Er der nogen, der vil os?

100 færre ansatte sygeplejersker på Aalborg Universitetshospital fik grundig behandling i P4 Nordjylland.

Oprettet: 20.10.2022
Carsten Lorenzen

- Vi har brug for, at vi kan mærke, at nogen vil os.

Sådan sagde suppleant for fællestillidsrepræsentanten for sygeplejersker og radiografer på Aalborg Universitetshospital, Gert Mosbæk, i går i P4 Nordjylland. Han blev interviewet til radioen på den triste baggrund, at der nu er 100 færre sygeplejersker på sygehuset end for et år siden.

- Nu har de hørt de gode vinde, meninger og holdninger rigtig mange gange, uden at det har forandret noget. Så jeg tror, at nogle desværre kører træt og ikke selv tror på det mere. Og når man ikke selv tror på det mere, så er det naturligt, at man tænker, at så skal man noget andet, sagde Gert Mosbæk også.

Derfor er politikerne og lederne nødt til at sætte handling bag ordene og intentionerne om at forbedre sygeplejerskernes forhold.

- Det er ikke nok, at politikere og ledere siger, at de vil det bedste for systemet. For virkningen kommer først, når dem i systemet kan mærke det, påpegede Gert Mosbæk.

Han medvirkede i de regionale nyheder kl. 16.30 – timen før var det kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund:

- Vi hører igen og igen, at patienter får udskudt behandlinger, der er lange ventelister og vi har bare i den seneste måned for eksempel hørt om en sygehusafdeling, der lukker. Vi bliver nødt til at gøre noget for at fastholde også de erfarne sygeplejersker. Og så bliver vi nødt til at gøre det attraktivt for de unge i fremtiden at vælge faget til.

- Men det kræver, at arbejdsforholdene bliver forbedret. Først og fremmest gennem højere løn, men også med et bedre arbejdsmiljø og en mindre presset hverdag, hvor man har tid til at udøve den sygeplejer, man har uddannet sig til, sagde Christina Windau Hay Lund.

 

P4 Nordjylland onsdag den 19. oktober kl. 15.30:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/seasonjob160913-nyheder-fra-p4-nordjylland-radio/regionale-nyheder-2022-10-19-15-30

P4 Nordjylland onsdag den 19. oktober kl. 16.30:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/seasonjob160913-nyheder-fra-p4-nordjylland-radio/regionale-nyheder-2022-10-19-16-30