Sygepleje i flere uniformer

DSR midt har mødt sygeplejerske Michael Ahle Stadsbjerg fra Hjerte-sengeafsnit, Regionshospitalet Herning. Fra barnsben har han været optaget af at yde en indsats som frivillig, og det kombinerer han nu med sit job. Netop frivillighed blomstrer blandt danskere i denne tid, hvor COVID-19 raserer landet - og verden.

Oprettet: 25.03.2020
Marie Adelstorp

26årige Michael Ahle Stadsbjerg er gået fra generalist i hjemmesygeplejen til specialist på et hjertesengeafsnit. Samtidig nyder Røde Kors og Kondomeriet i Holstebro godt af hans frivillige indsats.

Da Michael Ahle Stadsbjerg var en lille purk, fik hans mormor ubevidst en afgørende rolle i Michaels videre liv. Hun tog ham nemlig med i en
genbrugsbutik, hvor hun arbejdede frivilligt. Michael nævner dette eksempel som kimen til de utallige timers frivilligt arbejde, han har ydet hos Røde Kors, siden han fyldte 14 år og senere blev samarit.

"Jeg har lige siden knap nok misset en eneste sommerweekend uden at arbejde som førstehjælpsinstruktør eller samarit på en festival,”
fortæller Michael, der også kan kalde sig aktivitetsleder af samaritterne i Røde Kors Holstebro.

”Jeg går ikke til fodbold. Jeg går til samarit,” opsummerer han med et stort smil - og uddyber: 

”For mig giver det mening, fordi det er sjovt, og fordi jeg kan se, at min indsats gør en forskel. Jeg er også glad for at benytte min faglige viden, og så er det sociale aspekt i arbejdet også ret vigtigt for mig.”