Sikkerhed en væsentlig faktor på nye psykiatriske afsnit

De kommende uger bliver 1.500 sygeplejersker, læger, sosu-ansatte, plejere og andre ansatte fra psykiatrisk hospital i Risskov introduceret til nye lokaliteter i Skejby. DR har fulgt sygeplejerske Stine Baks første besøg på kommende arbejdsplads.

Oprettet: 11.10.2018
Marie Adelstorp

De fleste kan huske deres første arbejdsdag. Du er nødt til at spørge de erfarne for at finde vej. Men forestil dig så, at alle dine kolleger på arbejdspladsen også har deres første dag. Sådan er det for 1.500 ansatte på psykiatrisk hospital i Risskov, som flytter til supersygehuset i Skejby om fem uger.

Sygeplejerske Stine Bak og hendes kolleger går rundt i nymalede gange og tjekker, hvad der gemmer sig bag dørene i de bygninger, der i midten af november bliver deres nye arbejdsplads.
"Jeg må indrømme, at jeg synes, det er noget uoverskueligt lige nu. Jeg har lidt svært ved at finde rundt. Og man skal lige vænne sig til at bruge nøglekortet hele tiden," siger hun, mens endnu en dør bipper og åbner.

I mandags var hun med på det første hold ansatte, der skal lære at finde rundt på de 20.000 kvadratmeter, som de psykiatriske afdelinger breder sig over.