- Vores stemme står styrket på grund af vores fælles indsats

AnjaLaursen2015a.jpg

- Vores stemme står styrket på grund af vores fælles indsats!

I går mødtes vores formand Grete Christensen med arbejdsgiverne hos forligskvinden. Dermed er der sat gang i forhandlingerne mellem parterne. Hvor det ender er endnu for tidligt at sige. Siden vi sygeplejersker stemte nej og efterfølgende sendte arbejdsgiver et konfliktvarsel, har vi som faggruppe markeret os. Det i en sådan grad, at flere partier nu melder ud, at de er klar til at se på vores for lave lønindplacering som følge af tjenestemandsreformen fra 1969.

Vi har lavet larm. Meget larm. Og det virker. Alt fra læserbreve, borgerforslag og i massevis af medieomtale fra os sygeplejersker har gjort, at en lille dør der stod på klem nu åbner sig, så vi forhåbentligt snart kan sparke den helt op. Selvom vores formand forhandler i forligsinstitutionen, så skal vi fortsætte aktivismen og gejsten.

Vi i Kreds Midtjylland ser et momentum i mulighederne for forandring, der ikke har været tidligere. Det skal vi sammen udnytte. Vi har allerede holdt en pop up cafe i en virtuel Kreds Midtjylland udgave. Her var mange gode indspark til aktiviteter, der kan understøtte vores sag. Nogle er allerede i fuld gang, andre følger den kommende tid. Den 6.maj holder vi endnu en virtuel pop up cafe. Her er alle velkomne, du kan tilmelde dig her. Derudover har vi to interessante virtuelle møder med interessante oplæg planlagt. - 5.maj: ”Kampen om ligeløn”, med historiker og ekspert i ligestilling Astrid Elkjær. Tilmeld dig her. - 1. juni: Medlemsmøde for alle ”Kvinde, kend din historie”, med historiker og forfatter Gry Jexen. Tilmeld dig her. I et par uger har ”Tjenestemandstirsdag” skabt fokus på tjenestemandsreformens urimeligheder i København. Tirsdag den 4.maj bliver den første udgave i Aarhus afholdt kl.15-17 på Rådhuspladsen. Jeg er blandt talerne, ligesom vi i DSR, Kreds Midtjylland byder på en kop kaffe. I øjeblikket holdes der løbende møder med jeres lokale tillidsrepræsentanter.

Når der forhandles i forligsinstitutionen, er alt belagt med fortrolighed. Vi vil løbende orientere om det vi kan. Samtidig vil vi via nyhedsbreve, hjemmeside og sociale medier kommunikere om de aktiviteter vi lokalt her i Kreds Midtjylland løbende søsætter. Centralt fra har man lavet særlige OK21 sider, hvor du som medlem kan få svar på mange af dine spørgsmål. Desuden vores OK21 hotline det ene formål at besvare medlemmernes spørgsmål. Vi glæder os til endnu mere aktivisme den kommende tid. Vi ses derude og bag skærmene!

Venlig hilsen Anja Laursen, Kredsformand, DSR, Kreds Midtjylland.