Frygter yderligere forsinkelse

Flere steder er de nordjyske sygehusbygninger så nedslidte, at det er er behov for renoveringer, hvis Nyt Aalborg Universitetshospital bliver yderligere forsinket efter vand er trængt ind mange steder.

Oprettet: 09.03.2023
Carsten Lorenzen

- Det er rigtig frustrerende, at der igen er problemer, som jeg tænker, sandsynligvis kan føre til forsinkelser af supersygehuset.

Det sagde kredsnæstforkvinde Bodil Laustsen i P4 Nordjylland i morges, efter det i går kom frem i Nordjyske, at der trænger vand ind i byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) i Aalborg Øst. Der er fundet vand på gulvet i 110 lokaler.

Hvis det endnu en gang fører til forsinkelser, bør det føre til, at man forbedre de nuværende forhold og faciliteter, som sundhedspersonalet arbejder under, refererede morgenradioen.

- Vi hører meget fra især Sygehus Nord om dårlige faciliteter og for eksempel utætte vinduer. Så hvis det her fører til yderligere forsinkelser, så er der brug for at forbedre nogle af forholdene, sagde Bodil Laustsen.

I forvejen er indflytningen i NAU udskudt flere gange - det seneste estimat hedder 2026. Altså før opdagelsen af de nye problemer med indtrængende vand.

Hvis du oplever problemer med det fysiske arbejdsmiljø, der ikke kan vente med at blive udbedret til udflytningen til NAU, hører vores journalist Carsten Lorenzen gerne om det på clo@dsr.dk.

Foto: Region Nordjylland

Indslaget på P4 Nordjylland finder du 1:26:50:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2023-03-09#!01:26:50