Thea og Maria blev i dag sygeplejersker: Det er total surrealistisk – men vi glæder os helt vildt

Rundt om i hele Region Midtjylland modtager studerende i disse dage det synlige bevis på fire års slid som sygeplejerskestuderende. DSR-nålen de fremover kan bære, når de skal arbejde rundt om i kredsen.

Oprettet: 14.01.2022
Per Colstrup Vinkel
Thea Simonsen Fitzgerald (TV) og Maria Haugan

De studerende havde selv købt ind til det store morgenbord, for den store fejring med skåltaler bliver det grundet Corona ikke til. Alligevel kunne kredsnæstformand Hanne Holst Long ikke holde sig tilbage, da hun troppede op på VIA i Silkeborg med favnen fyldt af DSR-emblemer.

- Et stort tillykke og god arbejdslyst, og husk vi som fagforening er der for jer, lød det fra Hanne Holst Long.

Selvom fejringen var til at overskue, så gjorde det ikke smilene hos de godt 20 nyudklækkede sygeplejersker i Silkeborg mindre. En af dem er 24-årige Maria Haugan.

- Det er surrealistisk, underligt og megafedt på en og samme tid. Studiet har rykket ved den jeg er, og det jeg troede jeg kunne. At yde førstehjælp og være der for pårørende til døende. På den måde rykker faget også ved hvem du er som menneske, det menneske du skal huske at være, også når du kommer ud på arbejdspladsen, lyder det fra Maria Haugan, der fremover skal arbejde som sygeplejerske på Hammel Neurocenter.  

Mange muligheder

Netop den verden er bachelor-makker Thea Simonsen Fitzgerald klar til at indtage. Som de fleste af de nye sygeplejersker har hun allerede et job. Det i en tid, hvor der i den grad er mangel på sygeplejersker.

- Der er frygtelig mange muligheder, både på den gode og dårlige måde. Det er fedt at vide, at hvis man ikke finder sig til rette et sted, så har man mulighed for at vælge et andet område. Det var en af årsagerne til jeg valgte faget, at de faglige problemstillinger kan ændre sig, blot ved at skifte arbejdsplads. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet, jeg valgte efter en god praktik, lyder det fra Thea Simonsen Fitzgerald, der skal arbejde på medicinsk sengeafsnit for ældre i Gødstrup.

Stort tillykke til alle de studerende, der på denne dag officielt kan kalde sig sygeplejersker.