Parat til nye sygeplejefaglige opgaver

Til daglig arbejder sygeplejerske Mette Frehr fra Herning på et kirurgisk sengeafsnit på Aarhus Universitetshospital. Men nu har hun også meldt sig klar til at arbejde med corona-patienter.

Oprettet: 24.03.2020
Marie Adelstorp
Foto af Henrik Ole Jensen fra Herning Folkeblad.
Sygeplejerske Mette Frehr.

Region Midtjylland har oplevet en enorm interesse fra midtjyske borgere for at tilmelde sig en særlig 'assistance-bank', som skal sikre personaleressourcer, når COVID-19 for alvor rammer Danmark. Men også hospitalsansatte bliver spurgt, om de vil hjælpe til på nyoprettede corona-afdelinger, så ressourcerne kan slå til. Den 26-årige sygeplejerske Mette Frehr, som til daglig arbejder på et kirurgisk sengeafsnit på Aarhus Universitetshospital, har takket ja.

"Vi blev spurgt, om vi ville hjælpe på COVID-19-afdelingerne på AUH, og jeg meldte egentlig ud med det samme, at jeg gerne ville hjælpe," fortæller hun til Herning Folkeblad.

Uvished fylder - men ikke utryghed
Hun ved endnu ikke, hvad der helt præcist venter hende. Om det bliver på et sengeafsnit, eller hvilken funktion hun skal have. Eller hvornår det bliver.
"Jeg tænker ikke så meget over det. Det hele er så uvist. Jeg tænker egentlig bare på, at jeg skal hjælpe så meget som muligt," siger Mette Frehr (...)

Også på Aarhus Universitetshospital falder snakken naturligt ofte på den meget omtalte virus.
"Der bliver snakket om corona hele tiden, og hverdagen bliver jo planlagt i forhold til det. Men jeg føler mig ikke bange eller utryg," understreger Mette Frehr.