Konfliktvarsel på det private område afsendt: Læs her, hvad det betyder for dig som privatansat sygeplejerske

Kontakt DSR Kreds Midtjylland, se info i denne nyhed, hvis I på jeres arbejdsplads ønsker et informationsmøde i forlængelse af dagens konfliktvarsel i forbindelse med OK23. I mellemtiden besøg DSR´s OK23-side. Her kan du finde en række svar på de typiske spørgsmål der opstår, når et konfliktvarsel afsendes.

Oprettet: 17.02.2023
Per Colstrup Vinkel

Dansk Sygeplejeråd har sammen med de øvrige organisationer, som nu forhandler om nye overenskomster, varslet strejke og blokade. Varslet omfatter virksomheder, der er medlem af en arbejdsgiverforening.  Strejken og blokaden vil træde i kraft, hvis forhandlingerne om nye overenskomster bryder sammen eller hvis et flertal blandt alle organisationerne stemmer nej til overenskomstresultatet (forligsmandens mæglingsforslag). Den varslede blokade betyder, at medlemmer af Dansk Sygeplejeråd ikke må tage ansættelse i de omfattede virksomheder, så længe konflikten består.

Du kan få svar på en række spørgsmål der naturligt dukker op i forbindelse med udsigten til en eventuel konflikt på DSR´s OK23 side. 

Kender du en privatanstat sygeplejerske, der ikke er medlem af Dansk Sygeplejeråd? Så læs om, hvorfor de skal være medlem for at være beskyttet i tilfælde af storkonflikt. Du kan også læse arbejdsgivernes  krav. Læs mere her

 

Særligt for dig som privatansat sygeplejerske i Midtjylland

Måske har du kollegaer, som er medlem af Dansk Sygeplejeråd, men som ikke har fået registreret sig på den rigtige arbejdsplads.

Tag gerne en snak sammen om dette, så vi sammen kan sikre os, at alle får de rette oplysninger og invitationer.

Du er velkommen til at dele denne information og følgende link med dine kollegaer, hvor der kan læses yderligere om indmeldelse. Nyt fra OK23 Privat | Løn og arbejdsvilkår, DSR

Ønsker du og kollegerne, at vi arrangerer et lokalt møde på jeres arbejdsplads, så kontakt faglig konsulent Anne Thomsen på ath@dsr.dk eller tlf. 4695 4623.

På et sådant møde vil der være deltagelse af Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjyllands politiske ledelse og en faglig konsulent.

Det forudsætter en accept fra din/jeres arbejdsgiver at afholde et møde på arbejdspladsen. Er dette ikke muligt, så finder vi et andet sted.

Sammenhold og høj organisering er det bærende fundament i Den Danske Model og i Dansk Sygeplejeråd.

Skulle der komme en konflikt på området, er medlemskab også forudsætningen for at være støttet af DSR.

Har du en kollega der ikke er medlem, så hjælp vedkommende og fortæl, at det er muligt at melde sig ind senest den 1. marts.