Babypludren på kredskontoret

Der var liv og glade dage - babypludren og mødresnak - da Kreds Nordjylland holdt barselscafé

Oprettet: 17.11.2022
Carsten Lorenzen

Barnevognene stod på række udenfor, mens der inde på kredskontoret var babypludren, snak og grin fra 25 mødre samt gode råd om førstehjælp. Succesen var i hus ved Kreds Nordjyllands første barselscafé.

- Det var meget rart at få lidt at vide om, hvad man skal gøre ved for eksempel feberkramper, siger Charlotte Kristoffersen, der lige nu bruger det meste af sin tid på at passe lille Vera, men ellers er sygeplejerske på O1 i Aalborg.

Rådene om feberkramper (tag tøjet af barnet og læg det frit i stedet for at holde det tæt ind til dig selv) kom fra Camilla Gaardbo, der i ni år har været sygeplejerske på børnekræftafdelingen på Hvidovre Hospital, men nu holder kurser om førstehjælp til børn i hele landet og driver hjemmesiden smaaliv.dk.

Hun gennemgik blandt andet, hvordan man skaber frie luftveje, laver hjerte-lungeredning på børn, og hvordan man skal forholde sig til forgiftninger, æstninger og forbrændinger.

- Hun gjorde det meget simpelt og dagligdags, og det er rart at have noget med, man kan forklare bedsteforældrene, siger Frida Karoline Skytt, der indimellem får lille Ella passet.

Der blev lyttet intenst til Camilla Gaardbos oplæg – forhåbentlig vender hun tilbage til Aalborg til en ny omgang barselscafé en gang til foråret.

Så kan nye mødre – og også gerne sygeplejerskefædre – nyde godt af de gode råd, den lette brunch og sponsorpakken fra BabySam med blandt andet lidt bleer, en sutteflaske og en sut.