Nyuddannet valgte at gå psykiatriens vej

27årige Annesofie Elmose Petersen fortæller i DSR midt bl.a. om, hvorfor hun valgte den psykiatriske sygepleje til, da hun blev færdiguddannet.

Oprettet: 05.04.2017
Marie Adelstorp
Foto: Jonna Fuglsang Keldsen
Sygeplejerske Annesofie Elmose Petersen

Annesofie blev uddannet fra Sygeplejeskolen i Silkeborg, januar 2016 og gik målrettet efter et job i psykiatrien. Efter et vikariat på Akut Sengeafsnit, Q3, Risskov er hun nu fastansat.

”Som ny i faget har jeg selvfølgelig et særligt behov for sparring,” siger Annesofie. ”Men det fascinerende ved psykiatrien er, at der ikke findes een retningslinie, der udstikker, at sådan og sådan skal du gøre. Alle sygeplejefaglige vurderinger i forhold til patienterne er åbne for forskellige synspunkter ud fra forskellige tilgange. Det fælles er, at alt hviler og skal hvile på et fagligt grundlag. Det, synes jeg, er vildt spændende at være i.”

Annesofie understreger, at da hun startede på uddannelsen, havde hun ingen anelse om, hvor hun ville lande.
”Men da vi kom til de humanistiske fag som kultur, psykologi mm med fokus på det relationelle – dét fangede min interesse. Jeg mærkede, at for mig ville det give mening at arbejde i det felt, for her tager man udgangspunkt i HELE patienten.”