Seneste nyt: Debat om, hvem ligeløn er en kamp for?

Sygeplejerskerne i Kreds Midtylland markerer sig stærkt i både OK21 og ligelønsdebatten. På denne side kan du få overblikket over kollegaernes medvirken i tv, radio og aviser. Siden opdateres løbende.

Oprettet: 26.05.2021
Vibeke Bak, FTR og sygeplejerske på AUH, medvirker i TV-Avisen 19.5.2021.
Foto: DR

 

25.5.2021

Dagbladet Holstebro/Struer

I et debatindlæg skriver sygeplejerske og AMR Mette Marie Thomsen om, hvordan hun som sygeplejerske er bekymret, når hun mærker lysten blandt kollegaer til at forlade faget. Samtidig med, at der om få år vil mange op mod 6000 sygeplejersker på landsplan. 

25.5.2021

Lemvig Folkeblad 

Under overskriften "Kvalitet skabes under gode arbejdsforhold, og kvalitet koster penge" skriver sygeplejerske Joan Bohl Damgaard fra Holstebro i et debatindlæg i Lemvig Folkeblad om, hvordan hun som helt "almindelig sygeplejerske" føler sig kørt ud på et sidespor, når det kommer forhandlingen om den løn, der i fremtiden skal gives til sygeplejerskerne. 

24.5.2021

Dagbladet Holstebro/Struer

I et læserbrev skriver hjemmesygeplejerske og fællestillidsrepræsentant Karina Theilgaard om et år, der har vendt op og ned på arbejds- og privatliv. Det har budt på svære udfordringer, men også en stolthed over at kunne klare de nye opgaver og problemstillinger.  

24.5.2021

Viborg Stifts Folkeblad og Midtjyllands Avis

I et debatindlæg stillet 3F spørgsmålstegn ved, om det ikke nærmere er deres medlemmer der skal have hævet lønnen. Uden dem var sygeplejerskernes job ikke muligt at udføre. Det svarer kredsnæstformænd Hanne Alkærsig Rasmussen og Hanne Holst Long igen på i et svar på debatindlægget. 

20.5.2021

Ebeltoft Folketidende. 

Lokale sygeplejersker lavede "larm" i gågaderne i Ebeltoft. Fokus var på dialogen med borgerne om Tjenestemandsreformen og kampen for et lønløft til sygeplejerskerne. Et initiativ der blev mødt positivt fra de borgere sygeplejerskerne mødte. Den lokale avis har skrevet en artikel (på side 18). 

19.5.2021

P4 Østjylland. 

Kredsformand Anja Laursen giver i de regionale radionyheder udtryk for forståelse for, hvorfor mæglingsskitsen giver frustration blandt medlemmer. Hun beskriver også, hvorfor en komité under de rette omstændigheder kan være den rigtige vej at gå. Hør nyheden her. 

19.5.2021

DR TV-Avisen

FTR og sygeplejersker på AUH, Vibeke Bak, kommenterer på det forslag forligskvinden tirsdag aften præsenterede. Et forslag der de kommende uger skal stemmes om blandt medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd.  Vibeke Bak udtrykker bekymring for, om medlemmerne i DSR vil acceptere skitsen, men at hun håber en konflikt kan undgåes. 

Se interviewet her: (cirka 18:20 inde i udsendelsen). 

19.5.2021

TV2 ØSTJYLLAND

Kredsformand, Anja Laursen, kommenterer på det mæglingsforslag, der sendes til afstemning hos medlemmerne. Hun giver også udtryk for forståelse for, hvordan forslaget i nogle kredse har skabt frustration over den aktuelle situation.  Læs artiklen her.

 

5.5.2021

TV2 ØSTJYLLAND

I forbindelse med den første jyske udgave af tjenestemandstirsdag fulgte TV2 ØSTJYLLAND FTR og sygeplejerske Vibeke Bak fra AUH til demonstrationen. Her fik hun sat ord på, hvorfor et opgør med tjenestemandsreformen er afgørende. Ikke kun for de nuværende sygeplejersker, men også for fremtidens samt borgerne i samfundet. I TV-indslaget medvirker også kredsnæstformand, Jacob Gøtzsche. Du kan se tv-indslaget her og læse artiklen her. 

5.5.2021

Aarhus Stiftstidende

Avisen var forbi tjenestemandstirsdag og fik et par billede af den første jyske udgave af tjenestemandstirsdag. 

3.5.2021

Dagbladet Holstebro/Struer/Lemvig

Er sygeplejerskernes krav om en højere løn rimeligt? Ja! Sådan lød svaret fra alle 10 borgere dagbladet i weekenden mødte rundt omkring i landsdelen, læs artiklen her. Derudover fik kredsformand Anja Laursen 10 skarpe spørgsmål. Dem kan du læse svarene på her. Avisen havde også fundet plads til emnet i lederen. Den er gemt bag betalingsmur, så vi har desværre ikke mulighed for at linke til den. 

