Opsigelsen af FEA-aftalen gav både mediefokus og åbning fra Region Midtjylland

Fredag opsagde Kreds Midtjylland fleksibilitetsaftalen (FEA) med Region Midtjylland. Et træk der skal presse arbejdsgiver, hvilket allerede har givet opmærksomhed.

Oprettet: 01.11.2021
Per Colstrup Vinkel

Fredag opsagde Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland fleksibilitetsaftalen med Region Midtjylland. Det kan du læse mere om her. 

Det betyder, at der fra 1.februar 2022 ikke længere vil være de såkaldte FEA-vagter i Region Midtjylland. 

En vagttype der ofte anvendes, når ventelister skal afvikles eller pukler høvles af. Derfor fik opsigelsen medieopmærksomhed, da det netop var FEA-aftalen der var udset til at skulle anvendes, når pukler efter blandt andet Corona skulle indhentes. Vi har samlet et overblik over medieomtalerne herunder. 

Sundhedsmonitor:

Sygeplejersker opsiger aftale om frivilligt ekstraarbejde med Region Midtjylland 

DR.DK og DR Østjylland: 

Hospital stopper med at tilbyde sygeplejerskevagter til læger . Her udtaler danske patienter, at de er bekymrede for opsigelsen. Samtidig melder Anders Kühnau, at der kan ses på lokale løntiltag, men at pengekassen ikke er uendelig

P4 Midt/Vest:

Direkte interview om opsigelsen med kredsformand Anja Laursen. Lyt hele interviewet her. Klip fra interviewet blev brugt i de regionale nyheder både lørdag og søndag.

Senere samme dag medvirkede vicedirektør i Region Midtjylland med ansvar for løn og personale, Jørgen Mørup. Her fortalte han, at regionen var klar på en dialog om en ny aftale.