Ny gruppe skal støtte kampen for ligeløn - vi har brug for dig

Kampen for ligeløn fortsætter i 2022 – og vi har brug for dit engagement. DSR inviterer engagerede medlemmer med til at udvikle og opstarte en medlemsdrevet ligelønsgruppe, der skal hjælpe med at holde presset på politikere og arbejdsgivere.

Oprettet: 15.03.2022
Per Colstrup Vinkel

Vær med til at oprette en medlemsdrevet ligelønsgruppe i DSR

Dansk Sygeplejeråd arbejder på mange niveauer for at holde presset på politikerne på Christiansborg og minde danskerne om vigtigheden af den fortsatte kamp for ligeløn til kvindedominerede fag. Skal vi lykkes, har vi brug for, at endnu flere engagerer sig i arbejdet.  

Derfor vil vi nu opstarte landsdækkende ligelønsgruppe for og af engagerede medlemmer og tillidsvalgte, der ønsker at bidrage aktivt i arbejdet med kampen for ligeløn. For jo flere, der tager del i arbejdet – jo større opmærksomhed kan vi skabe – og jo stærkere står sygeplejerskerne samlet i mødet med politikerne.

DSR’s ligelønsgruppe har frihed til selv at udvikle, fastlægge og gennemføre de aktiviteter, deltagerne ønsker. Hovedbestyrelsen har vedtaget nogle helt overordnede rammer for ligelønsgruppen. Dem kan du se i faktaboksen her på siden.

Men inden vi etablerer gruppen, skal vi have skabt de bedste rammer for den. Derfor vil vi invitere interesserede medlemmer med ind i arbejdet med at konkretisere, hvordan vi etablerer gruppen og bygger den op. Tanken er, at udviklingsarbejdet med gruppen foregår i marts og april. Når rammerne er endelig lagt fast af DSR’s hovedbestyrelse, går opstarten af ligelønsgruppen for alvor i gang i maj og juni.

Sådan deltager du i udviklingen af ligelønsgruppen

Har du lyst til at være med, skal du skrive direkte til DSR’s næstformand Dorthe Boe Danbjørg på dbd@dsr.dk med dit navn, medlemsnummer og kontaktoplysninger. Så kommer du med.

Vi holder vi første udviklingsmøde virtuelt:

Onsdag den 23. marts kl. 19-21. 

Her vil vi fortælle om tankerne bag og sammen diskutere, hvordan vi bedst muligt får gruppen op at stå.  Du får linket til mødet, når du tilmelder dig.

Du tilmelder dig også bare, selvom du ikke kan deltage i det første møde. Så kommer du bare med senere.

Du kan læse mere om rammerne for den kommende ligelønsgruppe her:

Vil du være med til at oprette en medlemsdrevet ligelønsgruppe i DSR? | Politik og nyheder, DSR