Sæt fokus på hele arbejdsmiljøet

Kredsnæstformand Gert Petersen peger i interview på TV2 Østjylland på, at der bør ses på hele arbejdsmiljøet på hospitalerne, når sygeplejerskestillinger fremover vil blive opslået på fuld tid.

Oprettet: 11.02.2020
Ditte Scharnberg

Et flertal i det midtjyske Regionsråd vil iværksætte, at kommende sygeplejerskestillinger på regionens hospitaler fremover udelukkende opslås som fuldtidsstillinger. Der er mangel på sundhedspersonale, og derfor er en vej at gå at slå stillingerne op på fuld tid, mener formand for Hospitalsudvalget Henrik Gottlieb Hansen (S).

"Vi peger på, at det er rigtig vigtigt at kigge på arbejdsmiljøet generelt i hospitalsvæsenet," siger kredsnæstformand Gert Petersen. "Der er alt for travlt i dag, og mange sygeplejersker beskytter deres fritidsliv ved at gå ned i tid, simpelthen fordi det er for hårdt at arbejde fuld tid."

Gert Petersen fremhæver desuden, at lønnen og skiftende arbejdstider skaber yderligere udfordringer. Og han peger pånødvendigheden af meget mere selvbestemmelse i forhold til, hvornår man skal på arbejde, i arbejdstidsplanlægningen. "Det kræver dialog mellem sygeplejersker og deres ledere, men det kræver først og fremmest politisk forståelse for, at arbejdsmiljøet derude er så presset, som det er."

Hør interview med kredsnæstformand Gert Petersen og se indslag om fuldtidsstillinger i Region Midtjylland i TV2 Nyhederne 9. februar 2020