Med forbeholden lettelse er corona-afsnit lagt i dvale

Det såkaldte corona-afsnit på Regionshospitalet Viborg er lagt i dvale. Men hvordan har det været at arbejde på et spritnyt afsnit, hvor ingen har prøvet noget lignende før, og reglerne konstant ændrer sig?

Oprettet: 19.05.2020
Marie Adelstorp
DSR emblem.
Arkivfoto.

"Vi kan meget hurtigt låse op igen, for afsnittet er vitterligt lagt i dvale. Vi tør heller ikke helt slappe af endnu, for det er lang tid siden, vi har haft den samme plan fra mandag til fredag i en uge," fortæller afdelingssygeplejerske på Medicinsk Afdeling 2 i Viborg, Linna Skovgaard.

Sammen med cirka 80 kollegaer fra hospitalet har hun været en del af isolationsafsnittet, ofte kaldet corona-afsnittet. Og det har været en helt særlig oplevelse, fortæller hun til Viborg Stifts Folkeblad. (...)

Velfungerende tværfagligt samarbejde
Med en spritny Covid-afdeling bestående af personale fra alle hospitalets hjørner kunne man have frygtet samarbejdsvanskeligheder, men det har ikke været tilfældet. Samtidig vurderer bl.a. Linna Skovgaard, at sundhedspersonalet har ydet behandling af høj kvalitet.

"Det er enormt tilfredsstillende, at det er lykkedes os at tilbyde patienterne en pleje og behandling, som er på højde med det niveau, vi vanligt giver. Og det endda selvom, vi ikke anede noget om sygdommen inden. Det giver os grund til at have armene over hovedet nu, fordi vi føler, vi er ovre første bølge," siger Linna Skovgaard.

  •  Artikel bragt i Viborg Stifts Folkeblad, 1. sektion, side 10, 16. maj 2020