Instagram bringer dig helt tæt på årets kongres med midtjyske øjne

17-20 maj afvikler Dansk Sygeplejeråd kongres i Aarhus. Der er flere forskellige muligheder for at følge med i debat, oplæg og afstemninger uden at være fysisk i salen i Aarhus. Kredsbestyrelsen i Kreds Midtjylland laver hver dag dagbog på kredsens instagram.

Oprettet: 12.05.2022
Per Colstrup Vinkel
6 af de sygeplejersker, der overtager kredsens instagram. Fra venstre: Emily Merrick, Benjamin Lysander, Sanne Nyquist

Sygeplejerske – for livet.

Det er overskriften for den ordinære kongres i Dansk Sygeplejeråd, der afvikles 17.20 maj på Hotel Radisson Blu Scandinavia i det centrale Aarhus.

Som medlem i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland er du repræsenteret af medlemmerne af kredsbestyrelsen. De 34 medlemmer har alle stemmeret, når der skal stemmes om de mange kongresforslag.

Men hvad foregår der på sådan en kongres, der varer fire dage? Meget mere end det, du kan se via streamet fra salen.


Derfor har 8 medlemmer af kredsbestyrelsen valgt at overtage kredsens profil på instagram. Her vil de hver dag opdatere på alt det, du ikke lige ser på skærmen derhjemme. Forhandlingerne foran kaffemaskinen, snakken ved de midtjyske borde og hvordan man holder sig vågen, når debatterne kører på tiende time.

Så hvis du ikke allerede følger kredsen på instagram, så klik dig videre her for at gøre det nu.

Du kan også blive opdateret på DSR, Kreds Midtjyllands temaside for den ordinære kongres.

Eller følge på DSR, Kreds Midtjylland på facebook. Her vil vi også opdatere under den ordinære kongres.  

 

Baggrund for kongres 2022

På Dansk Sygeplejeråds kongres i 2018 blev det besluttet, at der holdes ordinær kongres hvert fjerde år. I perioden mellem de ordinære kongresser holdes særlige kongresser samt eventuelt ekstraordinære kongresser, som det fx skete adskillige gange i forbindelse med konflikten i 2021

Deltagerne i Dansk Sygeplejeråds kongresser: landsformand Grete Christensen og de to centrale næstformænd Anni Pilgaard og Dorte Boe Danbjørg. Dertil kommer alle bestyrelsesmedlemmer fra Kreds Hovedstaden, Kreds Sjælland, Kreds Nordjylland, Kreds Midtjylland samt Kreds Syddanmark.

Endelig er der også repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråds Lederforening samt fra Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS).

Løn, faglighed, fællesskab og profession

Det meste af kongressens tid består af at debattere indkomne kongresforslag, der typisk er stillet af kredsbestyrelser, Lederforeningen, SLS eller af enkeltpersoner.

Kongresforslagene er inddelt efter kongressens fire temaer:

  • Bedre løn til sygeplejersker
  • Sygeplejefaglige ambitioner for sundhedsvæsenet
  • Et større, stærkere og mere handlekraftigt fællesskab
  • Styrket faglighed og profession

Du kan se alle kongresforslagene her.

Og du kan læse mere om kongresen og se programmet her:

Kongressen er åben for alle medlemmer, og hvis du ikke har meldt dig til, men alligevel har lyst til at snuse til, hvad der skal debatteres, kan du følge med on-line.

Det sker her, hvor du skal tilmelde dig streamingsmuligheden.