Mangel på udstyr skaber utryghed blandt personale på AUH

Sådan lyder det fra Jacob Gøtzsche, der er fællestillidsmand for sygeplejerskerne på Aarhus Universitetshospital. Meldingen kommer, efter at hospitalet i Skejby har været nødt til at aflyse næsten alle deres ikke-akutte operationer i en uge, fordi Sterilcentralen ikke kan nå at sterilisere udstyret hurtigt nok.

Oprettet: 03.12.2018
Marie Adelstorp
Arkivfoto af Jacob Gøtzsche.

"Det skaber en utryg stemning blandt personalet, om der nu også kommer det udstyr, man har bestilt til de her mange patienter. Det leveres jo kun ét sted fra, og det er fra Sterilcentralen," forklarer Jacob Gøtzsche til TV2. Han fortæller videre, at nogle af sygeplejerskerne tidligere varetog opgaven med at vaske og sterilisere udstyr, men at det ikke har været tilfældet, siden Sterilcentralen tog over. Derfor er personalet også bekymrede for, om de stadig kan finde ud af det.

"Det kan godt lyde som om, det er lidt husmorvaskeri derhjemme, men det er langt fra sådan, sagen er. Det her er meget svært udstyr at skille ad og samle, og det er udstyr til mange tusinde kroner, siger tillidsmanden og fortsætter:

"Det kræver en vis form for kompetence og ekspertise både at kunne skille det ad men ikke også mindst at samle det igen. Derfor presser det dem, om de nu også har de kompetencer og kvalifikationerne til at varetage den opgave i Sterilcentralen."