Sygeplejerskemangel forværrer arbejdsmiljø

TVAvisen har mødt en sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant på Regionshospitalet i Horsens, der sætter ord på, hvad manglen på sygeplejerskekolleger har af konsekvenser i hverdagen.

Oprettet: 14.05.2019
Marie Adelstorp
Sygeplejerske Kamilla Hougaard (tv) i dialog med journalist fra DR.

26årige Kamilla Hougaard er sygeplejerske på Medicinsk Afsnit på Regionshospitalet i Horsens, der er én af mange hospitalsafdelinger, der dagligt mærker manglen på sygeplejersker. Kamilla Hougaard fortæller til TVAvisen, at arbejdspresset er ensbetydende med afmagt.
"Når jeg har travlt, så føler jeg ikke, at jeg gør mit arbejde godt nok. Jeg føler, jeg svigter patienterne og glemmer eksempelvis at give en patient et glas vand, fordi jeg bliver spurgt om noget andet på vej ned ad gangen." 

"Nogle gange går jeg hjem med dårlig samvittighed, og andre gange bliver jeg nødt til at ringe ind efter arbejde for at sikre mig, at jeg har fået dokumenteret den medicin, jeg har givet," uddyber hun blandt andet. Og tilføjer:

"Det er ikke i orden, vi skal have så travlt og løbe så stærkt, at man ikke kan give den omsorg til patienterne, der skal til."

Patienter føler med sygeplejerskerne
Også patienterne i Horsens mærker travlheden.
"Sygeplejerskerne er flinke, men de har meget meget travlt. Det er ikke i orden," fortæller patienter i indslaget.

Jeanet Larsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på hospitalet i Horsens, fortæller bl.a.:
"Det er forfærdeligt at være vidne til travlheden, for kvaliteten af sygeplejen bliver ringe af vilkårene." Og tilføjer:

"Hvis vi vil prioritere vores velfærd, så skal vi også prioritere at have et plejepersonale, der matcher de patienter, vi har."

  • Indslag bragt i TVAvisen den 13. maj 2019 (link udløbet)