Tre fordele ved AUH

Sammen med regionsrådsformand Anders Kühnau, formand for Landsforeningen Patientforeningen og formand for Overlægerådet på AUH giver kredsformand Anja Laursen i JP Aarhus sit bud på tre fordele ved det nye universitetshospital.

Oprettet: 08.07.2019
Ditte Scharnberg

JP Aarhus har spurgt formand for Overlægerådet på AUH, Niels Juul, regionsrådsformand Anders Kühnau, formand for Landsforeningen Patientforeningen Kirsten Havemann og kredsformand Anja Laursen om deres syn på tre fordele ved det nye universitetshospital.

Anja Laursen svarer følgende:

“1. Nye fysiske rammer.
Uanset at der er kommet meget større afstande, og man mange steder har været glad for sin tidligere arbejdsplads, er der ingen tvivl om, at de tidligere rammer også mange steder var særdeles slidte. Så at komme i nye fysiske rammer er alt andet lige rigtig godt for såvel patienter og personale.

2. Medicinsk blok.
Det at flytte og fusionere kan uden tvivl ryste både den enkelte og store grupper af ansatte. Men der faktisk områder, hvor flytningen er gået godt. Jeg har eksempelvis hørt positive historier om den medicinske blok generelt og helt konkret om afdeling Ældresygdomme, hvor flytningen faktisk er gået rigtig godt.

3.
Mulighed for faglig udvikling.
Lige nu er det sparetider på AUH, men på sigt bliver der forhåbentlig mulighed for øget faglig udvikling, når man er mange sammen.”

Læs artiklen i JP Aarhus (kræver log-in), 29. juni 2019