Grin, glæde og gensyn

Der blev snakket, krammet, grinet, udvekslet minder og skålet, da over 70 40-årsjubilarer onsdag festede på kredskontoret

Oprettet: 11.09.2019
Carsten Lorenzen

- Vi har ikke set hinanden siden forskolen i 1975. Så jeg bliver nødt til at tage nogle billeder og gå hjem for at se, om jeg kan genkende folk på billederne fra dengang, sagde en af deltagerne i årets jubilarfest.

Forskolen var egentlig i Viborg, men nu var en håndfuld af de gamle klassekammerater samlet i Aalborg efter i de forløbne godt 40 år at have været uvidende om, at de var havnet i samme landsdel.

Gensynet udløste høj latter, snak og knus. I det hele taget var både humøret og lydniveauet højt ved festen, der i år var blevet delt i to: Først fejres de nordjyske sygeplejersker, der fik nålen for 40 år siden. 10. oktober kommer turen til de medlemmer, der kan fejre 50, 60 og 70-årsjubilæum.

- Det er ikke alle mennesker, som er stolte af deres fag, som vi er. Og det er ikke alle, der, som I har gjort, bliver ved med at være medlem af deres fagforening og af det faglige fællesskab, der også binder os sammen som sygeplejersker. Der er grund til at fejre, at vi har sådan et fantastisk fag, og at I har holdt ved det faglige fællesskab i Dansk Sygeplejeråd igennem så mange år, sagde kredsformand Jytte Wester i sin tale til jubilarerne.

Hun kom også ind på, hvor meget verden egentlig har ændret sig i de 40 år – og mindede om noget af det, der var skete i 1979.

- Det var samme år, som Mother Teresa vandt Nobels fredspris, Margaret Thatcher blev ny premierminister i Storbritannien, og Tommy Seebach vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Disco Tango”, fortalte Jytte Wester, mens mange af tilhørerne højlydt undrede sig over, at det virkelig er så mange år siden.

Også formanden for Kontaktudvalget (seniorerne), Birgit Hansen, holdt tale.

Under festlighederne blev der langet godt til både smørrebrød, othellolagkage, vin og sodavand – selv om snakken gik så lystigt, at det egentlig er utroligt, at der var tid til at spise og drikke.