"Nu taler jeg" - foredrag om forskelsbehandling ved Rikke Viemose

Bliver mandlige musikere spillet mest i radioen, fordi de synger bedre end kvinderne? Tjener mænd mest, fordi de er dygtigst? Bliver der lyttet mest, når mænd taler, fordi de siger mere interessante ting? Eller er det simpelthen bare, fordi de er mænd? Kom til foredrag om forskelsbehandling 15.maj 2023 16.30-18.00.

Oprettet: 31.01.2023
Per Colstrup Vinkel

Journalist og forfatter Rikke Viemose stiller spørgsmålene i sin succesfulde bog om ligestilling. Hun kommer selv med sit bud på svarene. 

Svar hun ikke er i tvivl. (nej, nej, nej og ja), men hun kender mange mænd, der er. Siden hun udgav sin første bog om ligestilling, har hun haft travlt som deltager i den offentlige ligestillingsdebat, og i kølvandet på sådan en rolle følger en myriade af modargumenter fra primært mænd. For der er rigtig mange, der med en selvfølgelighed går ind for ligestilling, men som alligevel stiller sig tvivlende over for, om vi ikke allerede er i mål. Faktisk mener 97 procent af de danske mænd, ifølge en undersøgelse fra Boston Consulting Group, at vi ikke forskelsbehandler mænd og kvinder i Danmark, fortæller Rikke Viemose.

DSR Kreds Midtjylland arrangerer det virtuelle foredrag med Rikke Viemose, et foredrag hvor alle medlemmer i hele DSR er inviteret. Det foregår via TEAMS 15.5.2023 16.30-18.00. Tilmelding her. 

På det virtuelle medlemsarrangement tager Rikke Viemose udgangspunkt i sit eget liv og sin anmelderroste bog, ”Nu taler jeg”, om forskelsbehandling af kvinder og mænd.
”Nu taler jeg” handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra?
Oplægget bygger på Rikke Viemoses egne erfaringer gennem fem årtier og tager os med i alle de sammenhænge, hvor den subtile sexisme – hverdagssexismen som gennemsyrer vores kultur og dens blik på kvinder – trives: I skolen, på arbejdspladsen, i de offentlige rum, men også i familien, i ægteskabet og blandt venner.

Og hvor oprør og modstand mod forskelsbehandling, nedvurdering og snærende kønsroller for den generation af kvinder, som Rikke Viemose selv tilhører, har været vanskeligt, ja næsten umuligt.

 

Om oplægsholderen

Rikke Viemose er uddannet journalist og BA i litteraturvidenskab og moderne kulturhistorie. Hun er forfatter til debatbøgerne “Nu taler jeg” og “Håndbog for privilegieblinde mænd” fra 2022. I 2013-2020 ejede og drev hun boghandlen Thiemers Magasin i København. I dag skriver hun blandt andet klummer for Jyllands-Posten og for Altinget.dk

Læse mere om Rikke Viemose her

Praktiske oplysninger:

Mandag, den 15. maj 2023 kl. 17.00 - 18.30 via TEAMS.

Arrangementet er virtuelt, og foregår i Microsoft Teams. Det er vigtigt, at du noterer den mail i din tilmelding, du gerne vil have linket sendt til. Linket sendes ud på arrangementsdagen af Kreds Midtjylland. Tjek evt. din SPAM mail, hvis ikke du har modtaget linket senest en time før afholdelse.

Deadline for tilmelding den 14. maj 2023.Tilmelding ved at klikke her. 

Målgruppe:

Alle aktive medlemmer, SLS-studerende og seniorer i Kreds Sjælland, Kreds Hovedstaden, Kreds Syddanmark, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland samt Lederforeningen.