Hun rådgiver om seksuel sundhed

Sygeplejestuderende Karoline Kjær Fjorvdvald van Ingen er frivillig i Kondomeriet i Holstebro. Hør interview i TVMidtVest og læs mere om flere sygeplejerskers og sundhedsplejerskers indsats for seksuel sundhed.

Oprettet: 10.02.2020
Ditte Scharnberg

Sygeplejerskestuderende Karoline Kjær Fjordvald van Ingen arbejder som frivillig i Kondomeriet i Holstebro og rådgiver her unge om seksuel sundhed. Hun siger om sig selv, at hun er 'extra-large', men netop glad for sin krop og opfordrer unge til at glemme glansbillederne på de sociale medier og acceptere sig selv, som de er.

Sundhedsplejerske Lone Kjær Hein, Holstebro Kommune, der daglig arbejder med seksuel sundhed og også er frivillig i Kondomeriet, opfordrer forældre til at "gå lidt mindre op i, at de skal tabe sig i januar måned, så ville mange børn også have det bedre med sig selv og deres krop." Hun fremhæver, at også indsatsen i skolerne og påvirkningen fra medierne har betydning for de unge. Samtidig skal sundhedsplejersker selvfølgelig følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til fx at rådgive om overvægt.

"Frem for alt gælder det om at tale med børnene og de unge om, hvordan de har det med deres krop, og så tale sundhed med dem ud fra det," fremhæver Lone Kjær Hein.

Se interview med Karoline Kjær Fjordvalg van Ingen og sundhedsplejerske Lone Kjær Hein  i TVMidtvest, nyhedsudsendelse 4. februar 2020

En uges særlig indsat på Hamme Neurocenter
Sygeplejerske Rikke Bælum, Hammel Neurocenter har sammen med kolleger sat fokus blandt centrets 600 ansatte på betydningen af at tale med patienterne om seksuel sundhed.

Læs om syge- og sundhedsplejerskers arbejde med seksuel sundhed på dr.dk 9.2. 2020