeplejerskernes tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentant er i kontakt med de berørte sygeplejersker, der over de seneste par uger har været udsat for overfald på psykiatrisk hospital i Risskov.

Oprettet: 07.03.2017
Marie Adelstorp

På under to uger har sygeplejersker i to tilfælde været udsat for eller måtte gribe ind over for overfald på personale ansat på to afdelinger på det psykiatriske hospital i Risskov. Senest søndag aften hvor en kvindelig patient tog kvælertag på en sygeplejerske. Overfaldene sker i kølvandet på et langstrakt forløb, hvor de ansatte bl.a. har ytret bekymring for deres arbejdsmiljø i et åbent brev til de ansvarlige politikere. Ledelsen har efter dialog med FTR og personalet iværksat en handlingsplan, hvor hospitalet har ansat 12 nye medarbejdere, så bemandingen på de enkelte afsnit stiger i aftentimerne fra tre til fire.

Er handlingsplanen nok?
De nye ansigter har egentlig givet håb hos personalet, men nu sidder de med en splittet følelse, fortæller sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant, Henrik Ørskov Larsen, til BT:

”Lige nu sidder folk med en følelse af 'åhh nej, ikke nu igen'. Når vi endnu en gang oplever et overfald, så tænker man naturligvis: ’Er den her handlingsplan nok?’ Men en god måneds tid er for kort tid til at evaluere den ud fra. For at kunne se, om handlingsplanen har hjulpet, så er du nødt til at se tingene over en længere periode,” siger Henrik Ørskov Larsen.

Følger situationen nøje
DSR, Kreds Midtjylland har fulgt og støttet medarbejderne gennem længere tid, og kredsen er tilfreds med, at Arbejdstilsynet nu fortæller, at de vil besøge hospitalet.

”Vi finder det både relevant og helt på sin plads, at Arbejdstilsynet nu går ind i de konkrete sager med henblik på at undersøge bemandingssituationen. Det er afgørende for os, at handleplaner om tilstedeværelse af tilstrækkeligt kompetent personale efterleves, og derfor følger vi naturligvis situationen nøje for at sikre os, at både patienter og personale kan være og arbejde i et sikkert og sundt opholds- og arbejdsmiljø,” siger kredsnæstformand Gert Petersen.