VIA vil uddanne flere sygeplejersker i Midtjylland

Professionshøjskolen Via University College er klar til at uddanne 15 procent flere sygeplejersker om året i Region Midtjylland - svarende til 120 nye studerende.

Oprettet: 08.01.2019
Marie Adelstorp

"Jeg vil gerne ansætte flere varme hænder, men der er ikke mange arbejdsløse sygeplejersker i dagens Danmark." Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han holdt sin nytårstale for en uge siden. Her pegede han på behovet for at uddanne flere sygeplejersker. Og nu melder VIA sig klar til netop at uddanne flere sygeplejersker.

Det glæder blandt andre oversygeplejerske Hanne Gyldenløve fra Regionshospitalet i Horsens. Hun kan godt bruge ekstra hænder, for på afdelingen har de lige nu 10-12 ubesatte stillinger.
"Heldigvis får vi en gang imellem ansøgninger, men der er også nogle gange, at vi faktisk ikke får nogen ansøgere til vores stillinger. Det er jo et stort problem for os," fortæller hun til DR.

Også midtjysk efterspørgsel
Der er også et ønske om at få flere sygeplejerskestuderende til Holstebro - og samtidig skal VIA i Holstebro til at drive en satellit af uddannelsen i Herning. Det fremgår af et brev fra VIA University College til Region Midtjylland. I alt ønsker VIA at øge optaget i den vestlige del af regionen med 60 studerende. Men kun 20 af de 60 pladser vil blive placeret i Holstebro - resten af pladserne skal efter planen udbydes i Herning, der dermed vil få en afdeling af sygeplejerskeuddannelsen.

  • Læs mere hos DR.dk, 7. januar 2019.
  • Bragt i Dagbladet Holstebro, 5. januar 2019, 1. sektion, side 1 og 3 (Ligeledes omtalt i avisens leder.)
  • TV2 Midt-Vest bragte samme dag et indslag om forslaget kl. 19.30.
  • Horsens Folkeblad, 12. januar 2019, 1. sektion, side 13