Dejlig eftermiddag for jubilarerne

Glæde over, at den traditionsrige jubilarfest endelig kunne gennemføres efter pausen sidste år

Oprettet: 07.09.2021
Karin Mette Petersen

Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland har mange seje og trofaste jubilarer, som har været medlemmer af fagforeningen i 40, 50, 60 og sågar 70 år. Alle var inviteret til jubilarfest i Aalborg Kongres & Kulturcenter mandag 6. september 2021.

Det var første gang i næsten to år, at det normalt årlige arrangement kunne afholdes – naturligvis på grund af den Covid-19 sundhedskrise, som Danmark og resten af verden har gennemlevet.

Så meget større var glæden hos både arrangører og deltagere over, at jubilarfesten endelig blev til noget. DSR Kreds Nordjylland og Seniorsammenslutningen – i daglig tale Kontaktudvalget – inviterede til festen.

Der var så mange tilmeldte, at arrangementet måtte flyttes fra kredskontoret på Sofiendalsvej til Aalborg Kongres & Kultur Center.

Omkring 160 deltagere

Omkring 160 jubilarer og inviterede gæster fyldte bordene i Europahallen, flest fra den yngste gruppe 40-års jubilarer, som blev uddannet i 1980-81. 60-års jubilarerne fyldte et enkelt bord, mens ingen fra den ældste gruppe deltog denne gang.

Det blev en eftermiddag med gensynsglæde, hygge og underholdning. Nogle af jubilarerne mødte hinanden for første gang, siden de fik sygeplejerskenålen. Andre har holdt sammen i alle årene siden.

To 60-års jubilarer var elever sammen i 1960, Margrethe Elgaard Christensen og Birthe Lund Seistrup
To 60-års jubilarer var elever sammen i 1960, Margrethe Elgaard Christensen og Birthe Lund Seistrup

De trofaste DSR-medlemmer fik ros med på vejen af kredsformand Jytte Wester for at være en del af fællesskabet og deres fagforening i så mange år, og Jytte gav tillige jubilarerne en opdatering på den netop overståede sygeplejerskekonflikt. Imellem de gode snitter, et lille glas vin, kage og kaffe, var der dejlig sang og melodier fra flyglet leveret af lokale musikere, pianist Benny Wagner og sanger Cathrine Klange.

Hyldest til to afgående formænd

Jubilarerne hyldede også to afgående formænd. Jytte Wester offentliggjorde i august i år, at hun ikke genopstiller til november efter 20 år som kredsformand. Naturligt nok benyttede hun anledningen til at uddybe beslutningen, da hun stod foran jubilarerne. Formandens lange indsats afstedkom stående klapsalver fra forsamlingen.

Birgit Hansen er for nylig stoppet som formand for Kontaktudvalget efter ni år på posten. Også Birgit fik klapsalver samt overrakt en gave og blomster af Jytte som tak for arbejdet.