Flere på fuld tid i Horsens

Særlige introduktionsforløb for nyuddannede er ét af de tiltag, der har sikret flere fuldtidsansatte på Medicinsk Sengeafsnit 1 på Regionhospitalet i Horsens, som TV Avisen har gæstet.

Oprettet: 04.10.2019
Marie Adelstorp
TV Avisen
Sygeplejerske Vivian Vatnsdal Skorá.

Regeringen har som erklæret mål at skaffe 1.000 flere sygeplejersker. Men at uddanne flere sygeplejersker hjælper ikke på den korte bane, og derfor er det nødvendigt at tænke i alternativer. Det har man gjort på Regionshospitalet i Horsens.

"Vi løb stærkt, og folk var syge konstant", fortæller fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne, Jeanet Larsen, til TVAvisen. Hun forklarer videre, at flere af egen vilje valgte at gå på deltid for at få privatliv og arbejdsliv til at hænge sammen. Det fortravlede arbejdsmiljø betød, at hospitalet valgte at indføre en række tiltag, der skulle sikre sygepplejerskerne bedre arbejdsvilkår. Eksempelvis har man ansat en farmakonom til at dosere medicin. På Medicinsk Sengeafsnit 1 i Horsens valgte man derudover at tilbyde nyuddannede sygeplejersker et særligt introduktionsforløb, som har vist gode resultater. En af de sygeplejersker, som har været gennem forløbet, er Vivian Vatnsdal Skorá. Hun fortæller bl.a., at introduktionsforløbet betød, at hun fornemmede et sikkerhedsnet under sig, da hun altid havde mulighed for at få svar fra kolleger. 

Tiltagene har betydet lavere fravær og større arbejdsglæde. Samtidig arbejder 71% af sygeplejerskerne nu på fuld tid på afdelingen, hvorimod tallet er 37,5 procent i gennemsnit på det øvrige hospital.