3.5.2021

Skive Folkeblad

Sygeplejerske Marie Sørensen Trankjær satte i Skive Folkeblad ord på, hvorfor hun stemte nej til OK21. Et nej der bunder i meget mere end overenskomsten. Den er et signal om, at der politisk skal ske noget med sygeplejerskernes løn. 

Læs hele artiklen her.

3.5.2021

Horsens Folkeblad

FTR på Regionshospitalet i Horsens, Niels Jørgen Nielsen, sætter i en artikel ord på den udfordring løn spiller for en sygeplejerske. At det midt mellem et meningsfyldt fag er en sten i skoen. Fordi der over tid bliver mere pres i arbejdet, hvilket gør den lave løn til et større og større problem for mange. Derfor skal opgøres tages nu. 

Læs artiklen her.

28.4.2021

Viborg Stifts Folkeblad

En del af formandsgruppen mødte frem ved mødet i Regionsrådet. Her havde de en kage med, der manglede 15-20 procent. Et symbol på det lønefterslæb sygeplejersker har. Udover lidt sødt til mødet fik vores folk sendt klare budskaber om højere løn til politikerne. 

Sygeplejerske-aktion: Kage til kaffen og krav om bedre løn | viborg-folkeblad.dk

28.4.2021

TV MIDTVEST 19.30. 

Kickan Brorsbøl, sygeplejerske på regionshospitalet i Viborg, medvirkede i indslag på TV MIDTVEST med fokus på årsagen til konflikt, samt hvorfor den kan være nødvendig af hensyn til fremtidige generationer af sygeplejersker. 

Se hele indslaget her. 

22.4.2021

TV Avisen 18:30 på DR1

Benjamin Lysander Rask, sygeplejerske på AUH, medvirker i indslag. Her fortæller han, hvorfor nok er nok og sygeplejersker nu træder på bremsen. "Vi har løbet alt for stærkt alt for længe".

TV AVISEN 18:30 - 22. APR 2021 18:30 | Se online her | DRTV (indslaget starter 5:28 inde i TV-Avisen). 

 

22.4.2021

TV2 Østjylland

Indslag i de regionale 19:30 nyheder om, hvor der eventuelt skal strejkes i Østjylland. Efterfølgende LIVE-interview med kredsformand Anja Laursen om baggrund for strejken samt perspektiverne for et opgør med tjenestemandsreformen. 

https://www.tv2ostjylland.dk/nyhedsudsendelser?clip=868afc92-f054-4c68-ab3a-6894946ce4be

 

22.4.2021

TV MIDTVEST

Indslag om konfliktvarslet i de regionale nyheder samt efterfølgende kommentar fra kredsformand Anja Laursen

18:20 - 22. apr 2021 | TV MIDTVEST

 

22.4.2021

DR P4 Midt og Vest. 

Sidsel Hall, TR og sygeplejerske på Regionshospitalet i Viborg, medvirker i P4 Eftermiddag. Her fortæller hun om, hvorfor OK21-kampen handler om meget mere end overenskomst. Den handler om et opgør med tjenestemandsreformen, præcis som det er en kamp for fremtidens mulighed for at sikre det nødvendige antal sygeplejersker.

Lyt til interviewet her.

Samme medie bragte i flere nyhedsudsendelse i løbet af eftermiddagen interview med kredsformand, Anja Laursen. 

Lyt med her og her

 

22.4.2021

Aarhus Stiftstidende, Randers Amtsavis og flere. 

Disse sygehuse i Region Midtjylland rammes, hvis sygeplejerskernes konfliktvarsel ender med strejke. En række midtjyske aviser publicerede denne artikel med fokus på, hvilke områder der er udtaget til konflikt. Kredsformand Anja Laursen kommenterer.

Disse sygehuse i Region Midtjylland rammes, hvis sygeplejerskernes konfliktvarsel ender med strejke | stiften.dk

 

22.4.2021

Avisen Danmark

- Vi har et lønefterslæb, som ligger helt tilbage fra tjenestemandsaftalen i 1969. Vi ønsker et løft i vores grundløn, så vi får en ordentlig løn for vores arbejde, siger Tina Stenholt Kristensen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer i Randers til Avisen Danmark. Læs hele artiklen her.

 

16.4.2021

12-årige Amalie fra Ikast inspireret til opgør med tjenestemandsreformen

Sygeplejerske Kamilla Bøje fra Ikast tog opfordringen om at udbrede kendskabet til uretfærdighederne i tjenestemandsreformen med hjem til spisebordet. Det kom der en direkte opfordring til landets statsminister ud af. Du kan se indslaget fra TV MIDTVEST her og læse artiklen her.

 

11.3.2021

VIDEOREPORTAGE: Midtjyske honninghjerter til Ligestillingsministeren

Onsdag tog to repræsentanter for de midtjyske tillidsrepræsentanter til Christiansborg for at aflevere honninghjerter og et skarpt formuleret brev til Ligestillings- og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Se reportagen fra Christiansborg her.