Virtual Reality træner sygeplejestuderende

TV2 Østjylland var med, da to nye sygeplejersker forsøgte sig med Virtual Reality på VIA University College i Aarhus. Lyt også til lektor Vibeke Røn Noers begrundelse for, hvorfor ny teknologi kan være vejen frem i et presset sundhedsvæsen.

Oprettet: 01.07.2019
Marie Adelstorp

En del nyuddannede sygeplejersker oplever udfordringer, når de skal agere som sygeplejersker i det arbejdspres, som finder sted på mange hospitaler. Derfor forsøger sygeplejeuddannelsen i Aarhus at ruste de studerende bedre til overgangen fra studie til job. Det sker med virtual reality, hvor de studerende "spiller" sig gennem de mange daglige udfordringer.

Ved hjælp af virtuel reality kan de studerende f. eks. afprøve, hvordan man ude på sygehusene ikke blot skal passe én men hele 11 patienter ad gangen. Line Sauermilch og Pernille Kristiansen er begge nyuddannede sygeplejersker. Og snart skal de ud i en verden, der er meget anderledes end den, de kender fra skolen

"Jeg har gjort mig rigtig mange tanker i forhold til de forventninger og det pres, der ligger på os i forhold til at vi har rigtig rigtig travlt," siger Line Sauermilch til TV2 ØSTJYLLAND.

"Kan jeg leve op til mine egne og samfundets forventninger? Og laver jeg fejl?" spørger hendes medstuderende Pernille Kristiansen.