- Jeg har grædt mange gange – det er vi mange der har.

Ny podcastserie "Når arbejdsdagen får Corona" sætter fokus på trivsel og arbejdsmiljø i coronakrisen. I første afsnit møder vi sygeplejerske på AUH, Katrine Tjustrup.

Oprettet: 30.03.2021
Sygeplejerske Katrine Tjustrup fra AUH har været hårdt presset på arbejdet under Corona.

- Det er hårdt at være fleksibel, at tage ekstra vagter. Det er også hårdt derhjemme, det hænger faktisk slet ikke sammen.

- At se en mand opleve konens begravelse via facetime gør ondt. At man ikke kan give ham en krammer og vise omsorg gør bare ondt værre.

- Jeg har grædt mange gange, det er vi mange der her. Meget af det i afmagt over, hvor voldsomme ting vi oplevede på arbejdet.

Det har været en hård tid for sygeplejerske Katrine Tjustrup at være på AUH som en del af Coronaberedskabet. Det sætter hun ord på i første afsnit af en ny podcastserie med fokus på trivsel og arbejdsmiljø i coronakrisen. Podcastserien "Når arbejdsdagen får Corona" er udarbejdet af fagforeningerne i Region Midtjylland og Aarhus Kommune.

Podcastserie med fokus på trivsel og arbejdsmiljø

I foreløbig 7 afsnit tager podcastserien lytterne med ind bag afspærringer og plexiglas i en hverdag, som corona med ét har ændret. Vært Cecilie Winding ser sammen med programmets gæst nærmere på, hvordan corona har påvirket arbejdsglæden, fysiske rammer, samarbejdet og tillid det seneste år rundt om på arbejdspladserne. Hvad sker når sundhedsfaglige retningslinjer stiller nye krav til den omsorg, borgerne har brug for? Eller når smitten kommer inden for arbejdspladsens mure?

Podcastserien gør os klogere på de mange situationer, medarbejdere på forskellige arbejdspladser har oplevet med coronaens indtog i samfundet. Hvad det betyder, når skiftende vagtplaner, syge kolleger og usikkerhed om at gøre det godt nok bliver en del af arbejdsdagen.

Serie på syv afsnit

Podcastserien udgiver hver torsdag et nyt afsnit. Første afsnit ligger allerede tilgængeligt: 

Episode 1: Sygeplejerske i frontlinjen (Dansk Sygeplejeråd, Midtjylland)

Episode 2: Coronakrise i børnehøjde (Bupl Århus)

Episode 3: Bussens usynlige frontpersonale (3F Aarhus Rymarken)

Episode 4: Corona forandrer samarbejdet (HK Kommunal Østjylland)

Episode 5: Når hjemmekontoret krakelerer (Dansk Socialrådgiverforening)

Episode 6: Smittefrygt på jobbet (FOA Århus)

Episode 7: Erhvervspsykolog gør status

Find alle afsnittene på Spotify, Apple podcast, Google podcast, Soundcloud eller din foretrukne podcastapp.