Danmarks modigste kulturskabere

Der var mange roser til de 17 nye sygeplejersker, der i dag dimitterede fra UCN i Thisted

Oprettet: 18.01.2023
Carsten Lorenzen

- I har været gennem mange kampe, der har budt på skrammer og udfordringer. Men I er kommet i mål – og jeg håber, at man derude møder jer med den respekt I fortjener.

Uddannelsesleder Helle Nygård Kristensen brugte det igangværende VM i herrehåndbold som ramme for sin tale, da de nye sygeplejersker i Thisted skulle sendes videre – ud i det pressede sundhedsvæsen.

- Men husk, at det pressede sundhedsvæsen aldrig er jeres skyld, og at der sker noget magisk, når vi klarer tingene sammen. Og I har jo masser af træningskampe i kroppen, lød de opmuntrende ord fra Helle Nygård Kristensen.

De nye sygeplejersker var samlet med forældre, kærester og også en del børn, mens solen endelig efter langt fravær skinnede ind i kantinen på UCN. Her var dækket op med bobler og kager i mange afskygninger.

Også underviser Stine Plougmann delte ros og skulderklap ud.

- I er Danmarks modigste. For I har gennemført uddannelsen, selv om I har skullet høre på, at I får dårlig løn og mange har spurgt, hvorfor I ville bruge tid på det. Men I kan komme ud at gøre en forskel i et job, hvor man bliver klogere og rigere hver eneste dag. I er kulturskabere – så husk at bringe alt det, I har lært, i spil, sagde Stine Plougmann.

Kredsforkvinde Bodil Laustsen roste også både faget og de nye sygeplejersker rolle i sundhedsvæsenet. Men hun gjorde også opmærksom på, at de skal huske at stille krav til forholdene på de arbejdspladser, de fleste kommer ud på om få dage.

- Som sygeplejerske har man et stort ansvar, det ved I om nogen. Og derfor er det vigtigt, at I insisterer på at få en grundig introduktion til jeres nye job. I skal have mulighed for at blive lært ordentligt op i de rutiner og opgaver, der er særlige for netop jeres arbejdsplads, sagde Bodil Laustsen.

Hun pegede også på vigtigheden i at fortsætte sammenholdet – både på arbejdspladserne og i fagforeningen.

- Det er gennem sammenhold, solidaritet og medlemskab af fagforeningerne, vi sørger for ordnede forhold på arbejdspladserne og hjælper de svageste. Jeg glæder mig til forhåbentlig mange år i samme forening og samme fag som jer. Tillykke med uddannelsen – og tillykke med nålen. Den er så utrolig velfortjent.

Nålen var tydeligvis også længe ventet – for mange af de nye sygeplejersker kunne dårligt vente med at få den sat på tøjet. Og få taget billeder, der viste deres nye status.

Tillykke!