62.500 i efterbetaling til nordjysk sygeplejerske

Tillidsrepræsentant og Kreds Nordjylland har sikret sygeplejerske i Aalborg Kommune en stor efterbetaling af manglende særydelser.

Oprettet: 02.02.2022
Carsten Lorenzen

62.500 kroner.

Så mange penge er på vej til en hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune, der gennem fem år har fået for lidt udbetalt.

Sygeplejersken, der ønsker at være anonym, er ansat på fuld tid, men tog en række ekstravagter. Desværre har lønsystemet på grund af hendes særlige ansættelsesform ikke kunnet håndtere ekstraydelser som varslingstillæg og betaling af særydelser for vagter i weekenden og om aftenen.

- Ingen har villet snyde mig, det skyldes en fejl i systemet. Men jeg er glad for nu at få de penge, jeg har ret til, siger sygeplejersken til Kreds Nordjylland.

Hun gik selv på et tidspunkt sin lønseddel igennem og undrede sig over, at der optrådte så få særydelser. Derfor gik hun til sin tillidsrepræsentant, der også involverede fællestillidsrepræsentanten og senere kredskontoret.

- Det har været en god proces, hvor jeg har haft en fin dialog med DSR og fået fin sparring og orientering, siger sygeplejersken efter sagen er afsluttet med en aftale med Aalborg Kommune.

Tjek din lønseddel

Flere end hver tredje sygeplejerske oplever fejl i lønsedlerne, der ofte kan være svære at overskue og forstå.

- Sagen viser, at det er vigtigt selv at tjekke sin lønseddel. Finder man fejl eller er usikker på noget, kan man altid få hjælp af sin tillidsrepræsentant, der kan trække på resten af Dansk Sygeplejeråd, hvis det bliver nødvendigt, siger Bodil Laustsen. Hun var den fællestillidsrepræsentant, der hjalp sygeplejersken med at bringe sagen videre, og som nu i sin nuværende position som kredsnæstformand har været med til at lukke den med kommunen.