Fra chokolademønter til klingende mønt

De nordjyske politikere og embedsmænd blev onsdag morgen mødt af strejkende sygeplejersker, da de skulle til budgetseminar i Aalborg

Oprettet: 23.06.2021
Carsten Lorenzen

”Vi har taget nogle guldmønter af chokolade med til jer i håb om at få dem vekslet til klingende mønt.”

Det var budskabet på det lille brev, der i morges blev delt ud til det nordjyske regionsråd og regionens topembedsmænd ved Aalborg Kongres & Kultur Center.

Sygeplejerskerne var mødt massivt op for at støtte kredsbestyrelsen, der delte guldmønterne ud. Masser af bannere, slikkepinde og kampråb mødte regionens folk, der skulle samles til seminar om næste års budget.

- Flere af dem udtrykte en stor bekymring for fremtiden for sundhedsvæsnet. Vores strejke viser jo tydeligt, at bægeret er fyldt, både hvad angår arbejdspresset og den manglende lønmæssige anerkendelse. Oveni kommer så en økonomiaftale med regeringen, hvor alene Nordjylland risikerer at mangle op mod 100 millioner kroner i 2022. Så der er brug for, at regionsrådet sender et klart signal til Christiansborg om, at der skal tilføres flere penge, hvis vi i fremtiden skal have et velfungerende og sammenhængende sundhedsvæsen, siger kredsformand Jytte Wester.

Sygeplejersker spiller nøglerolle

Præcis samme tema gik igen i det lille brev til politikerne:

”Hvis vi også i fremtiden skal have et velfungerende og sammenhængende sundhedsvæsen, spiller sygeplejerskerne en nøglerolle. Vi yder pleje på et højt niveau, men er også helt afgørende, når der skal koordineres mellem patienter, pårørende, sygehus, kommune, praktiserende læge, terapeuter, behandlere m.fl.

Alt det er truet af pressede arbejdsvilkår og en løn, der ikke modsvarer uddannelse, kompetencer og ansvar. Vi har advaret i årevis, men nu har sygeplejerskerne fået nok. Der skal findes løsninger, så vi også i fremtiden kan rekruttere og fastholde dygtige sygeplejersker.

God debat om næste års budget.”