Brug for saltvandsindsprøjtning

Der blev uddelt engangssprøjter med løbesedler til politikerne i Region Nordjylland i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2023.

Oprettet: 26.09.2022
Carsten Lorenzen

DER ER BRUG FOR EN SALTVANDS-INDSPRØJTNING

Sådan lød det i Regionshuset i dag, hvor Dansk Sygeplejeråd og de andre nordjyske fagforeninger i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) markerede, at der er brug for flere penge til især det pressede sundhedsvæsen. Det skete i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2023 i Region Nordjylland.

- Vi anerkender, at der ligger et lille løft af bl.a. sygehuse, psykiatri og uddannelser i budgettet for 2023. Men det er ikke i nærheden af at være nok. Store dele af den offentlige sektor er blevet udsultet i årevis, prisstigningerne truer med at æde alle de tilførte midler og byggeriet af supersygehuset risikerer at underminere, hed det blandt andet i de løbesedler der blev delt ud til politikerne.

Løbesedlerne var lagt i engangssprøjter for at understrege budskabet om den nødvendige saltvandsindsprøjtning.

Sprøjterne blev overrakt til regionsformand Mads Duedahl af FH’s nordjyske formand Anna Kirsten Olesen.

Mads Duedahl kvitterede ved at takke de omkring 50 deltagere i aktionen for at være mødt op. Han erkendte, at der bør tilføres flere midler til sundhedsvæsenet, men hæftede sig ikke overraskende ved de positive sider af budgettet.

- Vi tilfører 50 millioner kroner til udvalgte sygehusafdelinger, et tocifret beløb til uddannelserne og har fundet 115 millioner kroner til at bygge et nyt neurohabiliteringscenter i Hjørring. Jeg er rigtig stolt over, at vi har indgået et budget, hvor alle de andre partier er med, så vi står sammen om en fælles retning for sundhedsvæsenet til gavn og glæde for vores sundhedsvæsen, siger Mads Duedahl.

Det ændrede dog ikke ved, at fagforeningerne stadig peger på, at der er brug for en stor aftale mellem Christiansborg, kommunerne og regionerne. En aftale, der tager livtag med udfordringerne med ventelister, med rekruttering og fastholdelse i ikke mindst sundhedsvæsenet og med de store prisstigninger på varer, energi og byggeri.

Alt skal på bordet - inklusive løn- og arbejdsvilkår.

- Det bør være den absolut højeste prioritet for politikere på alle niveauer. For hvis vi ikke løser det her, vil vores velfærdssamfund kollapse, som der står i løbesedlen.

saltvandsindsproejtning_regionsraad_32

Se flere billeder på Facebook:

https://www.facebook.com/DSRKredsNordjylland/posts/620734202774126