Trivslen halter på vestjyske hospitaler

På hospitalerne i Herning og Holstebro er medarbejdernes trivsel faldet på flere parametre. Det viser en ekstraordinær minitrivselsundersøgelse.

Oprettet: 16.11.2020
Marie Adelstorp
Tegning i NEX (Århus Stiftstidende)

Undersøgelsens resultater er ikke overraskende, fortæller kredsformand Anja Laursen til P4 Midt&Vest:

”Desværre må jeg sige, at jeg ikke synes, det er overraskende i forhold til den tid, der har været de sidste trekvart år. Så der er uden tvivl noget, man skal se ind i og at arbejde med fremadrettet. Er det alene fordi, der har været covid, eller er det fordi, man ER mere presset i sundhedsvæsenet, når vi ser ind i en tid, hvor der mangler sundhedsfagligt uddannet personaler,” siger hun til radiostationen. Samtidig fastslår hun:

"Man skal tage det meget, meget alvorligt og involvere personalet i deres arbejdsmiljø, ansættelsesvilkår og rammer. Det skal ske på kort sigt, så man kan være sikker på arbejdstid og arbejdssted.  Man er simpelthen nødt til at involvere personalet i langt højere grad, end man gjorde under den første akutte tid med covid." 

  • Indslag bragt hos P4 Midt&Vest den 13. november kl. 17.30

Trivselsundersøgelse med plads til forbedringer

Samme undersøgelse omtales i Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Her citeres Anja Laursen bl.a. for følgende:
"Det er en træls udvikling, som kalder på, at vi i hele organisationen retter ekstra fokus på arbejdsmiljøet," siger kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Midtjylland Anja Laursen, der også er næstformand i regionens MEDudvalg (RMU).

"Jeg er endvidere specielt ked af, at ét bestemt spørgsmål kommer ud med den tredjelaveste score (66), siger Anja Laursen og henviser til spørgsmålet, som lyder:

'Jeg ved, at jeg trygt kan gøre opmærksom på et uforløst problem via mit Lokal-MEDudvalg (LMU) eller Hoved-MEDudvalg (HMU)'

"Jeg håber og tror da, at langt de fleste MEDudvalg fungerer, og at det er nogle enkelte steder med særlige problemer, som trækker scoren ned. Men det skal i hvert fald undersøges."