Redningskuffert til Nicolai Wammen

Fællestillidsrepræsentanter fra Aarhus Universitetshospital mødte finansminister Nicolai Wammen og overrakte ham medarbejderes beskrivelser af vilkårene på hospitalet og deres forslag til forbedringer.

Oprettet: 05.09.2019
Tekst: Ditte Scharnberg. Fotos: Nils Meilvang

Susanne Irene Diener, fællestillidsrepræsentant-suppleant for sygeplejersker og radiografer på Aarhus Universitetshospital (AUH), mødte sammen med fællestillidsrepræsentanter for Yngre Læger og Danske Fysioterapeuter finansminister Nicolai Wammen (S) på Christiansborg den 4. september 2019.

Med sig havde de den redningskuffert, hvori kolleger havde lagt beskrivelser af deres vilkår på afdelingerne - og forslag til forbedringer. De medbragte også de foreløbig 8.000 underskrifter mod besparelser på hospitalet, som medarbejdernes eventgruppe har indsamlet.

_8503546

FTR-suppleant Susanne Irene Diener (tv), Anders Kühnau (S) og Nicolai Wammen (S)

“Vi blev taget rigtig godt imod og havde en god samtale omkring den nye økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner,” fortæller Susanne Irene Diener. Sammen med Nicolai Wammen deltog også den midtjyske regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i mødet.

“Vi understregede, at de 100 millioner kroner øremærket AUH i økonomiaftalen ikke redder hele AUH's situation, men de er begyndelsen på, at vi kan få næsen oven vande, så vi forhåbentlig i 2020 bedre kan høste synergien af at være flyttet sammen i Skejby. Både Nicolai Wammen og Anders Kühnau gav udtryk for, at de godt er klar over, at der også i de kommende økonomiforhandlinger om finanslov skal stilles skarpt på velfærd og sundhedsvæsen.”

Susanne Irene Diener fortæller desuden, at repræsentanter fra AUH blev inviteret til et kommende møde hos finansministeren i foråret 2020.

_8503579