Omklædningsrum en mangelvare på Aarhus Universitetshospital

Nybyggeriet i Skejby rummer ikke nok omklædningsrum, hvilket koster sygeplejerskerne lange gåture. FTR-suppleant Vibeke Bak fortæller til Århus Stiftstidende, at det har betydning for den overordnede trivsel, hvis der er langt mellem afdeling og omklædningsrum.

Oprettet: 05.03.2019
Marie Adelstorp

I den oprindelige planlægning af nybyggeriet i Skejby var der tilstrækkeligt med omklædningsrum til de ansatte i den nye del af bygningskomplekset, der har samme areal som Skagen. Men flere omklædningsrum måtte vige pladsen, da der opstod behov for decentrale lagre til supersygehusets sterilcentral.

"Der kan være gode forklaringer på, at omklædningsrummene i den nybyggede del af hospitalet blev droppet. Men beslutningen gør absolut ikke noget godt for den overordnede trivsel hos sygeplejerskerne, der kommer til at gå mange ekstra meter mellem omklædning og afdelinger. Og trivsel er vigtig for at have et velfungerende hospital," siger Vibeke Bak, fællestillidsrepræsentantsuppleant for sygeplejersker og radiografer på Aarhus Universitetshospital.