- Vi kan lande på månen, så kan vi også det her. FTR går i medierne med krav om hurtig handling.

Intet er sket, selvom loven der skal beskytte offentligt ansatte blev vedtaget for mere end et år siden. Derfor er DSR, Kreds Midt gået i medierne for at presse politikerne til handling nu.

Oprettet: 12.09.2022
Per Colstrup Vinkel

- Hvor svært kan det være? Vi kan lande på månen, så kan vi også løse det her. 

Så kontant lyder meldingen fra FTR i Psykiatrien i Region Midtjylland, Henrik Ørskov Larsen. Efter kredsen i sidste uge udsendte en nyhed om problemerne med implementeringen af journalføringsloven, er Danmarks Radio gået ind i sagen. 

Du kan læse nyhedsbrevet om sagen udsendt fra kredsen her. 

Henrik Ørskov Larsen giver i interviewet med DR Østjylland direkte søndag morgen udtryk for, at der med simple greb kan skabes stor tryghed for de offentligt ansatte, der kan føle sig utrygge, når man eksempelvis har med psykiatriske patienter at gøre. Fordi man som borger via sundhedsjournalen kan finde frem til det fulde navn på eksempelvis den sygeplejerske, der har behandlet en i systemet. 

Ifølge Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, er man i gang. Det forventes at der tages stilling til en løsning i efteråret 2022 og implementeringen vil ske 18-24 måneder efterfølgende. Det kræver, ifølge Danske Regioner, lang tid at skabe et system der både skabet tryghed for medarbejderne og sikrer borgernes rettigheder. Den forklaring køber Henrik Ørskov Larsen ikke. 

-.Der findes simple løsninger, der vil gøre en stor forskel. At sygeplejersken kun fremgår med fornavn og et tjenestenummer. Det vil gøre det markant sværere at finde frem til en given medarbejder. At der går så lang tid er vi stærkt undrende overfor, mine kollegaer spørger, hvorfor sker der ingenting?

Du kan høre hele interviewet med Henrik Ørskov Larsen her.  (Starter 1:10:55 inde i udsendelsen)

Kredsformand: Utilgivelig tidshorisont

Kredsformand Anja Laursen uddyber, hvordan problemet er af landsdækkende karakter og at 18-24 måneders ventetid ikke er i orden, når det handler om medarbejderes tryghed. Hun har en klar forventning om, at det kommer til at tage markant kortere tid. 

Du kan høre hele interviewet med kredsformand Anja Laursen her.  ( Starter11:15 inde i udsendelsen)

Hele formiddagen igennem var emnet også i de regionale nyheder. Det kan du høre herunder. 

 

P4 Midt & Vest regionale nyheder | 11. sep. 2022 kl. 11:30 | DR LYD

P4 Midt & Vest regionale nyheder | 11. sep. 2022 kl. 12:30 | DR LYD

P4 Østjylland regionale nyheder | 11. sep. 2022 kl. 07:30 | DR LYD

P4 Østjylland regionale nyheder | 11. sep. 2022 kl. 12:30 | DR LYD